afvallen met verstand

21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.calcium
Onderzoek suggereert dat mensen die weinig calcium met hun voeding binnenkrijgen, meer risico hebben op overgewicht. Omgekeerd zouden mensen die voldoende calciumrijk eten, minder kans hebben op overgewicht.

Uit een proefopzet bleek dat personen die een energiebeperkt dieet, inclusief magere zuivelproducten, hadden gevolgd meer gewicht en vet waren kwijtgespeeld dan een groep mensen die hetzelfde dieet zonder de zuivelproducten had gevolgd. De onderzoekers stelden ook vast dat melk, een belangrijke bron van calcium, meer effect leek te hebben dan calciumsupplementen. Dit doet vermoeden dat er naast calcium waarschijnlijk ook nog andere componenten aanwezig in melk en zuivelproducten meespelen in de gewichtsregulatie.

Het mechanisme achter deze vaststellingen is nog onduidelijk maar mogelijk stimuleert calcium de vetafbraak en beperkt het de vetopbouw. Verder gericht onderzoek is echter nodig.


14-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waarom eet je niet gezond???

Je hebt geen voedingsdeskundige nodig om je te vertellen dat je lichaam het best functioneert als je een dieet volgt met veel fruit, groenten, volle granen en magere proteïnen. En toch vind je altijd wel een excuus om te kiezen voor minder gezonde maaltijden. Hier vind je een paar van die excuses op een rijtje.
“Groenten […]

Lees meer »

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goede,slechte en heel slechte vetten

Vroeger dacht men dat alle vetten slecht waren. Ze veroorzaakten allerlei ziekten zoals overgewicht en diabetes. Na jarenlang onderzoek is gebleken dat niet alle vetten per definitie slecht zijn. Er zijn goede, matig slechte, slechte en heel slechte vetten.
Goede, onverzadigde vetten
Hoe vreemd het ook klinkt, er zijn wel degelijk goede vetten. De onverzadigde vetten zorgen […]

Lees meer »

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

KABINET WIL VETGEHALTE GEHAKT VERLAGEN      27 januari 2007 0:31 wouter van der land



Na eerdere aankondiging van deze plannen, wil het demissionaire kabinet inderdaad het maximaal toegestane vetgehalte in gehakt verlagen van 35% naar 25%. In mager gehakt moet dit omlaag van 20% naar 15%. Het doel is overgewicht en ongezonde verzadigde vetten te bestrijden. Het Persbericht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport:
ministerraad 26 januari 2007

Het toegestane vetgehalte in gehakt wordt verlaagd. Dit heeft het kabinet besloten op voorstel van minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met dit besluit wil het kabinet een nieuwe stap zetten in de strijd tegen overgewicht en ongezonde verzadigde

vetten. Tegelijkertijd wordt op deze manier de onduidelijkheid in de wetgeving over het toegestane vetpercentage in gehakt weggenomen. Het kabinet wil een verlaging van het maximaal toegestane vetgehalte van 35 naar 25 procent voor gehakt. Het percentage van mager gehakt moet omlaag van 20 naar 15 procent.
Dit staat in het wetsvoorstel tot wijziging van het Warenbesluit Vlees, Gehakt en Vleesproducten. De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het vetgehalte
Het vetgehalte leert iets over het percentage lichaamsvet in verhouding tot de vetvrije massa. Rekening houdend met het geslacht en de leeftijd van de geteste personen krijgen zij een score van één tot zeven voor hun ‘lichaamssamenstelling’. Een lage score (en dus een te hoog vetpercentage) geeft risico op hart- en vaatziekten. Door minder calorieën te eten en meer te bewegen, kan het percentage en dus ook het risico dalen.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afvallen met verstand
doe mee!!!

afvallen met verstand kent geen dieet.

bij velen is het vetgehalte te hoog.

bij overgewicht kan suiker ziekte onstaan,

ziekten van hart en bloedvaten...

wees wijs met leven, laten we eens kijken wat je niet moet eten......


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit
Klik hier voor meer gratis plaatjes Neem fruit als tussen doortje het is reuze gezond,begin terstond.... de aardbei is het gezonds er zit helemaal niets in !!!!!!



Archief per week
  • 19/09-25/09 2011
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • groetjes (sloefke1)
        op waarom eet je niet gezond???
  • ppsjes en soms nog van alles (georges)
        op waarom eet je niet gezond???

  • Inhoud blog
  • elk pondje
  • wat zijn trans vetzuren
  • gezond vermageren
  • calcium
  • waarom eet je niet gezond???


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!