Naar aanleiding van de pluk van onze eerste Zapallitos, zocht ik recepten met zomer pompoentjes op. Ik koos één recept uit.
Gratin van pompoen met spek en Comté
Ingrediënten
-1 dikke snede gerookt spek
-1 snede pompoen
-200 g geraspte comté
-bechamelsaus
4 soufflébakvormpjes
Bereidingswijze
-Verwijder het zwoerd van het spek, snij de plak in fijne reepjes en bak deze aan.
-Verwijder het vel en de pitten van de pompoen, snij het vruchtvlees in blokjes en laat dit enkele minuten koken in ongezouten kokend water.
-Prik met een vork in de stukjes om te zien of ze gaar zijn en giet het water af.
-Plet vervolgens de pompoenstukjes met een vork plat.
-Neem de 4 ramequins(bakvormpje) en bedek de bodem van elk vormpje met een laagje gebakken spekreepjes.
-Bedek deze eerste laag met de geraspte Comté.
-Spreid er vervolgens de pompoenbereiding over zodat de ramequin al voor 2/3 gevuld is.
-Leg bovenop de pompoenlaag nog een laagje spekreepjes en bedek met een beetje bechamelsaus.
-bestrooi met wat geraspte Comté en een slag van de pepermolen.
-Laat de 4 ramequins gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Tip: Haal ze nadien uit de oven, serveer de gratin in de ramequins of draai ze om op het bord.
http://www.solo.be/nl/my-open-kitchen/uitgebreid-zoeken.htm?q=Pompoen&cat=1-solo
Op deze site staan er 35 recepten met pompoen, o.a.
Kwarteltje met terrine van pompoen
Smakelijk eten.