Er zijn toch nog heel wat groenten die ik enkel ken van naam; Vb. koolraapxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Van sommige ben ik de smaak vergeten; vb. snijbiet
Van andere weet ik zelfs helemaal niets af en kan ik dus ook geen vb. geven.
Het gaat dan meestal over zuiderse soorten met zingende namen die je plots ergens op je bord krijgt.
Sommige groenten teelde ik wel eens maar was er hier niemand op verlekkerd;.vb. de spaghetti- pompoen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
In deze soorten groenten wil ik mij verdiepen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Het is pompoenentijd en daarom begin ik met een voor mij bekende groente:
De spaghetti- pompoen!
De figuren komen van Google afbeeldingen.
Je vindt er in verschillende kleuren waarvan de vorm lichtjes gaat verschillen.
De binnenkant is bij allemaal één dradenspel met in het midden de zaadknoop.
Ik kweekte die spaghetti pompoenen reeds bij moeder thuis langs de afsluitingdraad van de tuin.
Zo nemen ze weinig plaats in, blijven proper en je moet er niet naar op zoek.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar smaakt die dradenwirwar naar? Waar smaakt echte spaghetti naar?
Heb je dat al eens zo geproefd toen je er, met een vork, een beetje in de mond nam?
Dit was vooral om de voelen of hij voldoende gaar was maar lette je ook op de smaak?
Ik heb op het net eerst de vraag gesteld om iets meer te weten te komen over de smaak van spaghetti.
Ik ben niet verder gekomen dan dat vers gemaakte spahetti het beste smaakt.
Mijn vraag is HOE ....?
Dan moet die vers gemaakte spaghetti nog gemaakt zijn van meel uit Italië.
Ook moet hij geperst zijn in een spaghetti machine ook uit Italie.
Ik vond 2 sites waarvan de eerste reclame maakt voor een pastabar.
http://www.depastabar.nl/
De tweede is een prijs kwaliteit test waar de pasta van de Aldi als beste koop uit komt.
http://plazilla.com/spaghetti-test-welke-van-de-6-goedkope-spaghetti-is-de-lekkerste
Wel eens de moeite van het bezoeken waard.
Dan komt er een hele reeks sites in de zin van :
http://www.kookn.nl/hoe-maak-je-de-lekkerste-pastasaus/
Bij spaghetti gaat het vooral om de saus. De pasta zelf smaakt vers of onvers.
De saus geeft hier vooral de smaak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En dan de smaak van de spaghetti- pompoen? Hoe is die?
Wat bij de pasta het geval is geldt ook voor de spaghetti- pompoen.
Daar heb je het voordeel dat hij altijd vers smaakt.
Ook als je de vrucht na maanden vorstvrij en droog bewaard te hebben gaat klaar maken.
Eén iets moet je weten: De pel wordt beenhard.
Wie zaad wil winnen moet dit behoorlijk vlug na de oogst doen als de pel nog relatief zacht is.
Maak je later een gedroogde spaghetti- pompoen klaar, kook hem dan met pel en al.
Na afkoelen valt de pel er zo af. Het zaad is natuurlijk mee gekookt.
Hetzelfde gaat ook op voor alle pompoensoorten.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wat je ook moet weten is dat verschillende pompoensoorten dicht bij elkaar geteeld voor verrassingen kunnen zorgen.
Dit geldt alleen als je van eigen gewonnen zaad verder wilt kweken.
Als personen zijn die daar ervaring mee hebben dan mogen ze liefst fotos daarvan opsturen naar dalae@pandora.be