NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Uitstappen Mailgroep Fotografie

22-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016 - Boom

BoomVoor de voorlaatste uitstap van het jaar nam Dumbo0608 ons op sleeptouw naar Boom.

In 1976 bleef Boom buiten de grote fusieoperatie van de Belgische gemeenten. Hierdoor is het qua oppervlakte een van de kleinste gemeenten van de provincie Antwerpen.

De Rupel en het Kanaal Brussel-Charleroi bezorgden Boom een gemakkelijke toevoer van steenkolen en een verbeterde afvoermogelijkheid voor de productie van de lokale nijverheid.

Naast de industriegronden kan men in Boom ook terecht voor recreatie in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Als volleerde gids toonde Dumbo0608 ons de mooie kantjes van dit domein waar ook het wereldberoemde festival Tomorrowland plaats vindt.

Na de lunch trokken we naar het Ecomuseum & Archief van de Boomse Baksteen

De plaatselijke gidsen vertelden ons alles over de klei en de baksteen en over de impact op het sociale leven. We hebben dus weer heel wat opgestoken. Het was dus weeral een hele leuke dag waarbij de vriendschapsbanden weer wat strakker werden aangehaald.

Ontdek wat de leden beleefden via het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/143/op-uitstap-naar-de-rupelstreek-met-de-sennet-mailgroep-fotografie


Bekijk een filmpje gemaakt op basis van de werken van onze leden.

https://youtu.be/09cf9OcqO9c


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.

24-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016 - Genk C-Mine

Genk C-MineHet jaar was goed gestart en na zoveel jaar was het misschien het moment om met de mailgroep eens ondergronds te gaan. GuidoB kwam naar voor met het idee van de C-Mine in Genk en daar ging Mentor Zaika onmiddellijk mee aan de slag.

De interactieve C-mine expeditie dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn en prikkelt al je zintuigen.

Een tocht door de ondergrondse mijngangen, nauwelijks verlicht, vormde zelfs voor de ervaren fotografen van de groep een ware uitdaging. Gelukkig kon de architecturale bovengrondse structuur soelaas bieden.

Voor de amateurs van industrieel erfgoed was het genieten tussen de veelheid aan oude industriële machines die in de mijn gebruikt werden.
Voor de meer cultureel aangelegden was er een prachtige tentoonstelling van moderne en alternatieve kunst. Dus voor ieder wat, zeker voor de fotograaf.

Iedereen kon zijn hartje ophalen, en dus zeker weer een geslaagde dag. Hartelijk dank Zaika en GuidoB, hier zullen we nog jaren over spreken.

Ontdek wat de leden beleefden via het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/139/op-uitstap-naar-genk-met-de-sennet-mailgroep-fotografie


Bekijk een filmpje gemaakt op basis van de werken van onze leden.

https://youtu.be/B7P2z_efGPI


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.26-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel 2016

DoelEens de lente in het land is begint het te kriebelen bij de leden van de mailgroep en is het tijd voor een nieuwe uitstap. Voor de eerste uitstap van 2016 stelde Elja75 ons een plaats voor die mogelijk snel dreigt te verdwijnen: Doel.

En snel kan het zeker wel gaan. Een boerderij die op het programma stond was ondertussen al compleet verdwenen.

Doel is een dorp in de provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Beveren. Het was tot 1977 een zelfstandige gemeente met een oppervlakte van 25,61 km² en telde in 1972 ca. 1300 inwoners. Actueel zijn er nog slechts een 20-tal van over.

Verlaten en vervallen woningen vol graffiti, een desolate scheldedijk met industrie aan de overzijde... en dit alles in de schaduw van de 4 torens van de atoomcentrale. Ontnuchterend maar een prachtig terrein voor fotografen.

Ontdek wat de leden er van maakten in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/132/op-uitstap-naar-doel-met-de-sennet-mailgroep-fotografie


Bekijk een filmpje gemaakt op basis van de werken van onze leden.

https://youtu.be/qSiI-R2_ZqA


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.Collega Guido Kestens van de mailgroep Film was eveneens van de partij en draaide er onderstaand filmpje. Hartelijk dank Guido om dit met ons te delen.

https://youtu.be/rBOLWcGgVKY

09-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier - 2015

LierBegin september 2015 had de laatste jaarlijkse uitstap van de Mailgroep plaats. Ditmaal werd gekozen voor de stad Lier.

Onze gastheer was ons lid Adagio, afkomstig uit de streek en lid van de plaatselijke fotoclub Pallieter.

Eerst kwamen de vesten aan de beurt, het begijnhof, de Grote Markt en natuurlijk, de Zimmertoren. Het ganse verloop kan je lezen in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/105/op-uitstap-naar-lier-met-de-sennet-mailgroep-fotografie#lightbox['Lier']/3/

Hieronder kan je eveneens genieten van een filmpje gebaseerd op de werken van de aanwezige leden :

https://youtu.be/rllmRZy3GUs


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.


27-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diksmuide 2015

DiksmuideDe vierde uitstap van het jaar vond plaats op 27 augustus te Diksmuide.

Ons medelid Kijkhut liet ons onbekende hoekjes ontdekken van deze historische stad.

Deze dag stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Na een bezoek aan de stad via het park, de Sint-Niklaaskerk en het begijnhof trokken we in de namiddag naar de beroemde Ijzertoren. Het werd een uitgeregende dag maar dat kon de pret niet bederven. Lees het verslag in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/101/op-uitstap-naar-diksmuide-met-de-sennet-mailgroep-fotografie

Bekijk via deze link naar een filmpje op basis van de werken van de aanwezige leden :

https://youtu.be/-8okgnf0t40


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.


07-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charleroi - fotomuseum

Fotomuseum van CharleroiDe derde uitstap van 2015 ging op 3 juli richting Charleroi, meer bepaald naar het Fotomuseum.

Onder de leiding van onze Mentor Zaika werd het meer dan ooit een dag vol fotografie! Na heel wat extra fotografiekennis, fotografie-ervaring en bovenal plezier onder fotografievrienden trok iedereen met een goed gemoed huiswaarts. Lees het verslag en bewonder de foto's in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/92/op-uitstap-naar-het-fotomuseum-met-de-mailgroep-fotografie

Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.


02-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulst - 2015

HulstVoor de tweede uitstap van 2015 staken we de Nederlandse grens over richting Hulst

Hulst is bij de meeste Vlamingen bekend als shopping-stad. In ver vervlogen tijden trokken elk week-end honderden Vlamingen naar de stad voor modieuse kledij en vooral voor de Rama-boter.

Voor de gelegenheid werden we opgevangen door Elja75, medelid afkomstig van Nederland en wel bekend in de omgeving.
Met onder andere een bezoek aan een kasteel en de mooiste basiliek van Nederland werd het een dag vol fotografie, artistieke en historische bezienswaardigheden en bovenal vol plezier onder vrienden. Lees het verslag en bewonder de foto's in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/88/op-uitstap-naar-hulst-met-de-mailgroep-fotografie#lightbox%5b%27Hulst%27%5d/3/


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.

20-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campo Santo (Gent)

Begraafplaats Campo SantoDe eerste uitstap van 2015 had de begraafplaats Campo Santo en het begijnhof te Sint Amandsberg (Gent) als bestemming.

Campo Santo is de grootste begraafplaats van Gent en wordt ook wel eens het Père-Lachaise van Gent genoemd. Diverse bekende mensen liggen hier begraven waaronder ex-premier Wilfried Martens en de zanger Luc De Vos.

De temperamentvolle gids nam ons mee op sleeptouw tussen de eeuwenoude artistieke en kunsthistorische grafmonumenten die in het verleden vooral voor de franstalige Gentenaars bestemd waren.

Om af te sluiten trok de groep naar het begijnhof waar de restauratie van de oude panden volop aan de gang was. Echte begijntjes waren er niet meer, maar een vriendelijke bewoonster wilde wel graag even poseren.

Lees het verslag en bewonder de foto's in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/81/op-uitstap-naar-campo-santo-met-de-mailgroep-fotografie#lightbox%5b%27Gent%27%5d/33/


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!