We zijn begonnen met de venkeloogst.
![](http://blogimages.seniorennet.be/tuinclubveltjabbeke/1254324-394e0e86d54eb6725b29ed74db2e7d3c.JPG) De planten kunnen nog verdikken. Ik kan je echter verzekeren dat ze nu zeer mals en op hun lekkerste zijnxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Venkel is een ideale groente bij vis, vooral bij gebakken vis.
Doe je vis in papillot dan kan je er venkel bijvoegen maar prei mag niet ontbreken en die loopt met de smaak weg.
In een papillot dan snij je best de groenten heel fijn. Een klassieke papillot vraagt om prei wortel en selder.
Je hebt dan ook geen vetstof van doen . Als voorkeur voor vis gaat mijn smaak naar zalm en kabeljauw.
Recept voor papillot:
Je bent geen grote visfan? Wees klaar om je smaak bij te stellen.
Met deze heerlijke, gezonde papillot van vis vermijd je de onaangename geur van gebakken vis.
Je behoudt de oorspronkelijke zachte en sappige structuur.
De oven doet eigenlijk al het werk en je hebt in een mum van tijd een feestelijk Multi combineerbaar gerecht klaar.
Het is vooral door weinig vetstof of het ontbreken ervan dat het gerecht heel licht en lekker is!
Ingrediënten
Voor 2 personen -300 g vis (kabeljauw, zalm,
)
-1 sjalot
-2 teentjes look
-1 wortel
-1 preistengel
-enkele kerstomaatjes
-olijfolie die je kan vervangen (zie tip onderaan).
-verse basilicum
-verse tijm
-peper
-zout
Bereidingswijze
-Pel en versnipper de sjalot. -Pel en snij de teentjes look in plakjes. -Snij de wortel en prei in dunne reepjes. -Snij ook de verse kruiden fijn. -Verwarm de oven alvast voor op 180°C. -Scheur 2 stukken aluminiumpapier af en maak er alvast bootjes van. -Leg in elk een stuk vis. -Bedek de vis met de sjalotsnippers en lookschijfjes. -Schik er ook de groenten op. -Voeg hele kerstomaatjes toe en besprenkel met de verse kruiden, en peper en zout. -Overgiet het geheel met een beetje olijfolie. -Vouw de papillot zorgvuldig dicht, laat genoeg plaats bovenaan om te stomen. -Laat gedurende een 15-tal minuten garen in de oven maar enkel als de groentjes heel fijn gesneden zijn.. -Haal de plakje look uit de papillot (zij hebben hun smaak afgegeven).
Serveer de vis en groenten met rijst, pasta, gestoomde aardappelen of zelfs vers brood met boter.
Wees ervan overtuigd dat deze maaltijd heel licht en lekker is!
TIPS: In plaats van olijfolie kun je de papillot ook meer op smaak brengen met 10 el groentebouillon en 10 el witte wijn.
Voeg dan in plaats van de olijfolie die ingrediënten toe. Voor een exotische papillot kun je ook wat citroensap en enkele snippers venkel, rozemarijn en koriander toevoegen.
Dit recept heb ik een beetje herschikt maar gehaald bij: http://www.koken.be/recept/vis_papillot
Je kan de papillot gemakkelijk naar je eigen smaak zetten. Met een beetje fantasie en viskennis weet je al vlug wat er voor jou allemaal in kan.
Alvast smakelijk eten.
|