Mesclun:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Heb je er nooit van gehoord? Troost je het is ook mijn eerste keer. Bij het zoeken naar sla soorten, kwam dat opduiken.
Dit is een mengsel van jonge groene en gele, rode salades en verse groene kruiden maar mogelijks ook eetbare bloemen n.
Door het mengen verschillende structuren,smaken, kruidigheid en bitterheid, Kan je een mengeling samenstellen en tot een fijn en smakelijk geheel komen. Mesclun is dus niets anders dan een salademengeling, gekruid met verse kruiden en soms verfraaid met eetbare bloemen, alles naar eigen smaak. Let op dat je er geen miskleun van maakt.
Mogelijke elementen voor de mengeling:
Rucola, gefriseerde sla, radichio, wat een soort cichorei is zoals ook groenlof en roodlof. Dan heb je nog eikenbladsla, andijvie, zurkel, veldsla, molsla enz.
Mesclun stel je zelf samen naar eigen verbeelding en smaak.n Voeg er eetbare bloemen aan toe en kruiden zoals baslicum daslook ajuinpijpjes enz.
Mesclun dekt dus de lading: Gemengde sla, verse kruiden en eetbare bloemen.
Wil je een reeks mesclun recepten , ga dan naar: http://www.smulweb.nl/recepten/kinder/&query=salade+mesclun
een tip. reis naar Séguret in de Provence en bezoek er het restaurant Le Mesclun Restaurant Le Mesclun Séguret, Vaucluse, Provence Dit aantrekkelijke restaurant ligt midden in Séguret, een typisch Provençaals dorp dat tot de Plus Beaux Villages de France (mooiste dorpen van Frankrijk) wordt gerekend.
Eet er smakelijk of ga in eigen keuken aan de slag en volg je fantasie.
|