Zoals in iedere ecologische moestuin hebben wij ook een kleine kruidenhoek.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Die is optimaal gelegen langs het terras op enkele passen van de keuken.
Omdat het gaat om meestal doorlevende kruiden is er meer leven te bespeuren als verwacht.
In drie bloempotten staat dragon die vastgegroeid is in de grond.
Niet tegenstaande de koude schieten die reeds klaar en duidelijk door.
Er naast staat een soort platte bieslook ook goed aan het herschieten is.
De bieslook is altijd wel een van de vroegste die klaar is voor de keuken.
Het citroenkruid, klassiek voor visschotels, staat er nog doods en houterig bij en schiet veel later door.
De tijm is een deel houterig maar een ander deel kan perfect gebruikt worden.
Tijm is meestal geheel of toch maar gedeeltelijk bruikbaar. Van zodra het wat warmer wordt plant ik hem een stuk dieper in de grond.
Zo kan hij sterk verjongd worden.
Dan heb je nog de Egyptische ui die op dit tijdstip kan versnipperd worden in verse kropsla.
Later geeft hij dan nieuwe uitjes boven op de taai geworden stengels.
|