Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Zoeken met Google


Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • Wanneer houdt het op
  • Horeca in nood
  • Binnen 20 jaar zijn we een minderheid in eigen land
  • Biobrandstoffen catastrofaal voor milieu
  • De Hoofddoek achter het loket
  • Moslimjongeren verkrachten 13-jarig meisje
  • Wie trapt daar nog in
  • Vaarwel mijn Vlaanderen, ik had u hartlijk lief
  • Familiedag VB in Bobbejaanland
  • Vlaams & Neutraal Ziekenfonds
  • Opnieuw Regularisatie Vreemdelingen
  • Nog meer vreemdelingen
  • België Islamstaat
  • Wouter Van Bellingen
  • Ont-stemd
  • Berouw
  • Rechtse Fractie in Europees Parlement
  • Gemeentebelastingen met 31% omhoog
  • Besparingen
  • Jean Marie Dedecker
    Uitkijktoren
    Politieke Journalistiek buiten de gesencureerde media.
    De politieke dingen die ons bezig houden en die we al dan niet mogen of durven zeggen. Betreden op eigen risico
    10-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer houdt het op

    Wanneer gaat die Vivaldi nu eindelijk eens ophouden. Het land is failliet en ze blijven maar geld verspillen. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horeca in nood

    Voor veel horeca bedrijven staat het water aan de lippen. Veel zaken maken de overstap van aardgas naar propaan dat dezer dagen tot 3X goedkoper is. Leveranciers leveren de tanki gratis.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen 20 jaar zijn we een minderheid in eigen land
    De voorbije drie jaar is het aantal gedwongen uitzettingen van illegalen met 61 procent gedaald tot 3.443 in 2009. Het aantal asielaanvragen steeg dan weer met 55 procent tot 17.186. Dit jaar waren er al 7.168.

    Binnen 20 jaar zal de autochtone Vlaming een minderheid (Walen nog niet meegerekend) zijn in eigen land. Met dank aan de domme kiezers die tegen eigen volk stemmen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biobrandstoffen catastrofaal voor milieu

     Uit Science: 'Biobrandstoffen zijn grote vergissing'

    Renton Rihelato van de World Land Trust en Dominick Spracklen van de Universiteit van Leeds onderzochten de netto besparing aan CO2-uitstoot voor alle soorten biobrandstoffen en publiceerden hun conclusies in 2007in het wetenschappelijke tijdschrift Science.
    Hun bevindingen zijn uitermate negatief over de mogelijkheden om met biobrandstoffen een bijdrage te leveren aan CO2-reductie. Sterker nog: biobrandstoffen leveren twee tot negen keer méér CO2-uitstoot op. De wetenschappers komen tot deze opmerkelijke conclusie doordat zij het gebruik van het land ook bij hun analyse betrekken. Het blijkt dat het land waarop de gewassen voor de biobrandstoffen geteeld worden, veel beter gebruikt kan worden voor bossen (die CO2 opnemen). Een hectare bos, vooral regenwoud, neemt twee tot negen keer meer CO2 op dan een hectare voor biobrandstof kan besparen.
    Dr. Righelato: 'De bevordering van biobrandstoffen draaft maar door, zonder dat de gevolgen daarvan begrepen worden. Het is een vergissing biobrandstoffen in te zetten tegen de klimaatverandering.'
    Landen als Brazilië, Paraguay en Indonesië zijn bezig met grootschalige ontbossing om de wereldmarkt voor biobrandstoffen te kunnen bedienen.' Het kappen van bossen kost per hectare alleen al tussen de 100 en 200 ton aan CO2, hebben de onderzoekers becijferd.
    'Het duurt 50 tot 100 jaar voordat het gebruik van biobrandstoffen dat weer hebben kunnen compenseren', zegt Righelato.
    Waarom worden wij over zulke zaken niet ingelicht!!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Hoofddoek achter het loket
    Groen, of hetgeen er nog van overblijft, vraagt nu ook om het verbod op het dragen van hoofddoeken achter de loketten in te trekken. Betekent dit dat we binnenkort achter de Antwerpse loketten vrouwen zullen zien zitten die amper herkenbaar zijn. Is het dan geen discriminatie om ook mensen die dol zijn van hun motor met hun motorhelm op hun hoofd achter het loket te laten zitten, naast bv iemand met een tulband op of, indien er een ambtenaar is die in zijn (haar) vrije tijd kookt, met een koksmuts. Of heeft het enkel te maken met vrijheid van godsdienst. Als uiterlijke tekenen van religie zoals kruisbeelden moeten verdwijnen waarom zou men dan hoofddoeken wel toelaten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslimjongeren verkrachten 13-jarig meisje
    Drie minderjarige moslimjongeren hebben in Middelkerke een 13-jarig meisje een jaar lang meermaals verkracht. Ze zouden het niet gedaan hebben moest het meisje een moslima zijn geweest, aldus hun uitspraak. Toch lees ik tot mijn ontsteltenis nergens dat het om een racistische daad zou gaan. Men moet trouwens in de persberichten al goed zoeken om dit voorval te vinden. Zou racisme dan maar van één kant kunnen (mogen) komen?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie trapt daar nog in
    Op de driedaagse ministerraad zijn voor de zoveelste keer nog eens nieuwe taksen gevonden om de mensen hun portemonnee nog een beetje lichter te maken. Heffingen op vervuilende dieselauto's en bedrijfswagens, net als een beperkte taks op vermijdbare verpakkingen.
    Met deze zogenaamde milieuheffingen wil Verhofstadt de begroting laten kloppen en de milieuverplichtingen van ons land nakomen.
    Ook de gratis tankkaarten van bedrijven aan hun personeel zou niet volledig meer aftrekbaar zijn. Dieselauto's zonder roetfilter zullen ook nog eens extra belast worden enz.
    En dan maar hoog oplopen met de vermindering van de personenbelasting van amper 3% terwijl de onrechtstreekse belastingen met enkele tientallen procenten zijn gestegen. Nog een instinker was de plotselinge drang om een verlaging van de snelheid op autowegen in te voeren. Van de ene op de andere dag werden er vlug, vlug, wat plakaten gezet en het geld stroomde binnen. Niet minder dan 4100 overtredingen werden vastgesteld. Als men dan weet dat dit minstens 50 euro per overtreding opbrengt was het weer kassa kassa voor onze regering.
    Zouden er nu echt nog Vlamingen zijn die de smoesjes van paars geloven, ik betwijfel het.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel mijn Vlaanderen, ik had u hartlijk lief

    Aan de leden van de algemene vergadering van de vzw Bedevaart naar de Graven van de IJzer.
     
     
    Na de bijeenkomst van de algemene vergadering van het bedevaartcomité, vorige zaterdag,ben ik met een wrang gevoel in mijn wagen gestapt.
    Een dom onderwerp, als het ontwerp van de IJzerbedevaartaffiche, heeft het ware gezicht van velen van jullie, in de algemene vergadering, bloot gelegd.
     
    Wij, die ons het IJzerbedevaartcomité noemen, en dwepen met de slogan “Vrede Vrijheid en Verdraagzaamheid”, moeten dringend eens de hand in eigen boezem steken.
    Ik was ten zeerste verontwaardigd toen ik de storm van reacties hoorde op de affiche die ik voorstelde.
     
    Onze eigen IJzertoren, zelfs het profiel ervan, of een Vlaamse Leeuw zijn zaken die er niet meer op thuishoren,  de affiche moet een duidelijk signaal van vernieuwing met zich meedragen om nieuwe mensen aan te spreken, zo verwoordde het de voorzitter.
     
    Het meeste van al was ik verontwaardigd en heel diep geraakt toen ik in de vergadering de reactie hoorde op de twee kinderen die op deze affiche afgebeeld stonden, mijn eigen kinderen nota bene.
     
    ’t Is weeral een blonde            ----------------               Van verdraagzaamheid gesproken
    Je reinste racisme noem ik het, zet er maar een allochtoon op,  dat moeten we allemaal pikken maar een blond meisje dat mag in geen geval.
     
    Sorry collega’s, of toch niet, mijn dochter is inderdaad blond en ik ben er terecht fier op.
     
    Ik heb van mijn eerste levensjaar zonder onderbreking, dankzij mijn ouders, deelgenomen aan de IJzerbedevaart, en daar ben ik ze tot op de dag van vandaag oprecht dankbaar voor.
    Al van jongs af zet ik me in voor het welslagen van de bedevaart, voor de vredesfietseling en voor de aanwezigheid van scouts op de bedevaart.
    Al meer dan 20 jaar volg ik de regievergaderingen en werk ik daarin opbouwend mee.
    Al meer dan 20 jaar sta ik op de zaterdag voor- en zondag van de bedevaart als een zot te zwoegen om de bedevaart te laten slagen.
    En vanaf het ogenblik dat mijn dochter oud genoeg was om ergens toch maar iets mee te helpen heb ik haar daarvoor ingezet.
    Samen met wijlen Koen Baert heb ik het indertijd zelf zover gekregen dat de Vlaamse scouts de bedevaartweide uitkozen als duidings- en overnachtingsplaats voor een internationale wandeltocht ter gelegenheid van 75 jaar VVKSM.
    Meer dan 5000 internationale scouts die de bedevaartsite en de gedachte erachter leerden kennen lang voor er ook maar enige sprake was van “ten vrede”
     
    Ook al heeft de bedevaart, in mijn ogen, te veel van zijn ziel moeten prijsgeven , toch ben ik altijd trouw gebleven aan de afspraken,  en heb ik het comité geen haarbreed in de weg gelegd.
    En dit alles met het vertrouwen dat dit ook een beetje mijn toren was, mijn weide, mijn bedevaart.
     
    Maar te veel is te veel.
     
    Beweren dat mijn “blonde” dochter niet thuis hoort op een bedevaartaffiche omdat dit te veel gelijkenissen zou vertonen met de affiches van een politieke partij, dit gaat te ver. 
     
    De bedevaartweide en de IJzertoren is eigendom van het comité, dat hebben we allemaal gezien in de cijfers die ons vorige zaterdag werden voorgelegd.
    Maar wat velen onder jullie blijken te vergeten, is waar dit allemaal vandaan komt.
     
    Ik heb niet de gezegende leeftijd om te zeggen dat dit alles mijn verdienste is, ver van.
    Maar jullie in het comité hebben dat recht ook niet.
    Dit alles is een deel van de Vlaamse ontvoogdingsstrijd.
    Dit is geen bezit van een comité, dit is het algemeen bezit van de Vlaamse beweging.
    Dit is de verdienste van de vele Vlaamse gezinnen die ondanks alles, armoede, onbegrip, ellende, onderdrukking, repressie en verwijt e.v.a. trouw gebleven zijn aan de gedachte die uit de ideeën van de fronters is ontsproten, en die tot vandaag aan de basis ligt van onze nakende zelfstandigheid.
     
    Dat de raad van betuur heeft beslist dat de bedevaart vanaf nu in vraag wordt gesteld en dat alle pistes wat naam, dag of uur betreft (een goed verstaander heeft maar een half woord nodig) bespreekbaar zijn doet mij in alle geval steigeren.
     
    Het is diezelfde raad van bestuur die jaar na jaar aan de inhoud van de bedevaart heeft zitten knagen en op deze manier heel bewust mensen naar de overkant van de ijzer heeft geduwd
     
    Dat na al die jaren we nu uit de resultaten moeten besluiten dat de bedevaart verlieslatend is, is iets wat het kleinste kind onder ons kon voorspellen.
    Jaar na jaar traditionele elementen uit de bedevaart schrappen, waardoor de oude getrouwen steeds meer afhaken, en dan verwonderd zijn dat er minder aanwezigen zijn?
     
    Nieuwe mensen voor de bedevaart trek je niet aan met een mooier affiche of een andere visie.
    Bedevaarders behoudt men door de geest van het verleden en voorouders te appreciëren en niet de boeg om te gooien omdat één of andere politieke partij meer kans op subsidies geeft.
     
    Voor mij hebben jullie afgedaan.
    Ik heb jaar na jaar zitten vragen naar medewerkers uit de algemene vergadering.
    Ik heb er nooit iemand van mogen ontmoeten op de dag voor, en op de bedevaart zelf.
    Met een naamplaatje van het comité rondlopen op de bedevaart, als ze al aanwezig waren, is het enige wat sommigen onder jullie ooit hebben gepresteerd.
     
    De symbolen van de Vlaamse frontsoldaten, de IJzertorensite en de bedevaartgedachte moeten voor iedereen in Vlaanderen toegankelijk zijn, van jong tot oud, van extremist tot softie, en ja waarom niet ook voor allochtonen, ik zal bij de eersten zijn om dit te onderschrijven.
    Het enige dat we van al deze mensen vragen is respect voor onze traditie, respect voor onze cultuur en ons gedachtegoed, eerbied voor onze vlag en voor ons streven naar onafhankelijkheid.
     
    Wat het comité de laatste jaren aan het doen is, is een duidelijke selectie maken van wie er bij het clubje mag horen en wie niet.
    Van verzoening wil men al jaren niet meer horen in het comité, "ik ben nog liever onbeleefd en antwoord niet, dan met de mensen van de ijzerwake te gaan praten" zijn de woorden van onze voorzitter op een vraag tot dialoog.
    Waar is de slogan van “vrede vrijheid en verdraagzaamheid” in dit verhaal.
     
    Dat de bedevaart weide niet meer vrij toegankelijk bleef, daar hebben we ons ondertussen reeds met verzoend.
    Iedereen, en zeker in de Vlaamse beweging, weet dat niets meer voor niets  kan, en dat het onderhoud van de toren pakken geld kost en ook moet betaald worden.
    Daar ga je geen echte flamingant met afschrikken, maar misschien wel die verhoopte nieuwe bedevaarders of “ten vrede” gangers.
     
    Let wel, ooit loopt het vat wel ergens lek en blijft er alleen maar de site over, zonder enige subsidie of enige politieke ondersteuning want als het hen in Brussel te heet wordt trekken ze hun handen weg om hun eigen ziel te redden.
     
    Nu begrijp ik ten volle wat die verdienstelijke oud-comitéleden, zoals bijvoorbeeld Guido Moons, hebben bezield toen ze ooit hun lidmaatschap hebben opgezegd.
     
    Je mag er alvast komende bedevaart nog eens 25 trouwe bedevaarders aftrekken, ons zie je niet meer terug.
     
    Ten slotte nog dit, ik verbied hierbij met aandrang dat een foto van mijn kinderen wordt gebruikt voor eender welk doel van het bedevaartcomité
     
    Met Vlaamse groet,
     
    Ward Robert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familiedag VB in Bobbejaanland
    Op 31 maart kunnen alle leden van VB met hun familieleden het pretpark Bobbejaanland bezoeken voor slechts 2 euro per persoon. Als dat geen mooie jeste is naar hun leden en politieke familie toe.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams & Neutraal Ziekenfonds
    Steeds meer mensen nemen hun toevlucht tot het Vlaams Neutraal Ziekenfonds. Na de hetze van ABVV en ACV tegen Vlaams Belang mandatarissen willen meer en meer mensen zich afscheiden van de politieke zuilen zoals vakbond maar ook ziekenkas. Een goed initiatief vind ik en je doet er eer voor- dan nadeel mee. Ik ben alvast een lid van V&NZ. Uw Vrijheid Uw Zekerheid.
    Om misverstanden te vermijden wil ik hier nog wel vermelden dat Geert Lambert (noch enig ander politieker) niet in het bestuur van dit Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, met zetel te Mechelen, zit maar wel in een ander soortgelijk maar niet genonnectioneerd ziekenfonds.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw Regularisatie Vreemdelingen
    Groot licht Geert Lambert (Spirit) wil dat er voor de komende regeringsonderhandelingen moet afgesproken worden dat er nogmaals een regularisatie van illegale vreemdelingen komt. Er moet nogmaals een 'generaal pardon' komen aldus Lambert. Die man vergeet allicht dat illegalen hier de wet overtreden. Wanneer krijgen onze mensen die een proces verbaal hebben opgelopen een 'generaal pardon', of de mensen die al dertig jaar met een bouwovertreding zitten, waarom voor hen geen generaal pardon. Buitenlanders die een legale aanvraag doen om hier te wonen en te werken worden hierdoor achteruitgesteld en dus gediscrimineerd. Als je zo'n uitspraken leest dan denk ik dat de apenaffiches een goede zaak zijn.
    Gelukkig dat Spirit door zijn kiezersaantal van amper 3% niet echt veel gewicht in de schaal kan gooien, figuurlijk dan.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer vreemdelingen
    Na, VLD pleit nu ook CD&V om ook economische vluchtelingen België binnen te laten vanwege de vele vacante betrekkingen. Er zijn ongeveer 180.000 (te nemen met een korreltje zout) werklozen en 85000 vacante jobs, bovendien zijn hier nog eens een 200.000-tal vreemdelingen. Is er dan niemand van die 385.000 mensen die wil werken? Zou men dan eerst onze jongeren eens niet aanporren om te gaan werken. En als men dan eerst de moed eens had om de illegalen en bewezen criminelen het land uit te zetten en dan eerlijke werkzoekende vreemdelingen de kans zou geven maar neen, ze zetten gewoon de deur verder open en we weten wat dat allemaal teweeg brengt. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België Islamstaat

    Sedert begin deze maand serveert de gemeente Molenbeek aan de kinderen op de gemeentescholen naast de klassieke maaltijden ook Halal-vlees. Dat betekent dat de dieren volgens de voorschriften van de Islam zijn geslacht, dus zonder verdoving en in strijd met onze wetgeving. Dat men voor de moslimkinderen maaltijden zonder varkensvlees bereidt kan ik nog begrijpen maar er zijn grenzen. Integreren betekent ook onze wetten respecteren.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Van Bellingen
    Er komt geen rechtszaak tegen de koppels die in Sint-Niklaas weigerden te trouwen voor schepen van Burgerlijke Stand Wouter Van Bellingen vanwege zijn zwarte huidskleur. Van Bellingen zelf geeft geen toestemming om de procedure te starten.
    "In mijn omgeving gaan er wel wat stemmen op om door te zetten, maar zelf zie ik dat niet zitten. Dan wordt deze zaak nog meer een symbooldossier. Zo hebben we er al genoeg in Vlaanderen", stelt hij.
    Dat vind ik een wijs besluit tot spijt van de politiekers die hier graag zoveel mogelijk munt willen uitslaan maar niet beseffen dat het ook als een boemerang kan werken. Ik kom tot het besef dat één zwarte vlaming meer verstand heeft dan tien blanke socialisten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ont-stemd
    Zeer interessant bericht door Luc Van Balberghe.

    http://www.vrijvanzegel.net/blog2/
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berouw
    Een berouwvolle misdadiger( of was hij misschien verliefd geworden op een cipier), die kreeg in ieder geval berouw en hij besloot zich terug gaan aan te geven bij de gevangenis. Toen men zjn naam en paspoort vroeg bleek dat hij zijn ID niet op zak had? Hij was nu niet bepaald een kleine jongen want hij zat voor gewapende overvallen en diefstallen met braak. Ook zijn CV mocht niet baten, zij stuurden hem weg en moest maar terugkomen als hij zich kon ligitimeren. Zo'n klucht kan toch alleen maar in België.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtse Fractie in Europees Parlement


    Nota: De Europese fractie IST

     

    Onze linkse media sturen weer minder waarheidsgetrouwe en misleidende berichten de ether in, daarom hier even een verduidelijking van de nieuwe rechtse fractie in het Europees Parlement.

    Inleiding

     

    Het is zover, na vele jaren contacten en overleg:  de Vlaams Belang-verkozenen in het Europees Parlement maken opnieuw deel uit van een politieke fractie, de fractie 'Identiteit, Soevereniteit, Traditie' (IST).

     

    Over de reden waarom het Vlaams Belang toetreedt tot zo'n fractie mag geen misverstand bestaan.  Het Europese parlement werpt zichzelf graag op als voorvechter van 'gelijke rechten' op alle mogelijke gebieden, in Europa en zelfs in heel de wereld, maar die grote principes gelden helaas niet in het Europees parlement.  Een Europees parlementslid dat geen deel uitmaakt van een fractie wordt op alle mogelijke manieren gediscrimineerd: geen mogelijkheid om amendementen in te dienen in de plenaire vergadering, geen mogelijkheid om een kandidaat voor te dragen voor het voorzitterschap van het parlement, geen gelijk spreekrecht in tal van organen... 

     

    Fractievorming is dan ook een noodzaak.

     

    Politieke inhoud

     

    In politiek opzicht onderstrepen wij als nationalisten dat elke deelnemende politieke partij en elke deelnemende parlementair volledig verantwoordelijk is voor zijn eigen politieke programma, inhoud en optreden.  Het is niet omdat wij met een partij een fractie vormen, dat wij het over alles eens hoeven te zijn. 

     

    Wij onderschrijven wel het basismanifest van de fractie.  Dit basismanifest is bewust kort gehouden, en bepaalt dat de deelnemende partijen en parlementsleden volgende begrippen onderschrijven:

     

    -        erkenning van nationale belangen, soevereiniteiten, identiteiten en verscheidenheid;

    -        bevestiging van de christelijke waarden, de erfenis, cultuur en tradities van de Europese beschaving;

     

    -        bevestiging van het traditionele gezin als hoeksteen van de samenleving;

     

    -        bevestiging van de traditionele rechten en vrijheden;

     

    -        gehechtheid aan de rechtsstaat;

     

    -        verzet tegen een unitaire, bureaucratische Europese superstaat;

     

    -        streven naar een overheid die rechtstreeks verantwoording aflegt tegenover de burger, en naar een transparant beheer van het geld van de belastingbetaler.


     

    De leden van de fractie

     

    Het spreekt voor zich dat onze linkse tegenstanders meteen omver vielen van heilige verontwaardiging en kwistig strooiden met verwijten, beschuldigingen en insinuaties, waarbij de ene journalist slaafs de verzinsels van de andere overschreef.  Het is daarom nuttig de politieke achtergrond van de partijen die deel uitmaken van onze fractiegenoten even kort toe te lichten.

     

    Naast onze drie Europese verkozenen Frank Vanhecke, Koen Dillen en Philip Claeys is er vooreerst het bekende Front National uit Frankrijk, dat met 7 verkozenen ook de meeste leden in de fractie telt.  Bekendste daarvan zijn Jean-Marie Le Pen, de historische oprichter van het FN;  Zijn dochter Marine Le Pen, die in de partij meer en meer op de voorgrond treedt;  Carl Lang, de nationale secretaris van het FN;  Jean-Claude Martinez, hoogleraar aan de rechtsfaculteit van Parijs; en professor Bruno Gollnisch, die ook de voorzitter van de fractie wordt. 

     

    De wijze waarop deze laatste door sommige media wordt afgeschilderd is ronduit potsierlijk;  Bruno Gollnisch is advocaat bij de balie te Parijs en hoogleraar in de Japanse taal en cultuur aan de universiteit te Lyon, en moet zich al jaren verweren in lichtzinnige processen die trachten hem te broodroven.  In de afgelopen jaren heeft het Vlaams Belang met het FN een zeer goede praktische samenwerking uitgebouwde, waarbij beide partijen elkaar ´- met respect voor de verschillen in elkaars programma en aanpak - steunen waar nodig tegen de socialistische almacht in het Europees parlement.          

     

    Vervolgens is er de Freiheitliche Partei Ostenreichs (FPO), de partij die destijds met haar regeringsdeelname onder leiding van Jorg Haider Louis Michel verleidde tot de uitspraak dat skiën aldaar ondemocratisch was.  Intussen is er veel veranderd in het Oostenrijkse politieke landschap:  Haider ging zonder veel succes zijn eigen weg met een afgescheurde partij, de BZO;  Andreas Molzer komt in de fractie als verkozene voor de 'traditionele' FPO, die weliswaar door een monstercoalitie tussen socialisten en christendemocraten opnieuw in de oppositie zit, maar het bij verkiezingen erg goed doet.

     

    Opmerkelijk is de deelname van een lid uit Groot-Brittanië, Ashley Mote, thans onafhankelijk Europees parlementslid maar verkozen in 2004 voor de UK Independence Party (UKIP).  De UKIP wil dat Groot-Brittannië, om zijn soevereiniteit te vrijwaren, uit de EU stapt, en behaalde daarmee in 2004 12 zetels in het Europees parlement.  Helaas deinst de UKIP ervoor terug, zo'n beetje zoals de voormalige LPF in Nederland, om openlijk de rechts-nationale kaart te trekken;  dat zorgde voor een forse terugval bij recente nationale verkiezingen, en interne spanningen die leidden tot o.a. het opstappen van Ashley Mote, verkozen in het Zuidoosten van Engeland.

         

    Uit Italië komen twee Europese verkozenen, waarvan Alessandra Mussolini de bekendste is.  Mussolini is natuurlijk de kleindochter van Benito Mussolini, en dat is voldoende voor links om haar het etiket 'fascist' op te kleven, maar de politieke realiteit is ingewikkelder dan dat.  Alessandra's vader, Romano Mussolini, hield zich ver van politiek en was jazzmuzikant;  Alessandra, ook nog nichtje van Sophia Loren, maakte furore als fotomodel en filmactrice, en stapte daarna met succes naar de kiezer als zelfbewuste vrouw die kiest voor rechts.  Opgemerkt waren o.a. haar recente campagne tegen sexueel geweld tegen vrouwen.  In 2004 behaalde zij met haar eigen lijst 'Alternativa Sociale' op eigen kracht een zetel in het Europees Parlement; in Italië is zij actief met de partij 'Actione Sociale', die echter bij de verkiezingen in 2006 geen zetel behaalde. 

     

    Uit Bulgarije komt één verkozene voor de partij 'Ataka'.  Bulgarije is, sedert de val van de socialistische dictatuur, nog een jonge democratie, waar bij de verkiezingen van juni 2005 de voormalige communisten nog 31 % van de stemmen halen, en een partij van de Turkse minderheid met 12% erg sterk scoort.  De relatief jonge nationalistische lijst 'Ataka' haalde 8,2% en 21 zetels in het parlement, en in het najaar van 2006 trad Ataka-leider Volen Siderov in het strijdperk tegen de zittende president, en haalde 24%.  Het succes van Ataka en Siderov is wellicht te danken aan een combinatie van factoren:  het imago van Siderov als compromisloos anti-communist (hij was medewerker van Radio Free Europe en redacteur van de eerste vrije krant na 1990), en de terechte vrees in het land voor de opmars van de islam, die via de Turkse minderheid reeds in het land aanwezig is. 

     

    Uit Roemenië komt een delegatie van de partij 'Romania Mare', ofwel 'Groot-Roemenië', die bij de parlementsverkiezingen in 2004 met 13% en 48 parlementsleden een opgemerkt resultaat neerzette.  De electorale koek in de jonge democratie werd verder verdeeld tussen almachtige socialisten (36,8%) en een liberale alliantie (31%).  Voorzitter van de partij is Corneliu Vadim Tudor, licentiaat in de filosofie.  Hij publiceerde diverse poëziebundels die vertaald zijn in het Frans, Engels en zelfs in het Arabisch.  Tussen 1993 en 1996 maakte de partij zelfs deel uit van de regering, die toen eerder links was, maar daarna evolueerde zij in rechtse richting.

     

    Ziedaar een beknopt overzicht van de partijen die deel uitmaken van de IST-fractie.  Het gehuil van de linkerzijde over 'racisme', 'fascisme', 'extremisme' moet eerder toegeschreven worden aan frustratie over een nieuwe speler op het veld dan aan oprechte bedoelingen...  Er is maar één verwijt dat voor sommige partijen enige grond heeft en dat is 'antisemitisme';  vooral in de nieuwe EU-lidstaten in Oost-Europa is dat een discours dat alom verspreid is, en hoegenaamd niet enkel bij de partijen in deze fractie...  Bij dit onderwerp moge het nog eens duidelijk zijn: het Vlaams Belang houdt zich niet bezig met antisemitisme of negationisme, en zal erover waken dat bij gezamenlijke initiatieven in het parlement die lijn ook gerespecteerd wordt.         

        

    Het linkse protest

     

    Wanneer men de verontwaardigde reacties leest van de linkerzijde, daarin gevolgd door een aantal journalisten, dan is het toch zinvol even te wijzen op het feit dat fractievorming in het Europees parlement uiteraard niet betekent dat men het met alles eens is.

     

    Zo zetelt het Europese parlementslid van Groen, Bart STAES, in een extreem-linkse fractie onder leiding van Daniel Cohn-Bendit, van wie men de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid heeft gevraagd omdat hij in het verleden terroristen van de Rote Armee Fraktion onderdak heeft verschaft.  De communistische terreurgroep RAF is verantwoordelijk voor tientallen moorden en aanslagen.

     

    Bovendien is het de regel dat elke fractie in het EP kan functioneren – dus ook de extreem-linkse GUE-fractie, die een bont allegaartje verzamelt van aanbidders van Fidel Castro en Kim Yong Il.  Voor zover bekend hebben we van links in Vlaanderen nooit enig protest tegen die fractie gehoord, die geenszins zoals de IST-fractie de mensenrechten en de rechtsstaat onderschrijft…

      

    Er mag ook even op gewezen worden, dat de SP.a zonder probleem aanvaardt dat de opvolgers van de voormalige communistische partijen in het Oostblok deel uitmaken van de socialistische fractie in het EP.  De SP.a maakt dus probleemloos deel uit van een fractie met bv. de verdedigers van moordenaars als generaal Jaruzelski in Polen…

     

    Besluit

     

    Of deze fractie een succes zal worden hangt uiteraard van diverse factoren af.  Zo zal uiteraard moeten blijken of de samenhang groot genoeg is om de ongetwijfeld felle aanvallen van buitenaf te weerstaan:  een nieuwe fractie betekent fors inleveren voor de andere fracties, en dus zal geprobeerd worden leden 'los te weken' met voordelen en beloftes.  Bovendien valt niet uit te sluiten dat het zogenaamde 'democratische' Europese parlement naar Belgisch voorbeeld zijn toevlucht neemt tot ondemocratische methodes om lastige tegenstanders tegen te werken...  

      

    Europese fractie, 15/1/2007.  

     

             

          

          

     

     

     

     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentebelastingen met 31% omhoog
    Sinds de vorige gemeenteverkiezingen, zes jaar geleden zijn de gemeentelijke belastingen met meer dan 30% gestegen. Dat is een schandalig cijfer.
    Toevallig moest ik vandaag bij mijn moeder het gras gaan afrijden. Ik reed met een remork gras en nog wat groenafval naar het containerpark en tot mijn verwondering zou ik daarvoor 43€ moeten betalen. Ik ben met een volle remork terug gereden en heb alles in 't bos (wellicht mijn eigen bos) gekieperd, het zal daar wel vergaan. Welke gepensioneerde kan elke week 43€ betalen om zijn gazon weg te doen. Absurd toch.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    18-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparingen
    De zoveelste leugen van regering Verhofstadt:
    De Copernicushervorming die de regering Verhofstadt I uittekende, voorzag in de afschaffing of de bijna-afschaffing van de kabinetten.

    Maar- de kabinetsleden zijn alweer in aantal verdubbeld en de uitgaven van de kabinetten zijn met de helft toegenomen. De Copernicushervorming die ze wou afschaffen, is al lang vergeten.
    Het aantal kabinetsleden van de federale ministers zijn in 15 jaar (1989-2004) zo goed als verdubbeld, alleszins het aantal stafleden daarin. Dat berekenden Christophe Pelgrims en Sofie Dereu van het Instituut voor de Overheid (KU Leuven). Hun onderzoek publiceerden ze in het jongste nummer van het tijdschrift Burger, bestuur en beleid.
    In 1989 had een federale minister gemiddeld 13,8 persoonlijke politieke stafleden. In 2004 waren er dat 28. De onderzoekers stoelden hun berekeningen niet op officiële budgettaire gegevens, maar op de namen die de ministers zelf opgeven in de niet-officiële adressengids.
    De kabinetten zijn ook veel duurder geworden, volgens de onderzoekers. In 1994 kostten ze iets meer dan 30 miljoen euro, in 2004 bijna 55 miljoen euro. Als de inflatie uitgezuiverd wordt, zijn de uitgaven met de helft toegenomen (tot 45 miljoen euro).
    Moet er geen zand zijn.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Marie Dedecker
    Na ongeveer een week lidmaatschap bij de N-VA is Dedecker er weer buitengekegeld. Eerst binnengehaald met lauweren en wierook en nu uitgespuwd en vernederd. N-VA gaat plat op de buik voor de CD&V en stelt daarmee hun postjes veilig. Wat nu JM? Vlott of een eigen partij. Wie had ooit gedacht dat er twee cordons zouden aangelegd worden. De Belgische politiek is verre van gezond.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijf Euro Lock
    De bedrijfsleider van Euro Lock is intussen bedreigd, er is ingebroken en de banden van zijn wagen zijn doorstoken.
    Momenteel durven ze hun woning bijna niet te verlaten.
    Alsof dat nog niet genoeg is gaat Kif-Kif er zich ook nog eens mee bemoeien om alzo het bedrijf de grond trachten in te boren. Haat alom van de linkerzijde.

    Dit bericht stuurde Kif-Kif naar alle klanten van Euro-Lock waardoor er veel klanten en bedrijven hebben afgezegd. Als men op die manier het racisme wil verdringen is men wel verkeerd bezig. Dat de bedrijfsleiding een fout gemaakt heeft wil ik niet betwisten maar is het dan nodig om het hele klantenbestand te intimideren. Men wil het racisme bestrijden met haat en boycot. Dit zou wel eens een averechts effect kunnen hebben. 

    Beste,

    Momenteel schrijven wij voor de interculturele site Kif Kif (www.kifkif.be) een artikel over het Euro-Lock uit Drongen, dat onlangs in het nieuws kwam doordat ze de sollicitant Murat Caliskan omwille van zijn origine discrimineerde. In een interne mail van de zaakvoerder die per ongeluk meegestuurd werd stond "Kun jij die persoon afwimpelen? Een vreemdeling die beveiliging zal verkopen, dat heb ik nog niet gezien."

    Aangezien u op de website van Euro-Lock als klant vermeld staat, hadden we graag een antwoord gehad op de volgende vragen:

    - Bent u het eens met de stelling van de zaakvoerder van Euro-Lock als zouden 'allochtonen' die veiligheid verkopen een probleem zijn?

    - Bent u het eens met de stelling van de zaakvoerder van Euro-Lock dat Murats "allochtoon-zijn" een reden tot niet-aanwerving is?

    - Reageerde u al bij Euro-Lock en denkt u dat het effect zal hebben?

    Wij hopen dat u ons met een duidelijk antwoord in staat zult stellen een hoopgevend artikel te schrijven, en misschien ook de zaakvoerder van Euro-Lock te doen inzien dat zijn klanten – in tegenstelling tot wat hij lijkt te insinueren - geen boodschap hebben aan een discriminerende aanpak. Onze bedoeling is dus klaarheid te scheppen en het publiek te informeren dat ook uw bedrijf haar verantwoordelijkheid wil opnemen in onze maatschappij.

    Graag hadden wij voor volgende week woensdag 6 december een antwoord via
    info@kifkif.be op ons schrijven. Een uitblijven van een reactie zullen wij interpreteren als onwil of als gebrek aan interesse.

    Alvast hartelijk dank voor uw reactie,

    Met interculturele groeten,
    Kif Kif

    PS: alle bedrijven wiens logo op de hoofdpagina zullen om een reactie gevraagd worden, en wanneer ze niet wensen te reageren zal dit eerlijkheidshalve ook in het artikel vermeld staan.
    _________________
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beringen
    Het geweld van Turkse jongeren in Beringen tegen joodse schoolkinderen uit Antwerpen haalde zowat alle kranten. Opvallend is daarbij hoe sommigen hun best doen om de feiten te relativeren of te minimaliseren. Er zijn af en toe wel wat spanningen en incidentjes, maar laten we de zaak niet ‘dramatiseren’, nietwaar…
    De vier 18-jarigen en zes minderjarige Turkse jongeren die de joodse kinderen met stenen en betonblokken bekogelden, komen er vanaf met een werkstraf van 30 uur. En als de joodse kinderen nog eens op bezoek gaan in Beringen moeten de daders zich persoonlijk gaan verontschuldigen voor hun wangedrag. Kijk eens aan.
    Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebstrijding is best tevreden met de afloop van de zaak en heeft het zelfs over “een prachtig en kordaat signaal”. Het Centrum “overweegt” om een klacht in te dienen, schreven de kranten eerder, zodat zich al liet vermoeden dat het daar wel bij zou blijven. En ja hoor, we zaten er met onze voorspelling knal op. “Politie en gerecht hebben hun werk gedaan. Het heeft geen zin dat wij vanuit het Centrum nog een klacht indienen”, klinkt het nu uit de mond van directeur Jozef De Witte.
    Hiermee wordt nogmaals aangetoond dat het Centrum het échte racisme ongemoeid laat en alleen of vooral zogeheten ‘foute’ meningen te vuur en te zwaard bestrijdt. Maar moest dat nog bewezen worden?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het houdt niet op
    Wie dacht dat Laurette Onkelinx haar lesje nu wel geleerd heeft komt bedrogen uit. Tussen 1 september en 1 december 2006 heeft ze zo maar eventjes 55 criminelen vervroegd vrijgelaten. Ze moesten dan wel naar het land van herkomst vertrekken. Ik vraag me af hoeveel van die 55 hier nog rondlopen en wie daar controle over uitvoert.Het is echt niet moeilijk te begrijpen dat belgië steeds meer misdadigers aantrekt. De burgers mogen zich niet verdedigen en de straffen zijn heel miniem.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bankgeheim
    Men zag het natuurlijk al aankomen toen alle kasbons aan toonder verboden werden.
    Nu men ook het bankgeheim heeft opgeheven en men voor iedere inwoner een vermogens databank gaat aanleggen mogen we er zeker van zijn dat binnen enkele jaren op die vermogens ook een vermogensbelasting zal komen. Of je dan netjes al je belastingen en BTW betaald hebt in het verleden zal niets terzake doen. De mensen die hun geld belegd hebben als goede huisvaders en huismoeders zijn er aan voor hun moeite. Waarschijnlijk wil de paarse regering dat de hardwerkende mensen hun tweede en soms derde huisje verkopen zodat de prijzen ineen zakken. Maar trouwens, wie kan er nog aan uit wat deze regering wil. Hun eigen patrimonium is intussen allemaal verkocht.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielbeleid Zwitserland
    Met een meerderheid van 70% hebben de Zwitsers zich in een referendum uitgesproken voor een verstrengde asielwetgeving. Enkele voorname punten zijn de verhoging van de wachtijd onder toezicht voor wie uitgewezen wordt tot 24 maanden, asielaanvragen om humane redenen zouden niet langer aanvaard worden en ook wie geen geldig paspoort of ID kan voorleggen binnen de 48 uur wordt onverbiddelijk uitgewezen. Eindelijk een land dat rekening houdt met de wil van zijn inwoners. Dat is pas democratie. Voor wanneer mogen we hier de bindende referendums verwachten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkoper weekendtarief Electriciteit
    Vol trots kwam onze minister Verwilghen aankondigen dat we vanaf 1 januari 2007 heel het weekend konden genieten van een lager electriciteitstarief. Goed voor de grote gezinnen die al eens meer aan was en een strijk zouden doen in het weekend, kwestie van een paar eurokes uit te sparen. Maar het blijkt een vergiftigd geschenk te zijn. Er was nl geen overleg gepleegd met de leveranciers en die hebben direct gereageert met de elecxtriciteitstarieven met 10 tot 15% op te trekken. Om deze opslag terug ongedaan te maken zullen we verplicht zijn om heel het weekend te wassen, te plassen, te strijken en zoveel mogelijk te doen met electriciteit zodat we in de week wat minder kunnen verbruiken. Weekendwerk verplicht dus. Ik hoop dat de regering het hier niet bij laat en snel maatregelen neemt om leveranciers eens op hun plaats te zetten. Men had nooit op die wijze de electriciteit uit handen mogen geven. De privatisering zal zich doorzetten door overnames de komende jaren tot er nog maar één overblijft en die bepaald dan alleen wat wij moeten betalen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VW Vorst

    Het zoveelste drama in de economie dreigt zich te voltrekken. Duizenden werkozen geven een forse deuk aan de goed nieuwsshow van de laatste jaren. Nadat stakende arbeiders ook de bewakingsdienst beletten om hun werk verder te doen blijkt dat er al voor tienduizenden euro's auto-onderdelen, gps-toestellen, radio's en zelfs de installatie uit de keuken werd gestolen. Gaan de vakbonden hun verantwoordelijkheid nemen en de schade vergoeden?  Bovendien vraag ik mij toch ook wel af waarom wij geen bladeren of wat papier mogen stoken in de tuin terwijl men bij een staking honderden autobanden en paletten in rook laat opgaan zonder dat hiertegen wordt opgetreden.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe wapenwet
    Tientallen moorden en verkrachtingen hebben de laatste jaren niet kunnen leiden tot het degelijk straffen van misdadigers maar een jongeman die dol draaide doordat hij van school werd gegooid heeft ertoe geleidt dat op enkele dagen tijd een gedrocht van een wet is geschapen.
    Doel van deze wet is om het de "legale" sportschutter en jager zo lastig mogelijk te maken om zijn hobby te kunnen uitoefenen. Dat hiermee de criminaliteit niet zal dalen dringt echter niet tot onze gezagsdragers door. Toen in Groot Brittannië een dolle schutter een bloedbad aanrichtte in een school werd ook daar in 1997 halsoverkop een wet gestemd om alle vuurwapens te bannen. En toch steeg het aantal slachtoffers met vuurwapens sindsdien met 340% want misdadigers hebben weinig of geen tegenstand meer te vrezen. Ook voelen de Britten zich veel minder veilig in hun woningen nu ze zich niet meer kunnen en mogen verdedigen. Ook staat het Verenigd Koninkrijk nu op de eerste plaats van de 20 belangrijkste industrielanden wat het aantal strafbare delicten betreft. In Zwitserland echter, waar eenieder een wapen in huis heeft, is de misdaad mee van het minste, zoniet het minste van gans Europa. Reden tot nadenken, vind ik. Aanschaffing van wapen streng maken, JA! Onmogelijk maken, NEEN!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen haken af
    Steeds meer jongeren haken vroegtijdig af en halen geen diploma. Op hun zestiende zijn er velen schoolmoe. Frank Vandenbroucke meent dat men dat kan verhelpen door betere begeleiding in de studiekeuze. Ik heb daar een andere mening over en zeker wat betreft het werken in de bouw, horeca, auto-industrie, schrijnwerkerij, loodgieterij etc. Verschillende kleine zelfstandigen hebben me al verteld dat ze graag terug zulk systeem zagen in voege gaan.
    Vroeger kon men een beroep gaan leren met een leercontract van 3 jaar. Vanaf veertien konden jongeren met dit contract in een vak beginnen. Het eerste jaar werd er practisch niets verdiend maar men leerde een stiel en zo kon men geleidelijk aan zijn kost verdienen. Velen gingen na enkele jaren nog avondlessen volgen om zich hogerop te werken of te vervolmaken. Dit was een zeer goed systeem voor jongeren die geen zin hadden om te leren en heeft tal van goede stielmannen op de markt gebracht. Nu komt men met een diploma van school en moeten de werkgevers direct een volwaardig loon betalen zonder dat de jonge arbeider evaring heeft. De theoretische kennis is wel hoger maar theorie kan iedereen zelf wel bijschaven terwijl de practische ervaring altijd ten koste van de werkgever gaat behalve als hij hem zelf, zonder al te veel kosten, kan opleiden. Veel goede stielmannen zijn later ook nog goede ondernemers geworden hetgeen nu niet meer mogelijk is zonder diploma en er waren zeker niet meer faillissementen als nu. Laat de jeugd gewoon terug beslissen of ze al dan niet op hun veertiende willen gaan werken, eventueel nog met één dag per week school en er zullen veel meer jongeren aan de bak komen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België koopt dure lucht

    Onze minister van leefmilieu, het briljante genie Tobback, heeft een contract ondertekend waarin hij in El Salvador jawel.... schone lucht gaat kopen. Op die manier wil ons land langs de andere kant van de wereld goedmaken waarin het hier tekort schiet. In een eerste fase heeft de ministerraad 9,3 miljoen euro vrijgemaakt voor de aankoop van emissierechten.
    Naast het nemen van een reeks interne maatregelen, heeft België zich geëngageerd om in het buitenland 12,3 miljoen emissierechten, waarbij elk recht een ton CO2 of CO2-equivalenten vertegenwoordigt, aan te kopen uit projecten die lokaal de uitstoot van broeikasgassen reduceren. Als ik het goed begrijp gaan ze ginder wat lucht zeer duur betalen om dat dan te kunnen compenseren voor onze niet gehaalde Kyotonormen. Linke boel, die politiek.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Centrum voor Vlaams Belangbestrijding
    Toen Filip Dewinter vorige week voorstelde om, naar aantal van een resem relletjes, extra maatregen te nemen tegen de allochtoonse jongeren die met de NMBS naar bepaalde zwembaden reden om daar heibel te gaan schoppen, werd hij uitgemaakt voor racist en met klachten van het CGRK bedreigd. Wat blijkt nu echter: Filip Dewinter kon de hand leggen op een document van de interne veiligheidsdienst van de NMBS, waarin deze aan de treinwachters laten weten dat, indien er grote concentraties allochtonen richting Diest sporen, ze onmiddelijk de centrale meldkamer moeten verwittingen. Hierbij vraagt Filip Dewinter zich af of het CRKG (Centrum tegen Racisme en voor Gelijkheid van Kansen) nu ook de interne veiligheidsdienst gaat aanpakken wegens racistische daden of dat ze daadwerkelijk de problemen gaan toegeven en ze gaan aanpakken.
    Het grote verschil is dat de enen de mistoestanden mogen aanklagen maar de anderen niet. Maar in beide gevallen zullen ze er toch dringend iets moeten aan doen. Voor de mensen speelt het geen rol wie de pluimen op zijn hoed steekt, als de problemen maar opgelost geraken.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskeeën en dodaties

    Terwijl men al jaren alle mogelijke moeite doet om het Vlaams Belang haar dodaties af te nemen heeft onze regering beslist dat voortaan ook moskeeën subsidies zullen ontvangen. Trots verteld Marino Keulen, onze minister van inburgering, dat er al 150.000 Vlamingen tot de Islam behoren. Ja mijnheer Keulen, door de snel-belg-wet zal dit aantal nog snel oplopen.
    Ik denk dat de moskeeën en minaretten hier de komende jaren de grond zullen uitrijzen. Hopelijk zal men met de volgende parlementsverkiezingen het in Keulen horen donderen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land van de hoge belastingen

    Het Belgische beleid: een staaltje van onbekwaamheid

     

    Onder Verhofstadt zijn de gekste dingen gebeurt om de begroting in evenwicht te krijgen.

    Met de steun van SP.a hebben ze de laatste jaren grote uitverkoop gehouden. De begroting is telkens weer bedwongen maar onze nationale bezittingen zijn er flink door geslonken en bovendien heeft het geen geld opgebracht maar handenvol euro’s gekost. Zie hier enkele voorbeelden.

    België in cijfers
    MAS project (Museum aan de Stroom) : 54.000.000 €  vooropgesteld maar de werkelijk kost zal in de buurt van X3 liggen. 
    Justitiepaleis Antwerpen: 100. 000.000€ vooropgesteld maar de werkelijke kost bedraagt ongeveer 249.000.000 €. En hier stopt dit verhaal nog niet. Het gebouw wordt verkocht en terug gehuurd. Koper maakt hier 133% winst. Totale kost van het gebouw dus geen 249.000.000 € maar ongeveer 600.000.000 €.
    Gronden van justitiepaleis in Antwerpen: Gekocht voor 3.8 miljoen euro verkocht voor 112.000 €
    Hoofdkwartier van de SP.a in Antwerpen: Gekocht voor 7 miljoen Bfr, verkocht aan de staat voor 27 miljoen Bfr. 267% winst voor de SP.a partijkas.
    Asielcentra Zon & Zee: Gekocht voor 13.600.000 € verkocht voor 9.000.000 € .
    Asielcentra Hengelhoef: Gekocht voor 19.000.000 € verkocht voor 5.300.000 € maar hier waren eerst nog voor vele honderduizenden euro kosten aangedaan.
    OCMW Antwerpen: Verliest 30.000.000 €
    Renovatie Berlaymont gebouw: kost 882.000.000 €
    Huur Berlaymont gebouw: 440.000 € per maand.

    Verkoop Ambassade Tokyo: opbrengst ongeveer 200 miljoen euro waarna aan zeer hoge prijs een ander gebouw zal moeten gehuurd worden.

    Zo is er ook nog proces tegen de regering over de achterstallige betalingen voor de levering van petroleumproducten, waar de staat in 1994 veroordeeld werd voor de betaling van 375.000 euro, maar waar de som eind 2004 reeds was opgelopen tot ruim 4 miljoen euro, wat wellicht nog zal oplopen tegen de definitieve uitspraak in de loop van 2006 of 2007. Het is de laatste weken al meermaals aan bod gekomen dat de staat de slechtste betaler is.

    Het is onverantwoord dat in een land met zulke hoge belastingen het geld langs alle zijden over de balk wordt gegooid.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLD maakt bocht naar links
    Bart Somers, de voorzitter van VLD, wil zijn partij, die hij nu, hoe ongelooflijk het ook klinkt, nog rechts noemt, naar het centrum laten afbuigen. Nu met Jean Marie Dedecker de rechtervleugel is afgeknakt, kiest hij resoluut voor een linkse koers.
    Ach Bartje, de mensen zien al jaren dat jullie een linkse partij zijn, al die poespas is echt niet nodig. En het centrum zijn jullie al lang langs links voorbijgestoken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaans China
    Terwijl het Westen al enkele honderden jaren aanwezig is in Afrika maar er op economische hulp weinig van terecht gekomen is gaat China nu het pleit winnen. Afrika krijgt al tientallen jaren financiële steun van Westerse landen maar meestal beland dat geld in de zakken van enkele hooggeplaatsten. Achteraf kunnen de schulden niet betaald worden en wordt er een deel van kwijtgescholden waarna hetzelfde scenario zich eindeloos herhaald. Reeds enkele jaren is nu ook China op de Afrikaans markt verschenen en haalt er massaal grondstoffen weg. Slim als de Chinezen zijn gaan ze nu miljarden dollars ter plaatse investeren in onderwijs, ziekenhuizen, opleiding en ziektebestrijding. Ook zullen ze de taksvrije goederen uit Afrika uitbreiden van 190 naar 440 produkten waaronder waarschijnlijk de grondstoffen zoals koper en olie. Hierdoor kunnen ze onbeperkt hun zo begeerde ertsen en brandstoffen invoeren.
    En het Westen stond erbij en keek ernaar.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals Justitie
    Om mensen een overzicht te kunnen geven van hoe bij ons justitie werkt kan je misschien even het volgende lezen.
    De medeverdachte van de moord op de Ledense juwelier Eddy Sabbe werd een tiental jaren geleden aangehouden op verdenking van drugsfeiten, diefstallen, inbraken en overvallen met geweld. In 2000 blies hij de muur van de gevangenis op en ontsnapte. Pas in 2003 werd hij terug gesnapt en veroordeeld voor de schade bij de ontsnapping. In totaal had hij 27 jaar gevangenisstraf gekregen waar hij maar enkele jaren van heeft uitgezeten. Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt maar in april 2005 werd hij vervroegd in vrijheid gesteld. Moest justitie zijn werk gedaan hebben zou deze crimineel, net als de vermoedelijke dader van de moorden op Stacy en Nathalie, deze misdrijven niet kunnen gepleegd hebben want dan zouden ze nog hebben vastgezeten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondwet geldt niet voor iedereen.
    In de grondwet staat dat het parlementaire jaar moet geopend worden op de tweede dinsdag van oktober. Dit gaat dan gepaard met een regeringsverklaring en de bekendmaking van de volgende begroting. Dit jaar hebben we een week langer kunnen wachten vooraleer het gedrocht van een begroting te mogen aanhoren. Dus voor Verhofstadt en co kan de grondwet hen worst wezen, desnoods zullen ze hem nog wel eens aanpassen naargelang het in hun kraam past. Wat hebben ze minutenlang voor elkaar zitten klappen toen de belastingen op de verpakkingen en op tabak werd voorgesteld, ze hadden precies het ei van Colombus uitgevonden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pragramma VB wordt stilaan uitgevoerd
    Vanaf april 2007 hebben asielzoekers niet langer voorrang en recht op sociale huisvesting maar moeten ze eerst de uitslag afwachten die dan nog maar maximun een jaar mag duren.
    In sommige steden komt er een nultolerantie tegen kleine criminaliteit.
    Er komen minstens twee gevangenissen bij.
    Er komt meer blauw op straat in de probleemwijken. (Hopelijk geen parkeerwachters alleen)
    Zelfs BHV duikt even terug op nu er weer verkiezingen aankomen, maar daar geloof ik niet meer in met de huidige politici.
    Maar voor de rest stuk voor stuk goede maatregelen die nu uitgevoerd worden. Zij het wel dat ze allemaal overgenomen zijn uit het Vlaams Blok programma maar als het goed is zeggen we het ook.
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moord juwelier
    Met de moord op de juwelier te Lede is er weer een slachtoffer toegevoegd aan de lange lijst van moorden door mensen die hier eigenlijk niet horen te zijn. Criminelen moeten zo vlug mogelijk terug gestuurd worden naar het land van herkomst zo kunnen we plaats maken voor mensen die het wel goed menen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook ABVV volgt
    In navolging van ACV zal nu ook ABVV de Vlaams Belangers die zich kandidaat gesteld hebben met de vorige verkiezingen uit hun lijsten schrappen. Hopelijk zullen ook veel CD&V en SP.a stemmers hun vakbondschap opzeggen vooraleer ze buitengegooid worden. Vroeger waren de vakbonden goed voor de werknemers maar dat is verleden tijd. Vakbonden moeten onafhankelijk van de politieke partijen worden en dan kunnen ze voor de werkman terug een rol spelen. Zelf ben ik al 30 jaar geen lid meer van enige vakbond en ik heb daar geen hinder van ondervonden, integendeel, ik heb het lidgeld uitgespaard.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moderne Heksenjacht
    De heksenjacht is begonnen.
    Na weer een kletterende overwinning van het Vlaams Belang gaat men nog een stapje verder in de onverdraagzaamheid.

    De christelijke vakbond ACV gaat alle kandidatenlijsten van het Vlaams Belang uitpluizen op de aanwezigheid van vakbondsleden.
    Alle ACV'ers die afgelopen zondag bij de lokale verkiezingen op een Vlaams Belang hebben gestaan, zullen zonder pardon uit de vakbond worden gezet.
    Dat noemt zich dan "De Verdraagzamen"

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banenplan
    Het banenplan van GV is één grote klucht. Vorig jaar werden er 23.000 jobs gerceëerd met dienstencheques. Een cheque voor een uur hulp kost 4,69 euro maar de staat legt er nog eens €21 per uur bij (nu gereduceerd tot 20€). Dus kostte het netto aan de gemeenschap 210 miljoen euro maar in werkelijkheid ligt de kostprijs nog hoger. Voor dit jaar wordt de kostprijs geschat op 250 miljoen euro netto. Als dat de tewerkstelling van de toekomst wordt stevenen we regelrecht af op een totaal faillisssement. Alleen de statistieken varen er wel mee.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans
    Waarschijnlijk was ik de enige – zoniet een van de enige – politici die op voorhand had berekend en aangetoond dat een winst van zijn partij in een bepaald kiesgebied niet eenvoudig zou zijn. Dat deed ik in een document dat lange tijd als enige document op de voorpagina van mijn website stond. (Antwerpen District - De cijfers:

    Daarin gaf ik min of meer beknopt weer dat in Antwerpen-centrum (en bijgevolg ook in Borgerhout) de evolutie van de stadsvlucht, gecombineerd met het aantal vreemdelingen dat sinds 2000 stemrecht heeft gekregen ingevolge de paarse immigratiewetten, het voor het Vlaams Belang zeer moeilijk zou maken om dat dubbele verlies goed te maken. Zelfs een felle sprong voorwaarts bij de overgebleven kiezers zou electoraal niet zichtbaar zijn, zo voorspelde ik en zei ik aan iedereen die het horen wou.

    Het Vlaams Belang is de grote overwinnaar van deze verkiezing in heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft het Vlaams Belang omarmd. Het wordt de partij die moet proberen om tussen de 20% en een kwart van de Vlamingen te blijven vertegenwoordigen in Vlaams radicalisme en rechtse maatschappelijke waarden zoals veiligheid en identiteit. Wij zullen in de toekomst nodig zijn om de Europese basiswaarden te verdedigen in Vlaanderen en dat tegen het steeds groter zogenaamd progressief, maar vooral allochtoon front.

    De uitslagen in Brussel en helaas ook in Antwerpen tonen nu aan dat de maandenlange mobilisatie in kringen van vreemdelingen de SP.a geen windeieren heeft gelegd. Janssens zal lachen en juichen, maar wie laatst lacht, best lacht.

    In alle Antwerpse verkozen organen, districtsraden incluis, is een derde van de SP.a allochtoon. De VLD is gehalveerd en de groenen behouden slechts een derde van hun zetels. In Hoboken, en wellicht ook elders, zullen de Maoïsten nodig zijn om een vodden-coalitie op de been te brengen tegen de democratische winnaar van gisteren. Kortom: neen. Ik ben niet pessimistisch, ook - en misschien wel vooral - niet wegens de Antwerpse uitslagen. Het was een prachtige dag voor het Vlaams Belang. Wij doen voor en door onze kiezers krachtig en met goede moed verder. Bedankt kiezers en tot later.

    Gerolf Annemans

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwanger meisje aangevallen door marokkaanse jongeren
    De concerten voor verdraagzaamheid zijn net achter de rug of het zoveelste geval van agressie door jongeren van vreemde origine is een feit.
    Deze keer betreft het de dochter van Vlaams Belang bestrijder (Blokwatcher) Patrick Coeman. Hij is een felle voorstander van de multicul en ongebreidelde opname van vreemdelingen.
    Zijn 16-jarige dochter Jasmijn, die zes maanden zwanger is, werd op school (Antwerpse SIHA)door een groepje marokkanen uitgescholden voor hoer, bekogeld met blikjes en sigarettenpeuken en tenslotte een vuistslag en een stamp in de buik toegediend. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek er gelukkig geen ernstig letsel voor moeder en ongeboren baby.
    Vader Coeman diende klacht in maar volgens het parket zal er niets van terechtkomen omdat de daders minderjarig zijn. Er moet al een miskraam zijn, vooraleer het parket zoiets ernstigs neemt, aldus de politieagent. De daders zijn intussen al lang vrij.
    Misschien moeten de blokwatchers zich eens op een andere bevolkingsgroep gaan concentreren dan de Vlamingen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terzake
    Tijdens het VRT-journaal van 30/09 mocht Filip Dewinter reageren op de peilingresultaten van de VRT en Gazet van Antwerpen voor de Scheldestad. Sommigen onder u zullen ongetwijfeld verbaasd hebben opgekeken bij het ‘live’ interview met het Antwerpse Vlaams Belang-boegbeeld op de openbare omroep.

    Voor wie er mocht aan twijfelen: er was inderdaad meer aan de hand. SP.A-burgemeester Patrick Janssens blijft een debat met Filip Dewinter angstvallig uit de weg gaan. Vóór de rechtstreekse uitzending van Terzake over Antwerpen had Janssens de VRT-journalisten bezworen niet te zullen opdagen wanneer ook Dewinter aanwezig zou zijn. De VRT-programmamakers plooiden – uiteraard – voor de grillen van de SP.A’er. Zo kwam het dat enkel politici van de Antwerpse meerderheidspartijen in de studio zaten.
    Van onverdraagzaamheid gesproken!!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrij van Zegel

    Begin deze week lag hij daar plots. De brief. Een invitatie van de lokale recherche om me heden om 09u.30 ter plaatse te begeven en me aan te bieden voor een verhoor in het bezit van mijn wettig identiteitsbewijs. Ik had de brief pas na de verkiezingen verwacht. Zelfs volgend jaar, na de federale verkiezingen. Vràgen ze erom?

    Zeg nu zelf, als je alles optelt: journalisten worden vervolgd voor een afwijkende mening, tweedrachtzaaiende concerten worden georganiseerd, een randdebiel voelt zich bedreigd door een handjevol kogels die hij in zijn eigen brievenbus dropte, de burgemeester van een grote stad benoemt zijn net niet minderjarig liefje tot directrice van dit en van dat en probeert zijn zoon uit een proces-verbaal wegens vandalisme te houden, beleidspolitici schofferen hun eigen kiesvee, het veiligheidsbeleid kan zelfs door onbekwamen niet zo slecht gevoerd worden dat het wel doelbewust moet zijn, mediabedrijven offeren hun commerciële belangen op door hun ongeloofwaardigheid uit te schreeuwen,…

    Het kan bijna niet anders alsof iedereen in dit land, vooral de ogenschijnlijke tegenstanders, met alle middelen wil dat het Vlaams Belang de absolute meerderheid haalt met de verkiezingen. Alle partijen en beleidsverantwoordelijken roepen door hun gedrag toch de burgers op om voor die partij te stemmen!

    Maar goed, ik bel dus even naar de lokale recherche om te zeggen dat ik het iets drukker heb dan mensen die door de Nationale Loterij betaald worden om het fascistische gedachtegoed uit te dragen en in de hoofden van de mensen te rammen zoals een Josef De Witte van het Centrum voor Racismeverspreiding.

    De rechercheur is uiterst vriendelijk. Hij weet meteen wie ik ben en waarover ik het heb, kent mijn naam, mijn dossier. Zou hij een trouwe lezer zijn van deze blog?…

    Als vrijdag half tien me niet past, mag ik altijd een andere afspraak voorstellen. Maar ik heb geen zin in een afspraak. Tja, dan zal ik nog twee uitnodigingen krijgen, daarna zullen ze me thuis komen opzoeken, desnoods zo vaak tot ik eens thuis ben. En als ik geen verklaring wil afleggen, zullen ze dat noteren en zo aan het parket melden.

    Wie zegt dat ik geen verklaring wil afleggen? Ik wil doodgraag een verklaring afleggen! Maar ik weet ook dat ik het recht heb te eisen, dat mijn verklaring woordelijk, met alle heu’s en hm’s, let-ter-lijk genotuleerd wordt. Ik zou me dus om half tien kunnen aanbieden en aan een mitraillettetempo beginnen door te lullen tot 18 uur. Ik wil de rechercheur zien die dat woordelijk kan noteren!

    De inspecteur is echter heel vriendelijk, doet ook maar zijn werk en wij zijn volwassen mensen van goede wil en met gezond verstand. Die twee dingen kunnen helaas niet van iedereen in dit land gezegd worden.

    Dus bied ik me vandaag aan op zijn kantoor. Hij ontvangt me meer dan beleefd, bijna als een oude bekende. Hij heeft alles al klaar liggen om me niet te veel tijd te doen verliezen.

    Ik help hem nog meer: hij moet me niet eens verhoren, want ik heb mijn zelf geschreven verklaring bij en daarmee zal het parket het moeten doen.

    De man noteert het begripvol. Hij is vlot, goedlachs en een symbool voor ‘Onze Waarden’ die groot op een charter in de gang hangen: neutraal, gedienstig, enz… Ik denk dat hij ook een goede vader is. Misschien zelfs een lieve opa, al lijkt hij me daar nog wat jong voor.

    Ik vraag hem hoe gefrustreerd hij is door zich met dit soort kloterij te moeten bezighouden, terwijl er zoveel belangrijk speurderswerk wacht. Hij knipoogt niet, heeft evenmin een verwijtende toon in zijn stem, maar glimlacht: “Dat mag ik u niet zeggen!”

    Ik voel sympathie voor hem.

    Hopelijk krijgt hij nu geen last omdat een ‘crimineel’ zoals ik hem sympathiek vindt.

    Wat ik al langer vermoedde, blijkt uit mijn dossier: het Centrum diende op 11 juli 2006 zijn klacht tegen me in. Diezelfde ochtend stond het al in zijn propagandakrant, die het dus van de dag voordien al wist! Spelen ze onder een hoedje of hebben ze meer lekken dan de informanten die mij op de hoogte houden van het feit dat meer dan 100 werknemers er elke dag zitten te surfen op sekssites of patience spelen bij gebrek aan enige zinnige bezigheid?

    Plots dringt het tot me door dat, sinds de hetze losbarstte, nog geen enkele politicus of politica van een partij die zichzelf democratisch noemt, ondertussen stappen heeft ondernomen om dit inquisitiecentrum af te schaffen. Geen enkele van hen heeft er zich nog maar afwijzend over uitgelaten.

    Zij mogen zwijgen voor mijn part. Volgende week spreekt de burger.

    Ik heb niemand te zeggen voor welke partij hij of zij het beste kan stemmen. Maar stem in godsnaam niet op hypocrieten die vandaag al bewijzen dat ze je morgen manu militari het zwijgen zullen opleggen als je ’t niet met hen eens bent.

    Men zegge het voort!!

    LEES HIER DE VERKLARING

    VERKLARING

    Ik word uitgenodigd door de h. X, inspecteur van de lokale recherche Y, voor een verhoor naar aanleiding van een strafklacht, ingediend door het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding wegens zogenaamde overtreding van artikel 1 van de antiracismewet.

    Deze strafklacht werd door voornoemd Centrum ingediend naar aanleiding van het artikel ‘Waar wachten we nog op?’ dat ik op 27 juni 2006 schreef en publiceerde op de weblog Vrijvanzegel.net .

    Ik wens te benadrukken dat het Centrum tot op vandaag nog geen contact met mij heeft opgenomen. Er werd mij geen uitleg gevraagd, niet voorgesteld het artikel aan te passen, iets in der minne te regelen of om op een volwassen manier en met respect voor elkaar tot een aanvaardbare oplossing te komen.

    Ik wens tevens te benadrukken dat ik vrijwillig en zonder daartoe door iemand gesommeerd te zijn, mijn tekst al had aangepast voor het Centrum zijn klacht had ingediend (reden hiertoe: zie verder).

    Het Centrum heeft het bovendien blijkbaar niet aangedurfd in discussie te gaan over de grond van de zaak en heeft alleen de verwoording aangepakt door meteen naar de grote, tijdrovende en geldverslindende, middelen van een strafklacht te grijpen.

    Het Centrum baseert zich klaarblijkelijk op een anonieme melding via het internet, want  het weigert openlijk mee te delen wie de klager is. Nochtans is het mijn recht om dit te vernemen, als zelfs elke misdadiger van gemeen recht mag weten wie zich door hem benadeeld voelt.

    Mijn ondervrager heeft drie vragen:

    -          Ben ik de auteur van het bewuste artikel?

    -          Waarom heb ik enkele weken na publicatie van het artikel bepaalde passages verwijderd?

    -          Wat is mijn reactie op de klacht van het Centrum?

    Mijn antwoorden zijn als volgt:

    Op de eerste vraag:

    - ja.

    Op de tweede vraag:

    -          Ik wens vooraf te benadrukken dat een auteur aan niemand enige verantwoording verschuldigd is wanneer hij vrijwillig zijn eigen tekst aanpast.

    -          Toch geef ik hierbij de reden: ik heb, toen de eerste stemmingmakerij door de krant De Morgen begon en dus nog voor het Centrum zijn klacht indiende, bepaalde passages uit mijn tekst verwijderd. De enige reden is dat het –gezien er precedenten van zijn- het Centrum ongetwijfeld op een fascistische wijze zou misbruik gemaakt hebben van zijn macht door me te intimideren en me te verplichten de tekst vooralsnog aan te passen. Ik deed dit vrijwillig en vooraf, om de eenvoudige reden dat ik het deze instelling niet gunde daarna openbaar te triomferen over zijn goedkope overwinning, zoals het dat eerder al in andere gevallen deed.

    Op de derde vraag:

    Als het Centrum mij van racisme beschuldigt, kan dat alleen duiden op kwade wil. Op dezelfde weblog Vrijvanzegel.net zijn voldoende andere artikels te vinden die mijn breeddenkendheid en respect voor derden aantonen. Het eerste artikel van 3 augustus 2005 beschrijft trouwens perfect mijn opvattingen en ingesteldheid. Bovendien ben ik alleen lid van een beroepsvereniging en van geen enkele andere vereniging, partij of wat dan ook. Ik ben zelfs aangesloten bij een neutrale mutualiteit. De beschuldiging ‘aanzetten tot racisme’ tegenover mij is het doelbewust misbruiken van een woord dat elke betekenis verloren heeft.

     

    Wie mij kent en wil kennen, weet dat ik echt racisme verwerpelijk vind. Het is iemand nadelig bejegenen omwille van een persoonsgegeven dat onveranderlijk is. Dergelijke houding tolereer ik niet tegenover mij en zal ik dus ook nooit aannemen tegenover anderen..

    Wat ik op mijn weblog schreef, is niet gericht tegen personen van een bepaalde herkomst, maar wel tegen àlle personen (ongeacht hun afkomst) wiens gedrag het normaal functioneren van onze maatschappij in het gedrang brengt. Bovendien was de verwoording satirisch en voor elke lezer van goede wil ontegensprekelijk als beeldspraak bedoeld.

    Het valt vooral op dat talrijke andere publicaties, die gemeen scheldend mensen op hun uiterlijk of herkomst afrekenen of discrimineren (ik denk hierbij aan de campagne van het Centrum zelf tegen ‘Vuil jeanetten’; ik denk ook aan Minister Van Brempt die in een overheidscampagne oproept om bij voorkeur niet te stemmen op een ‘blanke man van middelbare leeftijd’; ik denk eveneens aan de Erasmushogeschool in Brussel die openlijk afficheert dat ze met de steun van minister Keulen allochtone leerlingen zal voortrekken op autochtone) of aan het ondubbelzinnig oproepen tot straatgeweld (Kunstschilder Luc Tuymans in Knack-magazine), zonder enige gevolg blijven en door het Centrum niét worden aangeklaagd!.

    Deze discriminerende houding van twee-maten-en-twee-gewichten bewijst dat de klacht van het Centrum niet is ingegeven door ideologische of juridische motieven, maar louter kadert in een bewust mechanisme van karaktermoord op mijn persoon. Dat blijkt ook nog uit het feit dat het Centrum, nog voor de klacht ingediend was, al naar de krant De Morgen liet uitlekken dat het klacht zou indienen. De Morgen had het gewraakte artikel daags voordien al aangeklaagd met o.m. een vervalst citaat dat nergens in de gewraakte tekst voorkomt of voorkwam! Het ‘onder één hoedje spelen’ kan misschien niet bewezen worden, maar er zijn meer aantoonbare gelijkaardige precedenten waardoor het handjeklap geen toeval kan zijn geweest. (volledige documentatie op aanvraag)

    De echte reden van de klacht is immers geen vermeend ‘racisme’, maar wraak. In het tijdschrift AchterhetNieuws, waarvan ik de verantwoordelijke uitgever ben, stond een artikel van een gerenommeerde prof aan de VUB die wetenschappelijk de ongeloofwaardigheid van die propagandakrant aantoonde. De Morgen (de krant die zegt dat ze durft) durfde het niet aan om op de professor te schieten en viseerde daarom de uitgever, mezelf dus. Het is een pure afrekening.

    Al dit voorgaande schetst de achtergrond van mijn ‘misdrijf’.

    Mijn reactie op de aanklacht van het Centrum is dus heel eenvoudig:

    -          Ik heb nooit in Schaarbeek een wandelaar het hoofd ingeslagen met een ijzeren staaf;

    -          ik stak in het Centraal Station in Brussel geen 17-jarige jongen een mes tussen te ribben om zijn mp3-spelertje te roven;

    -          ik schopte in Antwerpen geen busreiziger dood omdat hij me berispte wegens onaangepast gedrag;

    -          ik sloeg mijn 91-jarige moeder niet met het gezicht tegen het asfalt om met haar handtas op de loop te gaan;

    -          ik brak geen drie keer binnen in mijn of andere kantoren om de inboedel te jatten en nog dezelfde nacht aan een heler door te verkopen;

    -          ik heb niemand verkracht en geen kinderen misbruikt.

    Het enige waarvan ik beschuldigd kan worden, is dat ik een mening heb. Dezelfde mening als het merendeel van de bevolking.

    Het parket kan nu twee dingen doen:

    -          of het oordeelt louter op geïsoleerde woordjes en vat die letterlijk op;

    -          of het bekijkt de context, mijn persoonlijkheid, de essentie van mijn artikels, de grond van de zaak, mijn andere publicaties en eveneens de verontrustende evolutie in de maatschappij die o.m. blijkt uit honderden reacties op mijn weblog, op andere internetfora, op de straat, tussen de mensen…

    Ik groet u en wens u vooral de wijsheid om te beseffen dat vrije meningsuiting de basis is van de democratie.

    Luc van Balberghe

    29 september 2006

    Geplaatst door Luc van Balberghe 
    http://www.vrijvanzegel.net/blog/ 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koek eigen deeg
    GvA reageert verbouwereert omdat Vlaams Belang kandidaat Roel Vervoort (Herentals) geen interview wenstte met een journalist van Gazet van Antwerpen. Het is algemeen geweten dat de broeders Vervoort (Roel bij Vlaams Belang en Erik komt op voor Groen) niet altijd in de beste verstandhouding leven. Daarom had men graag het vuur nog wat aangewakkerd maar Roel Vervoort heeft zich daar gelukkig niet laten aan vangen. Men laat Vlaams Belang alleen maar in de belangstelling komen indien men denkt van hen in een slecht daglicht te stellen.Gebeurt er een moord door een autochtoon, dan mag een Vlaams Belanger het gaan uitleggen voor krant en TV. Wordt er gemoord door allochtonen, dan moet er plots sereniteit zijn en wordt het slachtoffer liefst nog afgeschilderd als een racist, zoals met Demoor gebeurde. Ik heb nog nooit gezien dat het VB hun programma mogen gaan voorstellen op TV of in de kranten. Misschien wordt het hoog tijd dat Vlaams Belang eens een cordon gaat leggen rond de journalistiek, bv één jaar geen enkel interview meer geven. Aan de berichtgeving zal het niet veel maken want nu verdraaien ze woorden of halen ze uit hun context.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals gangster verdwenen
    Het wordt hier stilaan een gewoonte, zware gangsters mogen gewoon de gevangenis verlaten voor een dagje verlof en keren niet terug. Nu betreft het weer de zware jongen M. El Azzouzi, veroordeeld voor zware gewapende overvallen en home jackings. 't Is precies of hoe zwaarder de misdaad, hoe vlugger men los is. Deze lieve jongen werd over de verschillende gerechtzaken reeds veroordeeld tot een kleine 20 jaar gevangenis en toch vind men er geen bezwaar tegen om hem na een paar jaar reeds op penetentiair verlof te sturen. Hij is reeds bijna veertien dagen op vrije voeten en heeft in die tussentijd waarschijnlijk weer heel wat mensen een hoop miserie aangedaan. Hoog tijd dat men onze minister van justitie ook eens laat kennismaken met de binnenkant van een cel.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten
    In Antwerpen is de onderlinge strijd tussen de socialisten ingezet. Detiége zegt dat Patrick Janssens zijn achterban in de steek laat. Zijn achterban zegt dat hij alleen nog naar feestjes van de bourgoisie gaat maar zich bij de gewone man niet meer laat zien. Het is hem blijkbaar allemaal naar het hoofd gestegen. Bij zijn verkiezingscampagne zou hij zelfs het logo van de socialisten niet meer gebruiken maar enkel nog zichzelf verheerlijken en omringen door bekende vlamingen die hij voor zijn kar spant.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boycot Vlaams Belang
    De boycot op radio, TV en alle Belgische kranten tegen het VB is al langer geweten. Terwijl alle zogenaamde "correcte" partijen hun verkiezingsadvertenties ongeremd overal kunnen publiceren is nu ook de plaatselijke pers onder druk gezet om Vlaams Belang advertenties te weigeren. Waar VB vroeger nog terecht kon bij oa Passe-Partous hebben dezen ook hun deuren gesloten. Hoe ver kan en mag men gaan in het demoniseren van een partij met meer dan 1 miljoen kiezers.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu de waarheid
    Onmiddellijk na de aanhouding van de neo nazi's in Lepoldsburg werd er geïnsinueerd dat ze banden zouden hebben met het Vlaams Belang. Nu blijkt echter dat het kopstuk. Thomas B. Bekend heeft om zowel Filip De Winter als Dyab Abu Jahjah te vermoorden. Dat is toch het bewijs dat de eerste stelling een pure leugen was of sympathiseerd men tegenwoordig met een partij door hun leider te vermoorden. Dit is een duidelijk bewijs van hoe onze media de mensen wil beïnvloeden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België, Hof van Eden voor gangsters
    Naar het schijnt zou Victor Hoxha, de Albanese topgangster, reed terug in België rondlopen, en dit met medeweten van Justitie. Hij werd in 1998 veroordeeld tot 15 jaar cel en zou moeten zitten tot 2013. Onze inmiddels berucht geworden minister van justitie Onckelinx heeft hem reeds in december 2005 vervroegd vrijgelaten maar hij moest dan wel het land verlaten. Er zouden echter momenteel geen maatregelen tegen hem genomen worden ondanks dat hij zou moeten opgepakt worden om zijn straf verder uit te zitten. Topgangsters en terroristen worden hier beschermd maar een sportschutter die met alle vergunningen in regel is wordt als aardsgevaarlijk beschouwd.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berekeningsfoutje
    Bij het opstellen van de volgende begroting blijkt een 'foutje' te zijn gemaakt van zo maar eventjes bijna 900.000 euro aan minder belastinginkomsten dan men had verwacht. Al onze overheidsgebouwen zijn al verkocht en worden tegen zeer hoge prijzen teruggehuurd, het zilverfonds is reeds opgesoupeerd in begrotingsrondes en de indirecte belastingen zijn al drastisch verhoogd. Ben eens benieuwd waar onze goochelaars het dit maal gaan vandaan toveren, uit de zoveelste lege doos misschien.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurette Onckelinx
    Wie is Laurette Onckelinx:

    Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Luik en werd later advocaat. Zij huwde met Abbès Guenned. (Alegerijn) In 1988 werd zij verkozen in Luik.
    In 1992 werd zij minister en zij zal minister blijven tot de Parti Socialiste oppositie wordt.
    Patrick, de oudere broer van Laurette, bezit een restaurant "Beau Vivier" in Ougrée waar hij veel geld binnenrijft. Er wordt echter ook gezegd dat hij een maandelijkse overheidstoelage ontvangt voor invaliditeit van een vroeger werkongeval.
    Na een barbeque feestje op 26 april 2003 bij Alain Mathot (zoon van andere Mathot - [ Guy Mathot, één van de top-socialisten in Luik ] en Isabelle Simonis (die moest aftreden), werd Patrick overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen.
    Hij werd door een schot geraakt en werd in het ziekenhuis van Angleur opgenomen.
    De opbrengsten van het feest, meer dan 12.500 euro, waren voorzien om in de kas van de PS te gaan maar verdwenen spoorloos.
    Sommigen zeggen dat het om een maffia-afrekening ging.
    Enkele tijd later, werden de twee aanvallers gearresteerd. Het bleken naaste relaties van het slachtoffer te zijn.
    De jongere zuster van Laurette Onckelinx verbleef in de gevangenis aan het eind van 1979 of begin 1980 en werd beschuldigd van drugsmokkel. In 1996 werd door Marokko een internationaal arrestatiebevel uitgereikt voor drughandel en criminele organisaties tegen Abbès Guenned, de toenmalige echtgenoot van Laurette Onckelinx.
    Maar de man was slim genoeg niet om naar Marokko terug te gaan. Op 31 Juli 1997, werd hij onverwacht geklist en gearresteerd op de luchthaven van Zaventem waarbij hij zijn diplomatieke paspoort (onschendbaarheid)gebruikte.

    Laurette scheidde heel snel van hem om een schandaal te vermijden.
    Sommigen zeggen dat dit de snelste scheiding in de geschiedenis was.
    Één maand na de arrestatie, was de scheiding al officieel.
    Abbès Guenned gebruikte illegaal een diplomatiek paspoort dat
    hij "als gift" had gehouden, men kan zich slechts afvragen met welk recht hij erin geslaagd was om dit document te verkrijgen aangezien hij nooit een diplomaat is geweest.

    Op 21 Juli 1998, werd Abbès Guenned echter opnieuw gearresteerd op dezelfde grond, deze keer op de luchthaven van Adnan Menderes in Izmir, Turkije.
    Hij werd korte tijd in hechtenis genomen, werd bevrijd, en werd een paar dagen later opnieuw gearresteerd op verzoek van het Hoge Gerechtshof omdat Marokko om zijn uitlevering had verzocht.
    Heel toevallig werd Uyttendaele als Guenned's advocaat ingehuurd, terwijl het Belgische Ministerie van Justitie tussenbeide kwam en Hassan Denizkurdu ten gunste van Guenned, valse verklaringen liet afleggen.
    Om een diplomatieke rel te vermijden, werd Guenned definitief vrijgelaten. Dit stuk van informatie werd gemeld bij Turkse krant Milliyet op 15 Augustus 1998, onder de Turkse titel: "Esi van Belçikali Bakan krize yol açti"wat in het Nederlands betekent, de "Partner van een Belgische minister veroorzaakt een crisis."

    Op 20 november 1999, huwde Laurette de constitutionele advocaat Marc Uyttendaele. Raad eens wie de getuigen waren? De vroegere echtgenoten van het onlangs gehuwde paar!
    Abbès was getuige van Laurette, een wees er op dat ze dichte vrienden waren gebleven. Zo dicht zelfs dat Abbès Guenned momenteel als adviseur deel uitmaakt van Laurette haar "strategische cel", wat ook het stafpersoneel van haar kabinet in het parlement wordt genoemd.
    Men moet niettemin zorgvuldig kijken om hem, onder de vele adviseurs van Laurette te vinden. Haar team is één van de grootste eenheden van het overheidspersoneel.
    De bevoegdheden van Abbès omvatten godsdiensten, multicultureel beleid en het grote stedenbeleid.
    Het is verrassend dat men daar niets over een drugbeleid terugvindt.
    Gelieve ook op te merken dat Abbès, net als alle andere socialistische leiders, heel erg tegen het verbieden van hoofddoeken is bij moslimvrouwen, (zie zijn oproep tegen het verbod van hoofddoeken in "La Libre Belgique" van 15 Januari 2004).

    Hij gaf zijn steun aan het oprichten van de vereniging COIFE (Collectif d'associations Opposées à l'Interdiction du Foulard à l'Ecole - Gezamenlijke Verenigingen tegen het Verbod van hoofddoeken in Scholen). Één van de medewerkers van Abbès is Kissi Benjelloun, voorzitter van de Unie van Moskees. Een slager van beroep.
    Benjelloun zou zich snel hebben verrijkt bij 'Real Syndicate' van moslim huiseigenaars.
    In islamitische kringen wordt hij ervan beschuldigd de controle van de Moslimvleesmarkt uit voeren voor zijn persoonlijk profijt.
    Bovendien zou Benjelloun ernstige problemen hebben met de Franse belastingdienst.
    De vorige Minister van Justitie, de wat kleurloze Marc Verwilghen, had acht van de zestien leden van de moslimexecutieven geweigerd, omdat staatsveiligheid hen verdacht van fundamentalisme.
    De echtgenoot van Laurette Onckelinx werd door hen ingehuurd om hun zaak te verdedigen. Spoedig nadat Verwilghen vervangen werd, verkoos Laurette deze acht fundamentalisten. Door de wet van 18 juli 2003, werden net diegenen uitgekozen die ervan verdacht werden het dichtst aan te leunen of lid te zijn bij de "Moslimbroeders" van de extremistische Turkse beweging "Milli Gorûs".
    Onder hen was ook Mohamed Boulif, de nieuwe voorzitter van de uitvoerende macht ter vervanging van Nordin Maloujahmoun, die als gematigder bekent staat.
    Boulif slaagde er snel in om een "toelage" te verkrijgen die totaal ongerechtvaardigd was. Een overeenkomst met de overheid van maart 1998 bepaalde dat éénderde van de Moslim Algemene Vergadering (die uit 68 leden wordt samengesteld en door algemene stemming van Belgische moslims worden verkozen) na 5 jaar worden vernieuwd. Maar Laurette hield niet van de huidige executieve, onder andere omdat de Parti Socialiste er geen controle over had.
    Het gebrek aan taalkundige pariteit (het werd meestal samengesteld uit Franssprekende personen!) en het ontbreken van man-vrouw pariteit (indien dit al in moslimwereld mogelijk zou zijn?) moest de executieve volledig worden vernieuwd.
    In feite schijnt het dat sommige moslim godsdienstige leiders overeenkwamen te stemmen met de Parti Socialiste om voor hen te stemmen als zij deel konden uitmaken van de executieve.
    Dit is tenminste wat Moslim-pjm zegt [ PJM = Jonge Moslimpartij).
    Zonder zelfs de moslim executieve hierin te raadplegen, stuurde Laurette hen een brief op 8 april 2004 om hen te informeren over haar bedoeling om nieuwe algemene verkiezingen te houden.
    Een ontwerp koninklijk besluit volgens deze lijnen werd goedgekeurd op 25 Juni 2004, maar na een zeer negatief advies dat door de Raad van Staat werd gegeven, moest ze het laten vallen.
    Een wetsontwerp werd toen voorgelegd op dringende basis, d.w.z., er waren amper vier dagen tussen de voorlegging van het wetsontwerp en het doorgeven ter goedkeuring in beide Kamers.
    Dit vond plaats op zaterdag 17 juli 2004, terwijl normaal de Kamers nooit op zaterdag zitten.
    Sommige volksvertegenwoordigers, zoals Christelijke Senator Clotilde Nyssens vroegen, "hoe een bestaand representatief orgaan ooit van buitenaf kan worden uitgedaagd, om het te laten vervangen door een nieuw orgaan waarbij werd geoordeeld over de manier waarop het functioneert, terwijl andere regels gevolgd werden dan de tot stand gebrachte oorspronkelijke en juridische regels ?"
    Laurette antwoordde dat zij voor de beste belangen van de moslimgemeenschap werkte. Dit was een typisch socialistisch antwoord; de mensen worden 'gelukkig' gemaakt ondanks zichzelf.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (32 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel
    Een vijf zestal jaren geleden werden de bewoners van doel onteigend en uit hun dorp verdreven.Nu gaat men 28 gezinnen die diezelfde onteigende woningen gekraakt hebben regulariseren zodat ze er legaal kunnen verblijven. Ik vraag mij af waarom men dan enkele jaren geleden zoveel gezinnen in de ellende heeft moeten storten om nu hun huizen zomaar over te dragen aan mensen die onze wetten niet respecteerden. Misdaad loont hier wel echt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bange man

    Brief zoals hij verschenen is in diverse media

    Ja , ik ben een bange blanke man , niet zozeer voor het onbekende , maar eerder voor het bekende.
    Als ik flaneer door de stadsbuurt, de wijk waar ik als tiener ruim 40 jaar geleden mijn jeugd doorbracht, bloedt mijn hart om te zien hoe een ooit gezellige volksbuurt in enkele decennia tijd verworden is tot een semi-islamitische enclave waar djellaba’s, hoofddoeken en andere exotische uitingen van cultuurbehoud het straatbeeld domineren.
    En ja , ik ben een bange blanke man, als ik in gedachten diezelfde voorbije periode naar de toekomst extrapoleer , rekeninghoudend met de explosieve reproductiedrang, het hoge geboortecijfer van diezelfde bevolkingsgroep waarvan sprake , dan overvalt me de angst dat nav die demografische verschuiving, en uit het onvermijdelijk numeriek overwicht als gevolg, ooit een charismatisch figuur zal opstaan die mbv de hem gemandateerde parlementaire instrumenten onze huidige westerse samenleving en democratische instellingen op haar grondvesten zal doen daveren.
    Al ruim 20 jaar lang doen de bestuursverantwoordelijke progressieve krachten in dit land , ons met een uiterst roekeloos immigratiebeleid (het soepelste ter wereld) geloven dat een multiculturele samenleving een onvermijdelijke en ideale evolutie is, en wanneer naar aanleiding daarvan de confrontaties (lees criminaliteit) en culturele conflicten toeslaan, wordt door diezelfde groep heel laconiek meegedeeld dat we met het multicultureel gegeven maar moeten leren leven.
    Het is nu precies 5 jaar geleden dat ik na een carrière van 25 jaar PVV/VLD – kiezer , na een weloverwogen periode van bezinning , de kaart van het Vlaams Blok / Vlaams Belang trok .
    Een open brief met motivering van mijn beslissing aan de toenmalige VLD voorzitter Karel De Gucht , resulteerde in een inhoudsloos en clichématig antwoord, dat , mogelijk door beloftevolle verkiezingsresultaten geïnspireerde hoogmoed , de indruk van een algehele desinteresse gaf.
    Zijn houding leek, aan de hand van de huidige pollresultaten, achteraf bekeken toch niet zo verstandig en lucratief te zijn.
    Maar goed , ook ik verweet in een vorig leven samen in koor met de zelfbenoemde nobele redders van onze democratie Vlaams Blokkers als onverdraagzaam en verzuurd. De maatschappelijke realiteit verplichtte me helaas tot andere inzichten, alleen idioten en debielen veranderen nooit van mening.
    Wetende dat het migratieprobleem niet onze enige bekommernis moet zijn , mag ook niet vergeten worden dat zonder coherent maatschappelijk weefsel waarin profitariaat kordaat wordt bestreden, alle andere politieke impulsen een dode letter blijven.
    Een samenleving waarin een autochtone bevolking brutaal en op een overrompelende manier wordt gedwongen om met een conflictoire en integreer-onwillige dominante geloofscultuur om te gaan, rebelleert vroeg of laat. En daar sta je dan als staat met je uitmuntend en evenwichtig sociaal / economisch model.
    Ja, ik ben een blanke gefrustreerde man, wanneer ik zie hoe een politieke partij die dat groeiend burgerlijk ongenoegen op een democratische manier kanaliseert wordt belaagd met subtiele , dan weer uitgesproken media-demonisering , juridische klachten en politieke veroordelingen allerlei.
    Nooit , tenzij aan marginalen en extremisten (dat past dan weer in het georkestreerde ridiculiserende plaatje) , wordt openlijk aan het doorsnee VB-electoraat gevraagd wat het motief of werkelijke reden van hun politieke keuze dan wel is. Integendeel, collectief met haar mandatarissen worden zij op datzelfde hoopje van mestkevers, uitschot , fascisten , racisten , enz. (geen naam is te vies) geworpen, terwijl samen met mij het merendeel ervan alleen maar uitermate dankbaar is voor de inspanningen van ouders /voorouders, en de geërfde cultuur en maatschappij in al haar aspecten wenst te behoeden.
    Natuurlijk zitten er racisten en fascisten bij het Vlaams Belang, net zoals er ook marxisten en communisten bij kiezers en politici van linkse signatuur te vinden zijn, en mag het even gezegd dat communisten zich in een niet zo ver verleden ook bezondigden aan asociale en onaanvaardbare praktijken. Dat media blind blijven en zich in stilte verhullen voor dat laatste , is voor mij dan ook een vorm van staatsgreep op zich.
    Uiteraard ga ik niet akkoord met alle programmapunten van mijn partij , maar welke kiezer kan dat wel zeggen ? Zo hoeft voor mij ook niet direct België te worden opgedoekt.
    Maar de ideologische en weerspannige houding van onze Waalse partijen (en ook sommige Vlaamse) ten aanzien van justitie, immigratie , sociaal misbruik en ander economische en sociologische vraagstukken, laat niet veel ruimte voor dialoog. Een partij die werklozen & immigranten als kiesvee en machtshefboom beschouwt, motiveer je niet zo direct tot bv het verstrengen van werkloosheidskader of immigratie- en asielprocedures, zeker niet wanneer je weet dat door de verdeeldheid en het daaruit resulterende gebrek aan daadkracht van de traditionele Vlaamse partijen , wij Vlamingen gewillig en tot in de oneindigheid de facturatie ervan blijven boeken.
    En ja , ik ben een bange blanke gefrustreerde man ,die, om het in beeldspraak te omschrijven, in gezelschap van meer dan 1 miljoen landgenoten onderaan de maatschappelijke boom in cordon sanitaire en onder voortdurend mediagedreun hun grote gelijk staan uit te brullen, terwijl boven hen een blinde politiek correcte meute de spreekwoordelijk tak waarop ze zitten doorzagen. Vroeg of laat krijgen wij , de verketterde extreem-rechtsen , die de tak om de bekende redenen voortijdig verlieten , het hele zootje vooralsnog op ons hoofd gedonderd.
    En neen, er is geen veilige plaats weg van de boom, hij staat in mijn land, ik ben er geboren, ik wil er sterven.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse namen voor Vlaamse gemeenten
    Johan Sauwens (CD&V) wil dat alle Vlaamse gemeenten voortaan enkel nog een Vlaamse (Nederlandse) naam dragen. Vandaag hebben nog 39 gemeenten in Vlaanderen een officiële Franse naam. Het gaat om enkele steden als Tienen (Tirlemont), Mechelen (Malines) en Tongeren (Tongres), maar ook om taalgrensgemeenten, zoals Bever (Bievene), Halle (Hal) en Spierle-Helkijn (Espierres-Helchin). 
    Sinds de jongste staatshervorming is Vlaanderen zelf bevoegd voor de naamgeving van de gemeenten.
    Uitkijktoren vind het een goed initiatief maar hopelijk niet het laatste.. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    03-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachwekkend

    Wij Vlamingen willen al jaren de splitsing BHV.
    Wat hoor ik vandaag op het nieuws.
    Burgemeesters ijveren weer voor splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde. Met deze kwakkel gaan ze in Brussel gordelen. Denken ze nu echt dat de mensen al vergeten zijn dat er geen Vlaamse regering zou kunnen gevormd worden of BHV moest "onverwijld" gesplitst worden. Heeft Bourgois, De Wever en Leterme nu echt niets geloofwaardiger om naar de kiezers te trekken. Lachwekkend en zielig tegelijk vind ik dat.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapens inzameling
    Op 4 september begint men in de noorderkempen met het inzamelen van vuurwapens. Mensen kunnen er hun "verboden" wapens inleveren zonder er een correcte vergoeding voor te ontvangen. De verzamelstukken worden achteraf verkocht aan verzamelaars en de rest wordt vernietigd. Ik hoop dat de mensen zich hier niet laten aan vangen want je zou wel eens een kostbaar stuk kunnen kwijtspelen. Overigens heeft eenieder de kans om voor die wapens een vergunning aan te vragen bij de gouverneur van uw provincie, dit kan best gebeuren langs het politiecommisariaat. Eventueel kan u dan het wapen houden zonder er munitie te mogen voor kopen. Daarom raad ik aan om ze niet af te geven maar wel om er een vergunning voor aan te vragen. Waarom zou je erfstukken zomaar gratis weggeven. Ik geloof niet dat nu een hoop criminelen naar het gemeentehuis gaat lopen om hun zwarte wapens in te leveren, integendeel, de handel in zwarte wapens zal er des te meer om floreren hetgeen een veel slechtere zaak is. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Busincident
    Een begeleider in opleiding vroeg aan een passagier om zijn luidruchtige muziek wat stiller te zetten. De man werd van achter in de bus naar voor geslagen en gestamp, van de bus gesmeten en dan verder bewerkt tot hij bewusteloos bleef liggen. Kranten en TV waren weer zeer bescheiden met hun uitleg, dat deed me vermoeden dat de dader allochtoon was. Tot op heden heb ik langs onze pers nog niet vernomen dat het om een dader van vreemde oorsprong gaat maar andere bronnen hebben dat intussen bevestigd. De dader werd, hoe ongeloofwaardig het ook klinkt, na verhoor vrijgelaten.
    Als enkele skinheads hetzelfde doen zijn de kranten te klein en het TV- nieuws te kort om alles haarfijn uit de doeken te doen, wat niet wil zeggen dat het zeker even verwerpelijk is, laat dat gezegd zijn. Waar heeft de Vlaming dat aan verdiend om steeds door eigen volk, die zich dan bovendien nog correct noemen, afgeschilderd te worden als een racist terwijl ze hier honderdduizenden mensen van vreemde afkomst huisvesten en voeden. Ook nu weer werd de begeleider zelf beschuldigd van racisme terwijl hij enkel zijn job trachtte te doen.
    Hopelijk komt er een einde aan deze hypocriete toestanden na de twee volgende verkiezingen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans

    Deze morgen heb ik in het Antwerpse Pershuis een document voorgesteld waarvan ik de gegevens samen met enkele medewerkers had uitgezocht. Het gaat om een beschrijving van de toestand in het District Antwerpen, zeg maar de oude stad Antwerpen van voor de fusie, waar ikzelf de lijst trek voor de districtsraadsverkiezingen. Het is een indrukwekkend document geworden. In Antwerpen centrum, Antwerpen stad, is de toestand schrijnend. Omdat ik als politicus de plicht heb om optimistisch te blijven zeg ik dat het 5 voor 12 is, dat het voor het stadscentrum de verkiezingen van de laatste kans zijn. Anders zou ik er mismoediger etiketten op moeten plakken.
    Aldus Gerolf Annemans.

    Klik op de onderstaande link om het dossier te lezen.

    http://www.gerolfannemans.be/pdf/2006_08_25_district_antwerpen_cijfers.pdf
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte boeven

    Als ik even de namen van de nu nog ontsnapte gevangenen overzie vind ik er warempel drie belgen bij nl.: Zakaria Elaagbani, Ahmed Yaakoubi en Malky Lasyane, nieuwe Belgen weliswaar. Een verkrachter, een gewelddadige overvaller en zelfs iemand die van moord verdacht wordt zijn er ook bij, en toch wilde men het laten voorkomen of het maar om kleine criminelen ging. Wat probeert men ons nog wijs te maken. Hopelijk krijgen de mensen nu geen vals onveiligheidsgevoel want dat zouden onze leiders niet willen.

    Guenrikovitch Sagakian - 23 - Armenië

    Danius Gasperovicius - 28 – Litouwen

    Peraj Konto - 26 – Kosovo

    Zakaria Elaagbani - 22 – belg

    Kakhai Soroat - 26 - Georgie

    Tomas Polita - 28 - Letland

    Dato Zviadauri - 30 – Georgie

    Miso Bodgdan - 26 – Kroaat

    Lancu Gabor - 23 – Roemeen

    Zlatan Radosavljevic - 31 – Kroaat

    Valerijo Ristic - 47 – Kroaat

    Andjelko Jovanovic - 23 – Joegoslaaf

    Egidijus Beraisys - 22 – Letland

    George Dinescu Dan - 37 – Roemeen

    Darius Dobrodius - 21 – Letland

    Malki Lassyane - 24 – Belg

    Kakhai Soroat - 26 - Georgie

    Roberti Haratidze - 24 – Georgie
    Ahmed Yaakoubi - 23 - Belg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overbevolking gevangenissen
    Onze gevangenisssen zitten overvol. Ofschoon vele criminelen zelfs na 30 inbraken nog steeds geen dag in de gevangenis hebben doorgebracht en velen hun straf ontlopen is de gevangenisbevolking toch gestegen van 8143 p per dag in 1999 tot 9573 p per dag in 2006. Onveiligheidsgevoel, neen bijlange niet. Laat de goede nieuwsshow maar voortduren.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte cijfers

    Bron HLN.
    Slechts 47,6 procent van de 3.621 mensen die op 3 mei van dit jaar in voorlopige hechtenis opgesloten zaten in ons land had de Belgische nationaliteit. Voor de gevangenispopulatie die zijn straf uitzit (9.737 mensen) was dat 64,2 procent, blijkt uit het antwoord van justitieminister Laurette Onkelinx op een schriftelijke vraag van kamerlid Nahima Lanjri (CD&V).

    Onder de gedetineerden met buitenlandse nationaliteit in voorhechtenis bevinden zich 417 Marokkanen, 167 Algerijnen, 135 mensen uit ex-Joegoeslavië, 112 Fransen en 100 Nederlanders. Bij de gedetineerden die hun straf uitzitten, zijn er 700 Marokkanen, 161 Algerijnen, 150 Italianen, 144 Turken, 117 Fransen en 107 mensen uit ex-Joegoeslavië.
    Bij het zien van deze cijfers dringen zich toch maatregelen op, dat kan toch niemand ontkennen. Problemen die niet vernoemd of behandeld mogen worden leiden tot onbestuurbaarheid.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Iedereen die geïnteresseert is in mijn geplaatste teksten mag deze copywriten en/of gebruiken. Mijn bedoeling is om de mensen een zo juist mogelijke informatie te brengen en deze te verspreiden. Wij hebben recht op eerlijk, ongecensureerd nieuws. Diegenen die mijn artikels met argumenten willen aanvechten zijn altijd welkom.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Brussels Journal

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Bedankt voor uw bezoek
    http://blog.seniorennet.be/uitkijktoren/

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!