Ik wou het een beetje feestelijk laten smaken door twee fijne ingrediënten samen te voegen. Dit recept haalde ik bij:
http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/6233/sint-jakobsvruchten-met-witloof/xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Sint- Jacobs vruchten met witloof
   
   
Voor 4 personen
Met een bittere toets
Ingrediënten
-12 Sint- Jacobs vruchten
-1kg witloof (grond)
-1sjalot
-1 onbehandelde sinaasappel
-2cm gember (gesnipperd)
-2el vloeibare honing
-2 el sojasaus
-handvol koriander
-olijfolie
-peper
-zout
Bereidingswijze
-Snij het witloof in lange repen.
-Snipper de sjalot.
-Trek met een zesteur(uitleg onderaan) fijne schilletjes van de sinaasappel en pers het sap.
-Verhit 2 el olijfolie in een wok.
-Fruit de sjalot en de gember.
-Voeg het witloof en de sinaasappelschil toe en roerbak even.
-Blus met het sinaasappelsap, de honing en de sojasaus.
-Roerbak tot het witloof beetgaar is en het meeste vocht verdampt.
-Breng op smaak met peper en zout
-Dep de Sint- Jacobs vruchten droog en bak ze langs beide kanten in olijfolie.
-Kruid met peper en zout.
-Verdeel het witloof over 4 borden en leg er telkens 3 sint- Jacobs vruchten op.
-Garneer met koriander.

Feestelijk, snel klaar en warm.
Een zesteur is een klein gereedschap, waarmee fijne draadjes van de schil ("zest(e)") van met name citroen of andere citrusvruchten kan worden geschaafd.
 Het bestaat uit een handvat en een metalen kop met (meestal vier tot zes) 'oogjes', waarmee men langs de schil schraapt. Om dit gemakkelijk te maken zijn de randen van de 'oogjes' vlijmscherp. Het schaafsel wordt vaak gebruikt als smaakmaker of (eventueel gedroogd) als decoratiegarnituur. http://nl.wikipedia.org/wiki/Zesteur
Je kan maar bijleren hé! En vergeet vooral niet het te laten smaken.
|