De biologische teelt van wortelen is best een moeilijke teelt.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dat de inspanning de moeite loont kan je enkel bewijzen met ervan te eten.
Ik vond een eenvoudig oud recept dat aantoont hoe lekker een wortelbereiding kan zijn.
Het wordt gepresenteerd op mijn gebruikelijke manier.
Worteltjes op grootmoeders wijze
Duur van de bereiding 20-30 minuten
Voor 4 personen
Ingrediënten.
-8 grote wortels (+/- 750 gr)
-1 ajuin
-boter
-verse tijm
-peper en zout
-suiker
-aardappelzetmeel
-mosterd
Bereidingswijze
-Schraap de wortels en snij ze doormidden in dunne plakken en snij ze daarna in kleine reepjes.
-Pel de ajuin en snipper hem fijn. -Laat een klontje boter smelten en laat de ajuin stoven zonder te bruinen.
-Voeg dan de worteltjes toe en laat een paar minuutjes mee stoven. -Voeg peper, zout en tijm toe en overgiet de worteltjes met water zodat deze bijna over- sopt worden.
-Voeg een eetlepel suiker toe.
-Indien je de worteltjes iets pittiger wil, kan je ook een klein lepeltje mosterd toevoegen. -Laat de worteltjes nu verder pruttelen op een zacht vuurtje en roer af en toe. -Haal de worteltjes van het vuur wanneer ze beetgaar zijn. -Om de wortelsaus te binden gebruik je een kleine eetlepel aardappelzetmeel.
-Los de aardappelzetmeel eerst op in een klein beetje water en meng met de worteltjes. -Zo smaken worteltjes het best, beetje zoet, beetje zout, beetje pittig.
-Serveer met aardappelpuree en stoofvlees. Zo bekom je een lekker klassieker.
Dit recept haalde ik van de site: http://www.koken.be/recept/worteltjes_op_grootmoeders_wijze/
Smakelijk eten.
|