Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
21-09-2009
de weelde
Oogsten van een weelde aan groenten is de grootste vreugde van een amateurtuinder. Als je de foto bovenaan goed bekijkt zie je vier oogstbare groenten: Onder het gaas kan ik broccoli snijden, je ziet een deel van de paksoi, de salade en de rode bieten.
Er zijn ook nog de aubergines en de selder die oogstbaar zijn. En ik kon aan de verleiding niet weerstaan om een paksoi van dichtbij te bekijken. Om ze klaar te maken kan je stoven op verschillende manieren: - Het groen en de stelen samen stoven, - het groen en de stelen apart, - met of zonder witte saus.
De smaak van het blad is zacht (spinazie) en dat van de stelen ietwat bitter (witloof). Deze groente mag bij ons in de tuin gewoon nooit meer ontbreken. Ze heeft een korte levensduur. Niet zaaien vóór 15 juli en half september reeds volgroeid.
Reacties op bericht (1)
21-09-2009
Hallo Blogmaatje
Ondanks dat ik regelmatig vertoef op je schitterend blog is het me gezondheidsmatig niet meer mogelijk iedere dag voorbij te komen en je gastenboek te tekenen,ik hoop dat je begrip kan opbrengen voor deze.Voor een bezoek aan mijn blog blijf je altijd welkom.Dank voor je bezoekjes aan mijn blog. Pps Michel.
21-09-2009 om 19:15
geschreven door TULKENS MICHEL
Ecologie leertons inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke. We hopen dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !