De wok wordt bij ons regelmatig gebruikt. Er is meer tijd nodig om de groenten te wassen en te snijden dan om ze klaar te maken. Er is relatief weinig vetstof nodig en de groentjes blijven knapperige vers. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Oosterse goulash
Ingrediënten (4 pers): 600 g varkensvlees. 2 teentjes knoflook. 2-3 rode uien. 100 g soepgroente (uit de diepvries). arachideolie. 125 ml dashi-bouillon. 300-400 g linzen uit blik. 1-2 el sojasaus. 1-2 el appelazijn. Peper en zout. Kruidnagelpoeder. ½ bosje koriander. (eventueel peterselie) 1 snufje suiker.
Bereiding: Snijd het vlees in blokjes van gelijke grootte.
Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook.
Fruit de snippers ui en knoflook 2-3 minuten met de soepgroente in de arachideolie.
Voeg de blokjes vlees toe en braad ze 3-4 minuten aan.
Schep het mengsel voortduren om.
Laat de linzen uitlekken in een zeef.
Voeg ze met de bouillon toe aan de inhoud van de wok.
Smoor het mengsel 4-5 minuten op matig vuur.
Breng de goulash op smaak met de sojasaus, de azijn en de kruiderijen.
Was en droog het bosje koriander (peterselie) en hak het fijn.
Schep de goulash op en strooi er voor het opdienen koriander (peterselie) over.
Het wok recept voor Oosterse Goulash, is een lekkere en smakelijke bereiding voor mensen die graag eens iets anders willen eten. Wokken en smullen maar!
|