NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Uitstappen Mailgroep Fotografie

09-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.September 2017 - Leuven

Leuven

Op vrijdag 8 september trokken onze leden voor de laatste uitstap van het jaar naar Leuven. En hoewel de weergoden ons absoluut niet goed gezind waren kon dit niets afdoen aan de fijne sfeer in de groep. In een gezellige sfeer oude vrienden ontmoeten en het kennismaken met nieuwe leden is eigenlijk al een doel op zich.

Het was dus onder een druilige regen dat de groep samenkwam aan het station van Leuven. Na de traditionele groepsfoto aan het oorlogsmonument op het martelarenplein trokken we, onder de leiding van onze ervaren Leuven-kenner Marsje, via de Diestsevest naar de Tweewaters.
Deze plaats is zo genoemd omdat twee waterlopen (de Dijle en de Vunt) er letterlijk naast elkaar lopen, links en rechts van een wandelpad. Een prachtig stukje natuur midden in de stad en aan de rand van een oude industriële zone.

Volgend thema dat aan de beurt kwam was “het nieuwe wonen in Leuven”. Het pad leidde ons naar de nieuwe flatgebouwen die opgetrokken werden en nog worden op de oude terreinen van de brouwerij van o.a. Stella Artois alsook naar de sociale woonwijk Sint-Maartendal. Deze appartementsgebouwen werden onlangs compleet gerenoveerd en zijn opgetrokken op de terreinen van een oude kazerne.

Vervolgens trokken we naar de Sint Geertruikerk en het klein begijnhof. Een pittoreske plaats waar mooie foto’s konden worden genomen.

Na een omwegje via de vaart en de sluizen via dewelke de Dijle deze van water voorziet, ging het richting restaurant. Precies op tijd kwamen we dan ook aan bij het restaurant “Grand Café De Hoorn” gevestigd in de oorspronkelijke brouwerij van Stella Artois. Industrieel gebouw, compleet gerenoveerd en ingericht tot een gezellig restaurant met prachtig uitzicht op de Sint-Geertruikerk.

Op het menu : een grote kom verse dagsoep gevolgd door een reuze hamburger, van speciaal geselecteerd rundsvlees, op een knapperig geroosterd broodje, met kaas, groentjes en een mosterdsausje en dit alles met een puntzak lekkere verse frietjes. Kortom, ieder was zeker voldaan, en bij vele leden bleef er ook nog heel wat over op de plank.

Na de maaltijd trokken we naar het centrum. De regen werd intenser en we hebben dan ook besloten het parcours wat in te korten. Langs de standswallen ging het richting Brusselsestraat waar we terug de oever van de Dijle gingen volgen.

Een bezoekje aan de winkelstraten en de vismarkt werd zeker gesmaakt, vooral toen de groep voorbijkwam aan het restaurant waar de TV-kok Jeroen Meus het programma ‘Dagelijkse Kost’ opneemt.

Om af te sluiten trok de groep richting Grote Markt, niet zonder een bezoekje aan het bekende monument “Fonske”, ode aan de studenten die zo talrijk aanwezig zijn in deze universiteitsstad. Na nog een ommetje via de oude markt, de “Langste Toog ter Wereld”, werd de dag afgesloten waarbij een groep ter plaatse nog ging genieten van een lekker drankje en een tweede groep richting station trok.

Dus ondanks de slechte weersomstandigheden was het best een leuke dag. In ieder geval voor herhaling vatbaar (maar dan liefst met wat beter weer).


Ontdek wat de leden beleefden via het magazine van Seniorennet.

https://www.seniorennet.be/redactie/artikel/202/op-uitstap-naar-leuven-met-de-mailgroep-fotografie


Onze collega en vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.

17-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juni 2017 - Dendermonde

Dendermonde

Voor de twee uitstap van 2017 namen Artuur en onze Mentor Zaika ons mee naar het Oost-Vlaamse Dendermonde.
http://www.toerismedendermonde.be/

De geschiedenis van Dendermonde is voor een groot deel bepaald door haar ligging aan de samenvloeiing van de Schelde en de Dender.
Een belangrijk aspect van de Dendermondse folklore is het Ros Beiaard. Dit houten paard waarvan de kop 4,85 meter hoog is, zonder de sierpluim, wordt onder massale belangstelling door de stad gedragen. Onze gids bracht ons eerst naar het oorspronkelijke stenen standbeeld waarna we op de rotonde een moderner metalen exemplaar te zien kregen.

Het begijnhof was ons volgende doel. Het Sint-Alexiusbegijnhof met 61 zeventiende-eeuwse huisjes en een kapel uit 1927 werd in 1998 erkend als werelderfgoed.

Hierna ging het richting de Grote Markt. Met zowel middeleeuwse panden als herenhuizen in neotraditionele stijl werd ze volledig autovrij gemaakt, heraangelegd en in juli 2004 plechtig in gebruik genomen. Een bronzen palmboom met de naam "Coconut voor Dendermonde" werd een jaar later aan het geheel toegevoegd.

Voor het middagmaal was een plaatsje gereserveerd op het terras van restaurant Den Ommeganck. Het was dan ook zeer aangenaam om van de lekkere maaltijd te kunnen genieten met zicht op deze mooie markt.

Na nog een kleine tocht door het centrum van de stad, trokken we in de namiddag naar een stukje natuurgebied aan de Brusselse Forten. De schaduw van de bomen bracht een welgekome verfrissing op deze zonovergoten dag.

De gids bracht ons tenslotte terug naar het stationsplein en konden de deelnemers die dat wensten nog genieten van een verfrissend drankje. De perfecte afsluiter van weer een meer dan geslaagde dag waarbij de oude getrouwen elkaar konden weerzien. Het was ook zeer aangenaam om kennis te kunnen maken met een paar sympathieke nieuwkomers in de groep, als ook een paar leden weer te zien die we al een tijdje hadden moeten missen.
Dus zeker voor herhaling vatbaar. Tot in september voor onze laatste uitstap van het seizoen.

Lees het verslag over de uitstap en geniet van de vele foto's in de nieuwsbrief van Seniorennet.

https://www.seniorennet.be/redactie/artikel/194/op-uitstap-naar-dendermonde-met-de-mailgroep-fotografie


Zaika maakte een overzicht van de foto's van onze verschillende leden. Bewonder ze in onderstaand YouTube filmpje.

Het is in een kleiner formaat, gelieve dus niet te bekijken met volledig scherm.

Onze collega en vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.

11-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mei 2017 - Sint-Truiden

Sint-TruidenVoor de eerste uitstap van 2017 namen Leoan en onze Mentor Zaika ons mee naar het Haspengouwse Sint-Truiden.
https://www.sint-truiden.be/

Sint-Truiden telt twee sites die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Onze gastheer leidde ons, om te starten, naar één daarvan : het Sint-Agnesbegijnhof

De weergoden waren ons goedgezind want het was onder een stralende zon dat we binnentraden in het begijnhof dat in 1258 werd opgericht buiten de stadsmuren van Sint-Truiden bij de Cicindriabeek. Het betekende de aanvang van een bloeiende vrouwengemeenschap waar in zijn glorietijd meer dan 200 begijnen woonden. Het sympathieke kerkje met zijn mooie muurschilderingen vielen zeker in de smaak van alle deelnemende leden.

Na een lekker middagmaal in de afspanning Speelhof trok de groep naar het centrum van de stad.

Een plotse regenbui die slechts een paar minuten duurde kon de pret niet bederven. Het stadscentrum was dan ook de moeite waard om te bezoeken met zijn verschillende historische gebouwen, waaronder de tweede site op de Werelderfgoedlijst: het belfort op de Grote Markt.

Vervolgens trokken we naar de abdijtoren. De trap met 195 treden voert deels binnen de 'uitgeholde' toren, deels langs de buitenkant, 65m omhoog. De leden die dit klimwerk niet zagen zitten konden het wat dieper onder de grond zoeken met een bezoek aan de crypte.

Na dit klimwerk werd het stilaan tijd om af te ronden met een bezoek aan de binnentuin met zijn trouwzaal.

Om te eindigen trokken de deelnemers naar de cafetaria van de sporthal waar ze in het zonnetje op het terras konden genieten van een verfrissend drankje. Kortom, weer een meer dan geslaagde dag, dank zij de inzet en de voorbereiding van onze vriend Leoan.

Lees het verslag over de uitstap en geniet van de vele foto's in de nieuwsbrief van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/redactie/artikel/186/op-uitstap-naar-sinttruiden-met-de-mailgroep-fotografieOnze collega en vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.Onze Mentor Zaika maakte een alfabetisch overzicht van de foto's van onze verschillende leden. Bewonder ze in onderstaand YouTube filmpje.

Je kan tijdens het afspelen op de stop duwen om foto's langer te bekijken.


16-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016 - Heverlee

Heverlee - Abdij Van ParkVoor de laatste uitstap van 2016 namen Marsje en onze Mentor Zaika ons mee naar godvruchtige oorden: de Abdij Van Park in Heverlee.
http://www.parkabdij.be/nl

De norbertijnenabdij van Park in Heverlee (Leuven) is een van de best bewaarde oude abdijcomplexen in België en Nederland. De abdij werd gesticht in 1129 en bestaat nu nog.

De weergoden waren ons goedgezind want het was onder een stralende zon dat onze uitstap startte met een rustige wandeling rond de 12 ha grote vijvers. Het water stond er laag ten gevolge van een dijkbreuk op 23 juni ll. tijdens het noodweer.

Na een lekker middagmaal in een restaurant gelegen in de oude smidse van de abdij, was het tijd om met de plaatselijke gids de abdij zelf te verkennen.

Na de poortgebouwen, de binnenplaats en de kerk, kwamen o.a. de Kapitelzaal en de binnenkoer aan de beurt.

Na afloop van het bezoek begonnen de wolken toe te pakken en was het tijd om nog even na te genieten bij een lekker drankje. Een mooie afsluiter van weer een heel geslaagd seizoen.


Ontdek wat de leden beleefden via het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/157/op-uitstap-naar-heverlee-met-de-mailgroep-fotografie

Onze Mentor Zaika maakte een alfabetisch overzicht van de foto's van onze verschillende leden. Bewonder ze in onderstaand YouTube filmpje

Onze collega en vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.

04-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op de blog van de Uitstappen van de Mailgroep Fotografie


Welkom op de blog van de Uitstappen van de Mailgroep Fotografie van Seniorennet.

Buiten al onze on-line activiteiten organiseren we elk jaar met de actieve leden een 3 tal uitstappen naar interessante locaties waar men naar hartelust kan fotograferen, persoonlijk kan kennis maken met de medeleden en eventueel zijn problemen op gebied van fotografie met anderen bespreken.

Ontdek hieronder wat we samen beleefden op onze recente uitstappen.

22-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016 - Boom

BoomVoor de voorlaatste uitstap van het jaar nam Dumbo0608 ons op sleeptouw naar Boom.

In 1976 bleef Boom buiten de grote fusieoperatie van de Belgische gemeenten. Hierdoor is het qua oppervlakte een van de kleinste gemeenten van de provincie Antwerpen.

De Rupel en het Kanaal Brussel-Charleroi bezorgden Boom een gemakkelijke toevoer van steenkolen en een verbeterde afvoermogelijkheid voor de productie van de lokale nijverheid.

Naast de industriegronden kan men in Boom ook terecht voor recreatie in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Als volleerde gids toonde Dumbo0608 ons de mooie kantjes van dit domein waar ook het wereldberoemde festival Tomorrowland plaats vindt.

Na de lunch trokken we naar het Ecomuseum & Archief van de Boomse Baksteen

De plaatselijke gidsen vertelden ons alles over de klei en de baksteen en over de impact op het sociale leven. We hebben dus weer heel wat opgestoken. Het was dus weeral een hele leuke dag waarbij de vriendschapsbanden weer wat strakker werden aangehaald.

Ontdek wat de leden beleefden via het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/143/op-uitstap-naar-de-rupelstreek-met-de-sennet-mailgroep-fotografie


Bekijk een filmpje gemaakt op basis van de werken van onze leden.

https://youtu.be/09cf9OcqO9c


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.

24-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016 - Genk C-Mine

Genk C-MineHet jaar was goed gestart en na zoveel jaar was het misschien het moment om met de mailgroep eens ondergronds te gaan. GuidoB kwam naar voor met het idee van de C-Mine in Genk en daar ging Mentor Zaika onmiddellijk mee aan de slag.

De interactieve C-mine expeditie dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn en prikkelt al je zintuigen.

Een tocht door de ondergrondse mijngangen, nauwelijks verlicht, vormde zelfs voor de ervaren fotografen van de groep een ware uitdaging. Gelukkig kon de architecturale bovengrondse structuur soelaas bieden.

Voor de amateurs van industrieel erfgoed was het genieten tussen de veelheid aan oude industriële machines die in de mijn gebruikt werden.
Voor de meer cultureel aangelegden was er een prachtige tentoonstelling van moderne en alternatieve kunst. Dus voor ieder wat, zeker voor de fotograaf.

Iedereen kon zijn hartje ophalen, en dus zeker weer een geslaagde dag. Hartelijk dank Zaika en GuidoB, hier zullen we nog jaren over spreken.

Ontdek wat de leden beleefden via het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/139/op-uitstap-naar-genk-met-de-sennet-mailgroep-fotografie


Bekijk een filmpje gemaakt op basis van de werken van onze leden.

https://youtu.be/B7P2z_efGPI


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.26-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel 2016

DoelEens de lente in het land is begint het te kriebelen bij de leden van de mailgroep en is het tijd voor een nieuwe uitstap. Voor de eerste uitstap van 2016 stelde Elja75 ons een plaats voor die mogelijk snel dreigt te verdwijnen: Doel.

En snel kan het zeker wel gaan. Een boerderij die op het programma stond was ondertussen al compleet verdwenen.

Doel is een dorp in de provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Beveren. Het was tot 1977 een zelfstandige gemeente met een oppervlakte van 25,61 km² en telde in 1972 ca. 1300 inwoners. Actueel zijn er nog slechts een 20-tal van over.

Verlaten en vervallen woningen vol graffiti, een desolate scheldedijk met industrie aan de overzijde... en dit alles in de schaduw van de 4 torens van de atoomcentrale. Ontnuchterend maar een prachtig terrein voor fotografen.

Ontdek wat de leden er van maakten in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/132/op-uitstap-naar-doel-met-de-sennet-mailgroep-fotografie


Bekijk een filmpje gemaakt op basis van de werken van onze leden.

https://youtu.be/qSiI-R2_ZqA


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.Collega Guido Kestens van de mailgroep Film was eveneens van de partij en draaide er onderstaand filmpje. Hartelijk dank Guido om dit met ons te delen.

https://youtu.be/rBOLWcGgVKY

09-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier - 2015

LierBegin september 2015 had de laatste jaarlijkse uitstap van de Mailgroep plaats. Ditmaal werd gekozen voor de stad Lier.

Onze gastheer was ons lid Adagio, afkomstig uit de streek en lid van de plaatselijke fotoclub Pallieter.

Eerst kwamen de vesten aan de beurt, het begijnhof, de Grote Markt en natuurlijk, de Zimmertoren. Het ganse verloop kan je lezen in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/105/op-uitstap-naar-lier-met-de-sennet-mailgroep-fotografie#lightbox['Lier']/3/

Hieronder kan je eveneens genieten van een filmpje gebaseerd op de werken van de aanwezige leden :

https://youtu.be/rllmRZy3GUs


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.


27-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diksmuide 2015

DiksmuideDe vierde uitstap van het jaar vond plaats op 27 augustus te Diksmuide.

Ons medelid Kijkhut liet ons onbekende hoekjes ontdekken van deze historische stad.

Deze dag stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Na een bezoek aan de stad via het park, de Sint-Niklaaskerk en het begijnhof trokken we in de namiddag naar de beroemde Ijzertoren. Het werd een uitgeregende dag maar dat kon de pret niet bederven. Lees het verslag in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/101/op-uitstap-naar-diksmuide-met-de-sennet-mailgroep-fotografie

Bekijk via deze link naar een filmpje op basis van de werken van de aanwezige leden :

https://youtu.be/-8okgnf0t40


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.


07-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charleroi - fotomuseum

Fotomuseum van CharleroiDe derde uitstap van 2015 ging op 3 juli richting Charleroi, meer bepaald naar het Fotomuseum.

Onder de leiding van onze Mentor Zaika werd het meer dan ooit een dag vol fotografie! Na heel wat extra fotografiekennis, fotografie-ervaring en bovenal plezier onder fotografievrienden trok iedereen met een goed gemoed huiswaarts. Lees het verslag en bewonder de foto's in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/92/op-uitstap-naar-het-fotomuseum-met-de-mailgroep-fotografie

Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.


02-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulst - 2015

HulstVoor de tweede uitstap van 2015 staken we de Nederlandse grens over richting Hulst

Hulst is bij de meeste Vlamingen bekend als shopping-stad. In ver vervlogen tijden trokken elk week-end honderden Vlamingen naar de stad voor modieuse kledij en vooral voor de Rama-boter.

Voor de gelegenheid werden we opgevangen door Elja75, medelid afkomstig van Nederland en wel bekend in de omgeving.
Met onder andere een bezoek aan een kasteel en de mooiste basiliek van Nederland werd het een dag vol fotografie, artistieke en historische bezienswaardigheden en bovenal vol plezier onder vrienden. Lees het verslag en bewonder de foto's in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/88/op-uitstap-naar-hulst-met-de-mailgroep-fotografie#lightbox%5b%27Hulst%27%5d/3/


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.

20-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campo Santo (Gent)

Begraafplaats Campo SantoDe eerste uitstap van 2015 had de begraafplaats Campo Santo en het begijnhof te Sint Amandsberg (Gent) als bestemming.

Campo Santo is de grootste begraafplaats van Gent en wordt ook wel eens het Père-Lachaise van Gent genoemd. Diverse bekende mensen liggen hier begraven waaronder ex-premier Wilfried Martens en de zanger Luc De Vos.

De temperamentvolle gids nam ons mee op sleeptouw tussen de eeuwenoude artistieke en kunsthistorische grafmonumenten die in het verleden vooral voor de franstalige Gentenaars bestemd waren.

Om af te sluiten trok de groep naar het begijnhof waar de restauratie van de oude panden volop aan de gang was. Echte begijntjes waren er niet meer, maar een vriendelijke bewoonster wilde wel graag even poseren.

Lees het verslag en bewonder de foto's in het magazine van Seniorennet.

http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/81/op-uitstap-naar-campo-santo-met-de-mailgroep-fotografie#lightbox%5b%27Gent%27%5d/33/


Onze vriend Wimo maakte een mooie Powerpoint-presentatie van deze uitstap. Download het pps-bestand door hieronder te klikken.>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!