Ik gebruik 2 bewaartechnieken bij rode biet.
Op de eerste plaats moet ik vermelden dat ik enkel nog het ras cylindra zaai.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ik zaai twee keer per seizoen, een vroege en een latere zaai.
De vruchten laat ik maar staan tot op een zekere dikte. Worden ze te dik dan verliezen ze hun sappigheid.
De late soort wordt in emmers met zand bewaard in de vorstvrije garage. Als ze zo worden bewaard dan kan je ze op alle mogelijke manieren opdienen. Ze kunnen geraspt worden samen met wat appel er bij. Je kan ze ook warm klaar maken of koken en dan koud opdienen.
De vroege worden met pel en al op hun geheel gekookt in de stoompot.
De pel wordt en na het koken en afkoelen in één beweging af gewrongen.
De bietjes worden in plastiek zakjes in de diepvries geplaatst.
Deze dienen enkel om later koud op te dienen in schijfjes.
Ze kunnen ook klaar gemaakt worden als rode kool met appelmoes erbij.
De cylindra biet is de rode biet met een fijne smaak die weinig of niets naar aarde smaakt.
De smaak kan wel beïnvloed worden door de grondsoort.
|