Als inleiding tot het weekend recept geef ik je een reactie op een vorig recept. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Titel: Herfstlof (soort groenlof) Reactie: Inderdaad een lekker recept, ik maakte het op de manier zoals prei in de oven met hesp en kaas .... Oh zo lekker
Mijn bijdrage over recepten worden dus ook gelezen. Voor deze week vond ik een recept voor physalis (kaapse kruisbes,goudbes, ananasbes en nog meer namen) http://watkokenwevandaag.wordpress.com/2012/08/13/recept-compote-van-physalis
Compote van physalis
Categorie: Nagerecht, Sauzen, Smeersels Aantal personen: 4
Ingrediënten:
-2 doosjes physalis -1 el suiker
-1 el citroensap
-Maïzena
Bereidingswijze:
-Haal de physalis uit hun omhulsel en prik in elke bes met een cocktailprikker wat gaatjes. -Stoof ze op een laag vuur met suiker en het citroensap in een heel klein beetje water gaar. -Bind het mengsel eventueel met wat maïzena of pijlwortel. -Serveer de compote bij vleesgerechten of nagerechten.
Smakelijk eten. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Om meer te weten over een peilwortel zocht en vond ik op: http://www.aziatische-ingredienten.nl/pijlwortel/
-Pijlwortel: arrowroot , Maranta arundinacea, zhúshǔ (竹薯).
Wat is het? -De wortelstok van een grote tropische plant, oorspronkelijk uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika.
-De wortel lijkt op een heel dun michelinmannetje verpakt in puntige, papierachtige blaadjes.
Hoe te gebruiken? -Het lijkt erop dat de wortel eigenlijk alleen of voornamelijk wordt gebruikt om zetmeel uit te halen.
-Dat zetmeel wordt net als aardappelzetmeel of maizena gebruikt in allerlei producten/recepten.
-Maar waarom we de wortel vorig jaar opeens in een paar tokos tegenkwamen is een beetje een raadsel, want ze heeft een erg houtige structuur en weinig smaak, niet echt lekker dus.
- Misschien kook je ze mee in stoofpotjes om die te binden, waarna je de wortel er weer uitvist.
-Wie het weet mag het zeggen!
-Physalis is bij ons eerder gekend als een tussendoortje, als snoepje of als versiering op een koude schotel. Het wordt ook gegeven bij een kaasplank om de smaak van de kaas te beklemtonen. -De pijlwortel zal het best zijn gekend door personen die dikwijls de oosterse toer op gaan bij het kiezen van speciale bereidingen. Er zijn nog andere recepten met physalis maar dan samen met andere vruchten bv: appelcrumbel
appelcrumble met physalis choclade kaastaart met physalis.
|