Je zag hoe ik de venkel oppotte in een ruime kuip om die dan langzaam te consumeren.
Groente zoals paksoi kan je op die manier niet lang bewaren. Het middel om die te bewaren is dat zoals voor onze bonen. Die worden geoogst en lichtjes gekookt en in de diepvries bewaard tot ze volledig klaar worden gemaakt.
Natuurlijk moet je voorstander zijn van deze methode. Het is dit jaar de eerste keer dat wij die methode toepassen. Dit komt deels door de grotere opbrengst van dit jaar.
Nu staan er nog enkele planten die bestemd zijn voor de oudste dochter.
In feite is paksoi een vrij onbekende groente. De meeste mensen kennen die niet en vragen dan ook altijd, hoe je dat moet klaar maken. Wie over internet beschikt kan wel enkele goede recepten vinden.
Voor de volgende bewerking heb ik de vier Pasoiplanten in de kruiwagen aan de keukendeur geplaatst. Zo kan je ongeveer zien welk volume aan groente je kan hebben van vier planten. Paksoi krimpt niet zoals spinazie, bijlange niet.
Omdat het mooi zonnig en droog weer is ben ik eerst gaan afboorden in de tuin. Het afboorden is noodzakelijk om de winterafdek van de hele moestuin te vergemakkelijken.
Eerst beloop ik het paadje een beetje in deze onafgewerkte staat om het dan pas te harken. Zo krijgt de tuin een verzorgt winteruitzicht.
|