In de vorstvrije garage heb ik nog een emmer staan gevuld met zand boven knolselder.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ik ben op zoek gegaan op het net naar een recept met selder.
Op http://www.dewassendemaan.be/groentewijzer/knolselder/knolselder_08.htm vond ik een recept:
Varkensmignonettes met knolselderpuree.
Ingrediënten
-4 varkensmignonettes
-100 g boter
-zout & peper
-marjolein
-500 g aardappelen
-1 knolselder
-50 g boter
-125 cl melk
-muskaatnoot.
Bereiding:
-Wrijf de varkensmignonettes in met zout, peper en marjolein.
-Bak ze vervolgens in een hete pan langs beide zijden mooi bruin.
-De mignonettes mogen een beetje roze blijven, zo blijft het vlees lekker
sappig.
-Schil de aardappelen en de knolselder en kook beide gaar in licht gezouten water.
-Prik regelmatig met een vork in de knolselder, zo kunt u voelen of hij al gaar is.
-Laat vervolgens even uitlekken.
-Pureer de aardappelen en de knolselder.
-Roer een klontje boter door de gepureerde aardappels en knolselder en voeg er de melk aan toe.
-Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Smakelijk eten
|