Gisteren was er tuinclub. Er kwamen heel wat onderwerpen aan de orde.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Eén van die onderwerpen was een voedselmethode die heel wat vragen oproept: eten volgens je bloedgroep
Op de site http://home.planet.nl/~holtj019/nl/art_bloedgroep.html kan je lezen wat het allemaal min of meer inhoud.
Het is een hele boterham.
Er is o.a. telkens, volgens de groep een lijstje van zogezegd slechte en een opsomming van goede voeding.
Er zijn bloedgroepen waarvan de lijst van af te keuren voeding langer is dan de aanbevolen voeding.
Behoor bv. maar bij bloedgroep A.
bij voorkeur vegetariër
gevoelige spijsvertering
tolerant immuunsysteem
heeft agrarisch dieet nodig om slank en sportief te blijven
Slechtste voedsel
Vlees, lever, sommige soorten vis en schaaldieren
zuivelproducten
erwten
rode en limabonen
tomaten en de meeste andere nachtschaden inclusief aardappelen (zowel wit als zoet)
aubergine
paprika en pepers
meeste kool
maïs
te veel tarwe
sesam- en saffloerolie
azijn
sommige vruchten
sinaasappelsap
alcoholhoudende dranken behalve wijn
thee
koolzuurhoudend water
Beste voedsel
Verschillende soorten vis en schaaldieren, m.n. slakken
plantaardige olie
soja
alle groenten, behalve groenten die hierboven zijn genoemd
knoflook en uien
meeste noten en peulvruchten
boekweit
volkorenbrood
fruit, ananas in het bijzonder
rode wijn
koffie
Voor de andere groepen lees je best op de site wat er te lezen staat.
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/prei/prei-mosterd
Het is een behoorlijke brok lectuur om door te nemen.
Ik ben er nog niet helemaal door maar ik zit nu reeds met een hoop vragen.
Ik breng deze lectuur aan omdat ik graag van jou een reactie wil bekomen.
Het is winter, neem het eens door en mail mij op dalae@pandora.be wat jij er over denkt.
Mijn eerste bedenking was: ik ben nog van de generatie die alles moest eten wat er op tafel kwam.
Het zit er in gebakken. Ik eet alles wat op tafel komt maar ik heb zo mijn voorkeur voor bepaalde spijzen.
Er is niets dat me ziek maakt of ongemakkelijk. .
Ik heb altijd een maag gehad als een betonmolen. Met de jaren is er wat sleet op gekomen en blijft die molen als eens haperen. Dan is het meestal door te veel te eten.
We weten uit de oude spreuken en gezegden dat overdaad schaadt.
Ons moeder zei altijd: Eet met mate en geniet er dubbel van
|