Op volgden site: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
http://www.smulweb.nl/recepten/913734/Paksoi-roerbakken
vond ik onderstaand recept dat ik wat aanpaste volgens mijn eigen stijl.  Roerbakken kan in een braadpan maar het meest aangewezen is de wokpan.
Paksoi, roerbakken voor 1 personen
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:+/- 10 minuten Ingrediënten
-750 g paksoi -1 ui -1 teentje knoflook -2 eetlepels olie -2 theelepels suiker -zout
Voorbereiding
-Snijd de paksoi in dunne reepjes, net als andijvie,
-Was ze en laat ze uitlekken in een vergiet.
-Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze.
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een braadpan of wadjan (wok). -fruit hierin de ui en de knoflook 1 minuut.
-voeg de groente toe en bak die 2 minuten al omscheppend mee. -Strooi de suiker en wat zout over de groente. -Voeg 1/2 dl water toe, temper het vuur.
-Stoof de groente met het deksel op de pan nog 2-3 minuten.
Serveertips
Direct serveren. Lekker met haaskarbonade, magere jus en 2 grote lepels aardappelpuree.

Roerbakken kan niet alleen met paksoi maar met vele fijn gesneden groenten. Deze manier van eten bereiden is vooral aan gewezen als het eens vlug moet gaan. De groenten kan je vooraf fijn snijden en bewaren in de koelkast. Binnen het kwartier kan je aan tafel.
|