Aansluitend bij onze proefwandeling in Bulskampveld zocht ik voor jullie op het net een recept op om zelf eens een kastanjepaté klaar te maken. Ziehier het resultaat.
Recept voor kastanjepaté.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten:
-1,25 g gepelde kastanjes ![](http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSZEGF0P5RAvxOSZioiZszZIF52rfy5s-H7hqzopts2urvFnmk&t=1&usg=__W4_-EfmrQ0cvt_MRBbsCahH7N-w=)
-0,75 g laurierbladeren
-0,75 el cacaopoeder
-1,75 el havermeel
-0,50 el gerstmout
-0,25 g snuifje zout
Bereidingswijze:
- Kook de kastanjes met een beetje zout en de laurierbladeren. - Giet het water af wanneer ze gaar en zacht zijn en laat ze in de pan met het
deksel erop totdat ze wat afgekoeld zijn. - Verwijder de laurierbladeren. - Haal de kastanjes door de groentevijzel. - Maak een crème van het havermeel door er een beetje water aan toe te voegen
en gedurende enkele minuten zachtjes te laten koken. - Meng de kastanjepasta met de cacao, het havermeel en de gerstemout. - Doe het mengsel in een kleine, ingevette bakvorm. Bak in de oven (180°C gedurende 20 minuten. - Koel af tot kamertemperatuur. ![](http://www.lekkerplantaardig.net/images/f-pdpate.jpg)
Zelf maakten wij het nog niet klaar maar voor wie het uitprobeert wens ik alvast een geslaagde, smakelijke paté.
|