NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • foto's
 • Mijn tuin
 • hosta's
 • Standplaats
 • vaste planten
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  tuin
  borders
  29-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's
  De foto's zijn wel wat groot voor mijn blog maar dus ook wel heel duidelijk. In de zomer zitten we altijd buiten op ons terras. Zelfs om te ontbijten 's morgens! Zalig gewoon en dan met het gezelschap van de vogels die ook elke dag hun strooivoer krijgen. Hier hebben we merels, lijsters,groenvinken,botvinken, koolmezen, kuifmezen,staartmezen, houtduiven, turkse tortel,vlaamse gaai, mussen, roodborstje en het winter koningske. En in de winter komen de sijsjes in grote getallen  eten van de nootjes en de vetbollen  29-05-2008 om 17:01 geschreven door Ria

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn tuin
  Ik heb verleden jaar gewonnen met foto's van mijn tuin met het programma groene vingers. Elke dag een beetje werken in mijn tuin is voor mij mijn ontspanning en hobby.Hier een paar foto's van mijn tuin

  29-05-2008 om 16:24 geschreven door Ria

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hosta's

  Meestal begint men de geschiedschrijving van de hosta bij de eerste westerling die in contact kwam met hosta's, Engelbert Kahetempfer. Het ontstaan van de eerste soort is naar alle waarschijnlijkheid op het Chinese vasteland. 
  Het komt nog steeds voor dat nieuwe soorten ontdekt, beschreven en naar het Westen geëxporteerd worden.  De laatste twee ontdekte soorten, H. yingeri en H. jonesii, werden gevonden tijdens een expeditie, op touw gezet door het US National Arboretum in 1985.
  Dat een hosta veel water nodig heeft, blijkt al uit de bladeren. Een groot, relatief dun blad, zoals dat van de meeste hosta's verdampt uiteraard veel meer vocht dan een klein, dik blad.Elke plant in de natuur zal spontaan migreren naar een voor haar optimale biotoop, met een optimale watertoevoer en lichtinval. Verder vragen hosta's een voedingsbodem die rijk is aan organische materialen, niet zozeer voor de hierin aanwezige voedingselementen, maar wel omdat deze grond beter water vasthoudt en tegelijk rijk is aan lucht.  Hierbij moet je er rekening mee houden dat deze organische materialen verteren: jaarlijks stalmest, compost en dergelijke toevoegen is de boodschap.

  26-05-2008 om 00:00 geschreven door Ria

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  21-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standplaats
  Je hebt planten die graag in de volle zon staan en die ook het beste bloeien en groeien in de volle zon.
  Rozen zijn planten die graag in de zon staan en dan ook nog een plaats waar de wind goed door kan. Dus niet te dicht bij andere struiken of planten en zeker niet vast tegen een muur. Daarnaast heb je planten die goed gedijen wanneer ze half zon en half schaduw hebben op een dag. En die de volle hete zon midden in de zomer niet kunnen verdragen doordat ze direct verwelken of hun baderen laten hangen, en dan liefst in wat schaduw staan.Zoals de bergenia, phlox, skimmia. Dan heb je nog de schaduw planten, die het liefst staan waar geen zon komt en ook wel onder de bomen zoals hosta's, astilbe en de geitebaard. De herfstanemonen staan bij mij in de schaduw en die gaan beter dan degene die in de halfschaduw staan.  21-05-2008 om 13:13 geschreven door Ria

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vaste planten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De mooiste vaste planten waar ik van hou zijn de hosta's, daglelie's, lelies, rozen en clematissen.
  Hosta's heb in verschillende soorten en kleuren en grootte. Ge hebt ze van donker groen tot blauw groen, geel groen, gele en met witte vlekken en strepen. De grootste die ik heb is de Wild Brim met een bladgrootte van toch wel in de veertig centimeter doorsnede en deze soort verdraagd ook heel goed de volle zon. Het zijn heel gemakkelijke planten zonder veel zorgen, alleen zijn de slakken er dol op als ze pas uitkomen dus opletten en liefst uw voorzorgen nemen door er een boord of iets scherps rond te zetten of te strooien bvb wit scherp zand en cacaodoppen helpen hier goed. Rozen en lelies zijn prachtig maar wel opletten voor de meeldraden van de lelies want die kleuren enorm op je kleding en die vlekken gaan er niet vlug uit. Rozen moet je dan weer snoeien en liefst één keer in de herfst en dan in het voorjaar tot op drie ogen die naar buiten wijzen. Anders word de struik te dicht.

  21-05-2008 om 12:21 geschreven door Ria

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zet ik in een border
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In een border zet je liefst vaste planten en bollen en knollen die elk jaar terug komen. Ook zet je een afwisseling van planten met een smal en breed blad. Ook zet je hoge  middelhoge en kleine planten zodat je een relief krijgt. Heesters zet je dan weer helemaal achter in je border, kies wel soorten die niet te hoog of te breed groeien. Dit kun je wel binnen de perken houden door op tijd te snoeien.Kies altijd voor een oneven aantal planten en niet één plant van dit en één plant van die soort maar meerdere planten van één soort zodat ze een groep vormen. Dat geeft het mooiste resultaat.

  21-05-2008 om 12:02 geschreven door Ria

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.borders
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Men kan verschillende soorten borders aanleggen. Zo kan men op kleur of op geur werken; Op kleur heb je bijvoorbeeld een witte border, zoals de witte border van Sissinghurst heel gekend is en veel bezocht word. De blauw-gele border zoals bij Dina Deferm te zien is. Een blauw-roze border geeft rust in de tuin en de geel-rode broder veel kleur vooral in de herfst.

  21-05-2008 om 11:46 geschreven door Ria

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom op mijn blog
  Welkom op mijn blog!!!

  Deze blog gaat over mijn tuin.

  19-05-2008 om 16:01 geschreven door Ria

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/tuinria

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  19-05-2008 om 15:09 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!