Ingrediënten:
-2 struiken paksoi gewassen
-4 el plantaardige olie
-1 ui fijn gesnipperd
-300 g rundergehakt
-3 el curry poeder (hot)
-3 bosui grof gesneden
-zout
Voedingswaarde p.p.
-8 g koolhydraten
-347 kcal
-27 g vet, waarvan 7 g verzadigd
-18 g eiwit
Bereiding
-Verwarm de oven voor op 175°C.
-Snijd de onderkant van de paksoi. Verwijder de stelen van 8 grote bladeren.
Kook de bladeren een halve minuut en laat ze op een bord uitdampen.
-Snijd de resterende witte stengels in reepjes en schep ze om met 2 el olie en zout.
-Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui zonder dat deze kleurt.
-Rul het gehakt. (Rullen is het braden van gehakt zonder dat er een bal van is gemaakt.)
-Voeg de bosui toe.
-Breng het op smaak met zout en curry poeder.
-Snijd de overgebleven paksoibladeren fijn en roer ze door het gehakt.
-Bak het geheel ca. 5 min. tot de paksoi is geslonken.
-Leg de bladeren op een grote plank.
-Verdeel het gehakt erover en vouw de bladeren dicht.
-Leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal, tussen de fijngesneden stengels van de paksoi.
-Zet de schaal in het midden van de oven en laat de paksoirolletjes nog 15 min. warm worden.
Als je op het einde van deze serie recepten over paksoi nog niet overtuigd bent van de vele mogelijkheden van paksoi!!!
Dan kan ik je maar één raad geven: Maak de paksoi eens klaar op alle verschillende wijzen die je op het net kunt vinden.
Ik heb van alle verschillende manieren van klaar maken met evenveel smaak genoten.
Wil je de zuivere smaak van paksoi direct proeven , stoof dat, heel fijn gesneden, gewoon op met een weinig boter van rundmelk.
Hoe je het ook klaar maakt
wens ik je heel smakelijk eten.