Paksoi is een najaarsgroente terwijl groenlof niet alleen voor het najaar is maar vooral als lekkere wintersalade is gekend.
Eerst even de groenten voorstellenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
-Paksoi: dat er in mijn biotuin uitziet zoals hier op de foto.
en -groenlof in mijn tuin staat het als de foto hieronder toont. Het is wel van het ras suikertop of suikerbrood met zeer geslopen krop.
En nu het recept: dat gisteren bij ons werd toegepast op een staal paksoi. ingrediënten: - 1 volledige plant
- een klontje boter al naar gelang je mager of vet wilt klaar maken
- een bouillonblokje ontvet of gewoon naar eigen smaak
- sojaroom en eventueel peper en zout
bereiding:
- reinig de groente, snij vooral de vezelachtige stengel bij de paksoi in kleine stukjes en bij het groenlof gebruik je meestel enkel de buitenste bladeren omdat je de witte kern als rauwkost kan serveren
- spoel goed na
- smelt de boter en giet de druipende groente in de pot en dek af
- controleer regelmatig en voeg desnoods water toe
- voeg het bouillonblokje toe, al dan niet vooraf gesmolten in een geutje warm water
- voeg de sojaroom toe en roer even om... voeg je veel toe dan moet opbinden met wat maïsenabloem
- laten nasudderen op een laag vuurtje naar eigen dunk, al naargelang je de groente krokant of moesachtig wilt hebben.
- kruid eventueel wat bij met peper en zout
smakelijk eten
wij hebben geserveerd met hondshaai en gestoomde aardappelen en begoten met een aangewezen wit wijntje naar eigen smaak.
|