Oester zijn een speciale lekkernij. De echte liefhebber eet ze bij voorkeur rauw.
Wie oesters niet rauw lust, kan genieten van een warme bereiding.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ik ben op zoek gegaan en terecht gekomen bij Okoko recepten
waar ik heb gekozen voor een Frans recept. http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/oesters/oesters-gegratineerd-camembert
Oesters gegratineerd met camembert
Ingrediënten
-3 sjalotjes, gesnipperd
-1 glas droge witte wijn
-1 camembert, zonder korst en in stukjes
-grof zeezout
-24 oesters
-4 eetlepels crème fraîche
Bereiden
-Laat de sjalot in een steelpannetje even smoren in de witte wijn. -Strooi de stukjes camembert in de pan met de sjalotsnippers.
-Laat de kaas op heel laag vuur smelten.
-Strooi er royaal versgemalen peper over en zet de saus even weg.
-Verwarm de oven voor tot 240 °C.
-Strooi een bedje van grof zeezout op een bakplaat. Leg de oesters op dit zoutbedje. -Schep op elke oester 1 eetlepel van de camembertsaus en schuif de bakplaat in de hete oven.
-Bak de oesters 10 minuten, of tot de kaas gegratineerd is.
-Serveer dit gerecht meteen.
Tip
Gebruik voor dit recept bij voorkeur een gerijpte camembert met een romige binnenkant.
Laat het je smaken hoor.
|