Seizoenen op smaak : het nieuwe kookboek uitgebracht door veltxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Knolselderfrietjes met curry, krokante groentekroketjes en peertjes op stroop met schimmelkaas. Dat waren een paar van de lekkernijen die je kon proeven op het kookevent van Velt. Op een Leuvense kookboot gingen koks en enthousiastelingen aan de slag met recepten uit het nieuwe kookboek 'Seizoenen op smaak' én met recepten van de winnaars van de Veltwedstrijd 'Duurzaam met smaak'. De finalisten kregen ter plekke hun prijs uitgereikt.
Chef-potager Geert Groffen ging aan de slag met diverse biologische ingrediënten en creëerde per seizoen een dozijn verrassende recepten. Koken met de seizoenen spaart het milieu en is bijzonder smaakvol, want niets kan de smaak evenaren van een biologische groente die in haar eigen seizoen is geteeld. Geert Groffen combineert seizoenskoken met eigentijdse en wereldse invloeden: wokken kan en een snuifje exotiek mag ook. Dat levert vaak verrassende en verfrissende gerechten op die de smaak van onze eigen groenten optillen.
|