Is er verschil tussen de broeikomkommer en buitenkomkommer? xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
In mijn oude serre had ik steeds twee komkommerplanten staan.
Door het feit dat ze toegevoegde warmte kregen van de serre waren dat broeikomkommers.
De soort doet er niet toe.
Zet ik een zelfde soort buiten op een beschermde zonnige plaats ,dan heb ik buitenkomkommers.
Als je de soorten bekijkt dan heb je er met en zonder stekels.
Mijn persoonlijke ervaring is dat de stekelige bitter zijn als je ze te groot oogst.
Wat de gladde komkommer betreft, moeten ze reeds zeer dik zijn om bitter te zijn.
Ik heb de gewoonte onze komkommers kleiner de oogsten dan dat je in de winkel vind.
Een winkelkomkommer vind ik lekker zonder meer.
Een kleiner geoogste komkommer vind ik een delicatesse.
Je kan de komkommer opdienen met de pel , meestal in schijfjes gesneden. Hoe dunner de schijfjes zijn hoe smakelijker.Dat lijkt absurd. Toch moet je het eens uit proberen . Wat smaakt er lekkerder fijne of dikke schijfjes komkommer?
Pel de komkommer vooraleer je die in schijfjes snijdt en ik vind ze nog fijner van smaak.
Natuurlijk is dat louter kwestie van smaak maar probeer het eens.
Je kan je natuurlijk nog meer smaak geven door ze bij te kruiden met wat heel fijn versnipperde ajuin.
Hoe meer zorg je besteed aan jouw voeding, hoe fijne het zal smaken.
|