Inhoud blog
  • Boeiende films over vrijheid... met extra's over de context ervan
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Terug naar de universiteit & Zo!
    Samen voor begrijpbare wetenschap... van geschiedenis over filosofie en politiek... tot geneeskunde en biologie en nog meer!
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeiende films over vrijheid... met extra's over de context ervan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Naar de universiteit gaan (of terug gaan) hoeft niet te betekenen dat je elke dag naar de les moet, dikke cursusboeken hoeft te blokken of examens moet afleggen!!

    Liever de gulden middenweg? Probeer dan liever een voordracht, uitstap... of zelfs een FILM

    In de aanloop van het jaarlijkse 'Festival van de Vrijheid', organiseert Uitstraling Permanente Vorming (UPV) drie filmvoorstellingen met inleiding (of nabespreking) op de campus van de Vrije Universiteit Brussel (Elsene/Etterbeek). De selectie is gebaseerd op de keuze van het brede publiek. De toegang is gratis.



    Maandag 4 oktober 2010 - Heavy Metal in Bagdad (met inleiding)

    In de documentaire Heavy Metal in Baghdad volgen VICE reporters Eddy Moretti en Suroosh Alvi de enige Irakese metalband Accrassi cauda vanaf de val van Saddam Hussein tot hun ballingschap in Syrië. In die periode desintegreert Irak terwijl de bandleden knokken om samen te blijven, optredens te organiseren en simpelweg te overleven in Bagdhad.

    Onmiddellijk na de val van de dictatuur hoopten ze in werkelijke vrijheid te kunnen leven en spelen. Die hoop werd al snel de kop ingedrukt door de bloedige burgeroorlog die in 2006 uitbrak. Terwijl die beelden de Westerse media domineerden, probeerde Accrassicauda en een hele generatie jonge Irakezen hun dromen waar te maken.



    Maandag 11 oktober 2010 - ‘XXY’ (met inleiding)

    Alex is een hermafrodiet en is nu 15 jaar. Om aan de roddels en de druk van hun omgeving te ontsnappen, hebben de ouders van Alex kort na de geboorte Buenos-Aires verlaten om in een afgelegen huis in de duinen aan de Uruguayaanse kust te gaan wonen.

    Wanneer vrienden hen bezoeken met hun 16-jarige zoon Alvaro komen verdrongen spanningen naar boven. Al snel blijkt dat de vader van Alvaro, die plastisch chirurg is, een grote medische belangstelling heeft voor Alex en dat Alvaro en Alex zich tot elkaar aangetrokken voelen.


    Maandag 18 oktober 2010 - Technocalyps (deel 1, met nabespreking)

    Zijn we bereid te aanvaarden dat de mens niet het eindpunt is van de evolutie? Technocalyps is een driedelige documentairereeks van videokunste - naar/regisseur Frank Theys over het transhumanisme. Dagelijks melden de media over nieuwe doorbraken op vlak van genetica, artificiële intelligentie, hersenonderzoek en nanotechnologie, maar nooit over de gemeenschappelijke drijfveer die eraan ten grondslag lijkt te liggen: het overstijgen van de menselijke beperkingen en het creëren van hogere, transhumane vormen van leven. Theys voert zijn onderzoek doorheen de wetenschappelijke, ethische en metafysische dimensies van de technologische ontwikkelingen.

    De film bevat interviews met topexperts en denkers wereldwijd, waaronder Marvin Minsky, Ray Kurzweil, Hans Moravec, Terence McKenna, Bruce Sterling, David Noble, Margaret Wertheim, de Dalai Lama en vele anderen.


    Praktische informatie
    UUR
    » 19u00
    LOCATIE
    » Galery’ campus Etterbeek
    Vrije Universiteit Brussel
    DEELNAME
    » gratis
    MEER INFORMATIE
    Ankelien Kindekens
    02 629 22 17
    akindeke@vub.ac.be
    www.vub.ac.be/UPV

    UPV in samenwerking met PCMD Brussel



    25-08-2010 om 17:03 geschreven door UPV

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 23/08-29/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!