De winter is op komst maar de herfst lijkt een zomerse staart te hebben.
Dan begin ik mij vragen te stellen o.a.
Welke groenten zijn er te verkrijgen in deze maand?
Andijvie, boerenkool, champignons, Chinese kool, groene kool, koolraap, pastinaak, pompoen, prei, rode kool, savooiekool, schorseneren, spruitjes, uiten, rode bieten, venkel, witlof, witte kool, wortel.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
boerenkool
Ingrediënten voor 2 personen
500 gram boerenkoolbladeren (of 400 gram panklare boerenkool) scheutje olie 1 teen knoflook 1 uitje, gesnipperd 1 theelepel komijnzaadjes Voorbereiding
Pluk de lelijke stukjes van de boerenkoolbladeren en ris met de hand het blad van de nerf. Was het blad goed, liefst twee keer. Knijp het vocht er een beetje uit en snijd de kool in reepjes, niet tè fijn.
Bereidingswijze
Verhit in een hapjespan de olie. Pers het teentje knoflook er boven uit en fruit de knoflook, ui en komijnzaadjes kort. Voeg de reepjes kool toe, giet er een scheut water bij en laat met de deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven. Af en toe roeren, en indien nodig een scheutje water toevoegen.
Smakelijk eten. Ik ging ten rade bij smulweb.
|