BROWNIES
Benodigdheden voor 15 kleine stukjes:
350 g pure chocolade, in stukjes gebroken 250 g ongezouten boter 50 g bloem 1 theelepel bakpoeder 3 middelgrote eieren, geklopt 250 g bruine basterdsuiker 175 g pecannoten, grof gehakt
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 170?C, heteluchtoven 160?C. Beboter een bakblik van 29 x 18? cm en minstens 5 cm diep. Leg ingevet vetvrij papier op de bodem. Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie. Haal het mengsel van het vuur als alles gesmolten en goed vermengd is en laat het iets afkoelen. Zeef de bloem en het bakpoeder op een bord. Klop de eieren tot een dikke, romige substantie en klop er dan voorzichtig de suiker door met een elektrische mixer. Blijf kloppen tot het meringuemengsel heel dik en mousseachtig is geworden. Voeg dan geleidelijk het chocolademengsel toe, afgewisseld met de bloem. Roer als laatste de noten erdoor. Doe de massa in het bakblik en bak de brownies 40 ࠴5 minuten tot de bovenkant gebarsten is en het midden stevig aanvoelt. Laat de brownies afkoelen in het blik. Snijd de brownies in het blik voordat je het blik omdraait op een planken draai ze met de goede zijde naar boven.
|