Ons voorjaar is gered door mijn glasteelt.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Terwijl in de tuin de spinazie boven aan het komen is staat er in de serre reeds oogstbare.
Je mag niet vergeten dat we eind april zijn.
Van de salade eten we reeds sedert Pasen. Er naast staat oogstbare rucola. Het ongewenste kruid is in opmars maar zal slechts aangepakt worden na de oogst van de spinazie en de meeste salade.
We hebben nu meer dan voldoende smaakmakers voor bij de salade. Er staan ook ajuinpijpjes die niet goed in trek zijn.
Blijkbaar krijgen de rucola en de daslook de voorrang
In de miniserre staat de volgende salade die klaar zal zijn als de serre salade op is.
De reden is dat Colette de voorkeur geeft aan pluksalade. Uit het verleden heb ik ook geleerd om als tweede teelt geen kropsalade meer te plaatsen.
Als de eerste teelt vlug weg is dan kan je van de tweede teelt plukken.
Zelfs als die niet volgroeid zijn kan je reeds beginnen oogsten. Een derde reden is dat er in pluksalde veel meer variatie zit. Pluksalde is op de markt onder de naam van gemengde salade.
|