De hoofdrijen dreigden dus te versmachten onder het groen van spinazie en mosterd. Die moeten nu vlug uit het tuinbeeld weg door de spinazie te oogsten en de gele mosterd te knippen of uit te trekken.
Hier zie je hoe twee rijen verdwenen spinazie aan de rode biet vrije ruime geven. Nu het warmer wordt is de beschermingstaak van de spinazie volbracht. Naast de overgebleven rij rechts, is er een rij mosterd geknipt. Daar komen binnenkort bonen.
foto boven: Gemengde salade waarvan de eerste twee pluksalade zijn. foto onder: Het plukken van onderaan bekeken.
Deze pluksla is zeer zacht van blad en gelijktijdig ook krokkant door de relatief brede nerven die ook geserveerd worden. Pluksla moet fijn gesneden worden waardoor ze nog smakelijker aanvoelt.
Waar de staakbonen komen heb ik de mosterd gemaaid en laat ik die een paar dagen drogen om die dan als mulch te gebruiken. De wortels worden dan in de grond gewerkt door die fijn te kappen.
|