NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Verhuizer.
Ik ben een man en woon in () en mijn beroep is Automonteur.
Ik ben geboren op 07/01/1956 en ben nu dus 59 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Huis verbouwen, werken met computers.
Foto
Inhoud blog
 • Uitstortbak
 • Voordeur
 • Eind resultaat
 • Opknappen stuk onder raam
 • Kastje
 • Lijkt wel voorjaar
 • Plank
 • Verlichting aan de schuur
 • Uil
 • Het bovenraam
  Ons nieuwe huis
  Het wel en wee in huisje weltevree
  05-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graven
  Om stroom in de schuur te hebben, wordt er momenteel in de tuin gegraven. Een gele krijtstreep markeert de lijn waar de kabel de grond in moet komen.

  05-05-2012 om 16:34 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Klussen
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draadalg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In het aquarium zit momenteel erg veel draadalg. We zijn bij de aquariumzaak geweest voor advies. Het beste is om twee derde van water te verversen. Daarbij hebben we ook wat nieuwe planten gekocht en garnaaltjes die graag alg eet. Er is druk gewerkt om het water te verversen. Om de aanwezige vissen een beetje te verwennen hebben we ze muggenlarven gegeven. Daar hebben ze van gesmuld 


  05-05-2012 om 16:29 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  04-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Container
  We hebben besloten om een container te huren om de rommel van de schuur af te voeren. Het is zoveel, het gaat niet in een keer de auto in. Daarbij komt dat de bielzen die T. er van de week uit gehaald heeft ook erg zwaar zijn.
  Op zoek dus naar een container verhuur bedrijf, die zijn er gelukkig genoeg. We hebben er een van de Praxis uitgekozen. Om de container te kunnen plaatsen hebben we een deel van de straat afgezet, dat werkte prima.
  Eenmaal voor de deur bleek de bak toch wel erg klein te zijn, shit, gaat alles er wel in? Na het werk is T, gelijk gestart om de bielzen in de container te doen. na het eten ben ik gaan helpen met de planken. Het was even passen en meten en zagen, maar uiteindelijk zat alles in de container.
  Donderdag hebben we gebeld om de container af te laten halen, geen probleem, vrijdag is hij opgehaald.
  04-05-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Klussen
  >> Reageer (0)
  30-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnedag
  Lekker een extra vrije dag, waarop deze keer de zon volop schijnt. En wat zullen we dan gaan doen?
  De keuze is op de schuur slopen gevallen, dat is veel leuker dan het in de regen moeten gaan doen.
  Al vroeg is T. aan de slag om de dakbedekking van het dak af te halen, dan volgen in een rap tempo het hout van het dak en de dakspanten. Daarna is het tijd voor koffie met oranje moorkoppen.
  Het loshalen van de planken gaat makkelijk, alleen aan de achterkant zit het wat vast geverfd.
  En zo is de schuur weg en daarmee ook de afscheiding naar het achterpad. T. had al bedacht hoe hij dat tijdelijk op zou lossen, zelf een afrastering maken. Alleen had hij daar een dakbalk voor nodig...
  En aangezien hij alles vanuit de schuur de tuin ingeschoven had, lag dat ergens onderop. We zijn samen aan het stapelen gegaan en inderdaad lag onderop het gezochte stuk hout.
  De afrastering is gemaakt, het enige nadeel? Het houd geen katten tegen.

  Zonder dakbedekking:

  Zonder dak:

  Dag planken

  Stapels

  Afrastering:

  Vanuit het achterpad

  30-04-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Klussen
  >> Reageer (0)
  29-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Kwik, Kwek en Kwak
  Met het voeren van de vissen zijn de kleintjes goed te zien. Van de week ben ik met de camera klaar gaan zitten, toen T. aan het eten geven ging.

  Kwik en Kwek.

  Kleine kardinaaltetra en een nog kleinere platy

  Zoekplaatje

  29-04-2012 om 18:59 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  24-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwik, Kwek en Kwak
  Er gebeuren vreemde dingen in ons aquarium. In de voorbije weken zijn er ineens 2 platy's en een kardinaaltetra doodgegaan. Op het moment dat de eerste platy raar ging doen, een hele tijd roerloos op de bodem liggen, zijn we de waterwaardes gaan meten. Het kan zijn dat de vis reageert op te hoge nitriet waardes. Maar er was geen verschil te zien met de vorige keren dat het water getest is. Ook zagen we niets aan de buitenkant van de vissen.
  Gelukkig zijn er ook leuke dingen te vertellen. Een paar dagen geleden zwommen er ineens hele kleine visjes in het aquarium. Na een paar dagen kwam er wat kleur in de vissen, het zijn platy's en ze zwemmen momenteel erg laag en tussen de beplanting. Een foto maken is nog niet gelukt. Volgens onze telling zijn het er 3, vandaar de kop van dit stukje.

  24-04-2012 om 09:01 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  21-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasmachine verhoger
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week kwam T. ineens thuis met een bureau van de zaak. Wat blijkt, de poten en het frame kan hij gebruiken om een wasmachine-droger verhoging te maken. Eerst zijn de poten korter geslepen. Hierna zijn er plaatjes onder gelast, deze worden aan de vloer geschroefd.
  Vandaag is de plank en het verlengstuk gezaagd, zodat dat deel erop gezet kan worden. Of te wel, weer een stapje dichter bij de verhuizing van de wasmachine en droger naar de zolder.
  Op de achtergrond ook te zien, het drukvat welke naar achter geplaatst is.

  21-04-2012 om 16:18 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Klussen
  >> Reageer (0)
  15-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waslijnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf dat we hier wonen gebruik ik het vakantiewasrekje voor het wasgoed wat niet in de droger kan. Niet helemaal prettig, maar het kon niet anders. Want voor er waslijnen op de zolder opgehangen konden worden, moest er het een en ander gedaan worden. Maar vandaag is het zover: de waslijnen hangen

  15-04-2012 om 20:08 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Klussen
  >> Reageer (0)
  09-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zolder
  Op de zolder wordt nog flink geklust. Het isoleren van het rechter voordeel van de zolder is af Nu kan daar het grote opruimen starten. De kratten gaan van plek verwisselen met het gereedschap. En als je dan toch bezig bent kan je het net zo goed uitzoeken en opnieuw in de bakken en kisten doen. Ook wordt het hout uitgezocht, als je veel plek hebt, ben je snel geneigd om het even te bewaren. Nu is er kritisch gekeken of het echt nog bewaard moet worden of dat het weg kan.
  Er is weer een nieuw plekje gemaakt voor de horren. En momenteel worden er plinten gemaakt in de voorzolder. Er lag nog materiaal om dat te maken, tja en als de klusser toch aan het rommelen is, maakt hij dat maar gelijk even op maat.
  De horren:

  Nieuwe plek gereedschap

  Kratten en de nieuwe isolatie

  Start van de plinten

  09-04-2012 om 11:36 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Klussen
  >> Reageer (0)
  31-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 31 maart
  Wederom een feestdag vandaag, er mogen nu nieuwe vissen bij in het aquarium
  We zijn weer naar http://www.verduijncichlids.com/ gegaan, met ons verlanglijstje in de hand. Er was 1 vis die T. graag zou willen. We vertelden welke vissen we in het aquarium hebben zitten en het antwoord was heel duidelijk: nee. Wat blijkt, de pseudotropheus demaisoni zou de in de bak aanwezige vissen lekker oppeuzelen. Gelukkig stonden er nog meer op en uit eindelijk bleek de 2e op het lijstje wel te kunnen: Colisa Lalia, een mannetje en een vrouwtje. Daarbij nog een zestal kardinaaltetra's en 2 platy wagtail rood. En niet te vergeten voer, vinden ze ook lekker

  Colisa laila (man)

  2 platy wagtail (en erboven hun spiegelbeeld)

  Colisa lalia (vrouw)

  Grote school kardinaaltetra's

  31-03-2012 om 15:35 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (2)
  30-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kardinaaltetra's
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdagavond hebben we het water in het grote aquarium nogmaals getest. Het ziet er allemaal goed uit. We hebben besloten om de 6 kardinaaltetra's vanavond te verhuizen.
  De kardinaaltetra's vinden het ook niet leuk om uit het water gevist te worden, maar het moet wel gebeuren. T. heeft alle obstakels ( lees: pomp, verwarming, temperatuurmeter en planten) uit het aquarium gehaald, zo konden ze zich niet meer verstoppen. En in vrij korte tijd zijn ze over gebracht.
  In eerste instantie doken de vissen boos weg, maar in de loop van de avond waren ze weer als school aan het zwemmen. Met de andere verlichting die in de bak zit, lijken ze nog blauwer, ook de ogen zijn nu goed te zien.

  30-03-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  24-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 24-3
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag gaan er een aantal vissen over. De keuze is gevallen op de algeneter, black molly's en de platy. Deze blijken alle drie algen te eten, nou er zit nog zat
  De eerste 2 vissen gingen vrij snel over, de rest had in de gaten dat er iets aan de hand was en maakte het T. erg lastig. Als laatste was de algeneter aan de beurt. Deze is zo snel, dat voor het schepnetje in de buurt was, zat hij al aan de andere kant van het aquarium. Op een gegeven moment heeft T. de strijd opgegeven om de algeneter de kans te geven tot rust te komen.
  In de loop van de middag heeft de algeneter de strijd verloren en hing hij ineens tussen hemel en aarde, om naar de nieuwe woonplek te gaan. Met dat hij in het nieuwe aquarium terecht kwam, schoot hij weg en hebben we hem het eerste uur ook echt niet meer gevonden.
  Later in de middag zagen we hem voluit zwemmen en de boel verkennen. Net als de eerder verhuisde vissen.
  Nu was het tijd om het oude aquarium weer te herstellen, want om de algeneter te kunnen pakken was het filter gedemonteerd en de verwarming en de steen eruit gehaald. Er zitten daar nog 6 kardinaaltetra's in en die mogen ook best nog een leuke zwemplek hebben.
  24-03-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  23-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 23-3
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het internet heeft T. een kweker gevonden. We gaan daarheen om nog een aantal planten te kopen en om ons te oriŽnteren op vissen.
  Ik heb alle namen van vissen opgeschreven die we leuk vinden, gaan we thuis een studie van maken wat er wel of niet in ons aquarium past. De eigenaresse van de zaak kwam op een gegeven moment naar ons toe of ze ons kon helpen. Inmiddels hadden we toen een aantal planten uitgezocht en die kon ze toen gelijk voor ons pakken. We hebben even staan praten over maanvissen, maar die kunnen we echt niet in ons aquarium houden. Het gesprek kwam ook op de draadalg, oh zei ze, dan is je water in ieder geval goed. Haar advies een aantal vissen over zetten en de planten die we uitgezocht hebben, bleken ook de juiste keuze te zijn om de draadalg te helpen verminderen.
  Op de foto de plantenaanvulling.

  23-03-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Testen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben teststaafjes (eSHa AQUA QUICK TEST) en daarmee hebben we het water getest op 18 en 23 maart. Het ziet er uit dat de waardes goed zijn.
  We hebben alleen een enorme berg draadalg in het aquarium zitten. Geen idee hoe dat komt, speuren dan maar op het internet. Het blijkt het water in ieder geval goed is, handmatig weghalen is een van de adviezen. Daar starten we vrijdag gelijk mee.

  23-03-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  10-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 10 maart hebben we bij http://www.aquacompleet.nl/ een stel planten gekocht. In deze winkel hebben ze mooi aangegeven op welke plaats de planten geplant kunnen worden. Zo hebben we 3 soorten hoogtes (voor, midden en achterbeplanting) gekocht. In de winkel hadden we het idee, nu hebben we aardig wat. Eenmaal in het aquarium zijn we het snel met elkaar eens, hier mogen nog wel wat planten bij.
  Dat gaan we op een later tijdstip doen, laat het aquarium eerst maar aan het werk gaan. Met de planten hebben we ook een afgepaste hoeveelheid Tetra Safestart in het aquarium gedaan. Dit zijn bacteriŽn die helpen een goede basis te vormen voor het aquarium.

  10-03-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Klussen
  >> Reageer (0)
  09-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aquarium
  Inmiddels zijn de 20 kilo steentjes gespoeld, een flinke klus. Ze mogen nu ook in het aquarium, op naar de volgende stap het kopen van de planten.

  Ook voor het kastje is een slimme oplossing. Er zijn wat langere gereedschappen die nu een handige hangplek gekregen hebben.

  09-03-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  04-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquarium
  Onder het kastje zijn gisteren andere pootjes geplaatst. Ik vind het gek dat je een kastje verkoopt, die waterpas moet staan voor je er een aquarium op kan plaatsen, en dat daar dan geen draaipootjes onder zitten. Bij de Formido zijn inslagmoeren gekocht, hiermee kunnen de draaipoten in de kast gezet worden. Nu is het waterpas maken een fluitje van een cent.
  Het stopcontact in de huiskamer is aangepast, zodat we nu randaarde hebben. Ook hebben we een mooie stekkerdoos, die per stuk geschakeld kan worden. Deze hangt inmiddels in de aquariumkast.
  Ook is de nieuwe Aqua Clean uitgeprobeerd. Gisteren is het aquarium schoongespoeld en het leegmaken ging erg snel.

  Platte stekker:


  Stekkerdoos

  Pomp

  04-03-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  28-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergrond vastlijmen
  Het vastlijmen van de achtergronden gaat met speciale silicone kit, geschikt voor aquaria. Gelukkig hebben we een hele duidelijke site gevonden, waar mensen delen hoe ze een aquarium opbouwen. Hier heb ik gevonden hoe ze druk zetten op de plaat, zonder het glas kapot te maken. Ze doen dit met plaatjes piepschuim. T. is daarvoor zondag eerst de kelder ingedoken, daar hadden we nog wat liggen van het isoleren van de kelder. Zondagavond is het eerste deel gelijmd en vastgezet. maandag is het dwarse deel gelijmd. Nu nog uit laten dampen en spoelen, dan zijn we klaar voor de volgende stap.

  Bovenaanzicht

  Zij aanzicht

  28-02-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  26-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verplaatsen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Om de ruimte voor het aquarium te kunnen maken, mag de huiskamerkast opgeschoven worden. Dat lukt niet als de kast vol is. Vanmorgen ben ik gelijk gestart om de kast leeg te halen.
  Hierna konden we de kast zo'n 20 centimeter naar rechts verplaatsen. Het oude aquarium staat nu voor het open haardje en de nieuwe kast alvast op de nieuwe plek.
  Deze kast mag eerst nog waterpas gezet worden, wordt lastig doordat er vast pootjes onder zitten. Het zal me niet verbazen als daar andere pootjes onder gezet gaan worden. Het elektrisch is inmiddels geregeld, we hebben bij Conrad mooie platte stekkers gekocht, waardoor de kast er nu strak voor kan staan. Nu de huiskamerkast op zijn nieuwe plek staat, kon er gelijk weer met inruimen gestart worden. En dat is fijn, alle tassen zijn leeg geruimd en de laden zitten weer in de kast. Het lijkt bijna weer op een woonkamer

  26-02-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)
  25-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergrond
  Met passen en meten heeft T. vanmorgen zijn tijd versleten.
  Omdat er een vast filter ombouw in het aquarium zit heb je daar met je achtergrond ook mee te maken. Eerst in de achterwand op maat gemaakt, vervolgens de 2 panelen die tegen het filter aankomen. Voor de show staat het terras ook in het aquarium.
  Nu wachten tot het laatste restje water uit de bak verdampt is, dan kunnen de op maat gemaakte panelen gelijmd worden.

  Op maat maken

  Overzicht

  Close up

  25-02-2012 om 00:00 geschreven door Verhuizer


  Categorie:Aquarium
  >> Reageer (0)


  Laatste commentaren
 • Ziet er goed uit (Jannie)
      op Uil
 • Hallo (Alfy)
      op Kleine klussen
 • Dank voor je compliment Alfy (Mieke)
      op Aanpassingen aan de Lotus
 • Hi (Alfy)
      op Aanpassingen aan de Lotus
 • mooi......... (adriaan)
      op Electriciteit
 • Foto

  Aquarium
 • Strijker Aquarium
 • Het Nederlandse aquaforum

  Foto

  Klussen in het klein
 • Mijn poppenhuis

  Categorieën
 • Allerlei (29)
 • Aquarium (21)
 • F1 (5)
 • Klussen (153)
 • Theater en uitjes (3)
 • Vakantie (28)

 • Blog als favoriet !

  Bouwmarkten en bouwbedrijven
 • Hornbach
 • Gamma
 • Praxis
 • Formido
 • Trappen


  Archief per jaar
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!