NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Te voet op weg naar Compostella langs de Via Plata
Inhoud blog
 • YES! we doen het!!!!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Meer dan 1000 km te voet vanuit Sevilla
  19-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YES! we doen het!!!!

  De teerlingen zijn geworpen! We gaan samen op pelgrimstocht naar Compostella.

  "We" zijn mijn jongste broer Ive (69) en ik, Guy (74).

  We gaan de “via de la plata” lopen die we in Sevilla starten om meer dan 1000 km noordelijker en meer dan 50 dagen later in Compostella aan te komen. Vertrek 24 april 2019 naar Sevilla.

  DVia de La Plata (zilverweg) was ooit een Romeinse weg die Itálica10km ten noorden van Sevilla, en Asturica Augusta, vandaag Astorga, verbond. Op die weg liggen steden met veel historie: Merida, Salamanca, Cacérès, Zafra etc. De arabieren hebben ook deze wegen gebruikt om het Iberische schiereiland te veroveren. In de middeleeuwen werd het een route voor de pelgrims die het graf van de apostel Sint Jacob al dan niet verplicht, wilden bezoeken.

  Met ons “hebben en houden” in onze rugzak, zullen we van albergue naar albergue stappen waar we telkens met andere pelgrims zullen overnachtenMet etappes van niet veel meer dan 20 km per dag zullen we tot halfweg juni onderweg zijn. We zullen beginnen bij warm weer in Andalucië en eindigen met de wisselvaligheid van Galicië in Santiago de Compostella. We zullen bergachtig gebied door kruisen soms tot bijna 2000 mt.

  Het zal vanalles worden: eenzaamheid, hitte, klimmen, dalen, slechte en goede bedden, krampen in de benen, vermoeidheid, pijnlijke voeten maar ook de schoonheid van de natuur en de eenvoud van het leven met fijne onverwachte ontmoetingen.

  Ik zie velen denken “hoe halen ze het in hun hoofd en op die ouderdom”… het antwoord is poep simpel: doorbreken van de banaliteit van elke dag, het gevoel van vrijheid, meditatie en de smaak van het avontuur. We zijn nieuwsgierig naar “kunnen we het nog?”!

  12 jaar geleden ben ik voor eerst naar Santiago de Compostella gestapt: de eerste keer langs de camino Francès, de 2de keer via de camino primitivo. Vorig jaar werd het de Via Francigena vertrek nabij Carrara en aankomst St Pietersplein in Rome. En steeds is het hetzelfde: de eerste 10 dagen is het afzien afzien en nog eens afzien want je lichaam went maar langzaam aan de nieuwe omstandigheden. Maar het gevoel als je aankomt is immens. Je kan dat niet uitleggen aan wie het nooit heeft meegemaakt.

  Dus deze keer zal het ook wel lukken….

  Later zullen we het over de voorbereidingen hebben ….  19-03-2019, 11:51 Geschreven door guy_ive
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 18/03-24/03 2019

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!