Blog speciaal voor Vijftigplussers
Hulp voor vijftigplussers!
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuze van een grafsteen

De begrafenis vereist een snelle aanpak

Als er iemand binnen de familie komt te overlijden is dat natuurlijk een moeilijke tijd voor iedereen.  Maar er moet natuurlijk van alles geregeld worden in een korte peroide. Van rouwkaarten tot de alles rondom de begrafenis, vaak moet dit alles binnen een week gebeuren.

Als er iemand binnen de familie komt te overlijden is dat natuurlijk een moeilijke tijd voor iedereen.  Maar er moet natuurlijk van alles gergeld worden in een korte peroide. Van rouwkaarten tot de alles rondom de begrafenis, vaak moet dit alles binnen een week gebeuren.

Na de begrafenis wilt u natuurlijk dat de overledene een mooie plek krijgt op een begraafplaats. Om deze helemaal af te maken kunt u een grafsteen op maat laten maken. Een grafsteen kunt u helemaal naar uw wens laten maken, van de vorm, soort steen tot de tekst die er op komt te staan.

Er zijn veel bedrijven die een grafsteen voor u kunnen maken, vaak zijn dit echte vakmensen die er echt iets moois van kunnen maken. Een voorbeeld van een bedrijf dat een mooie grafsteen voor kan maken is troupin. Deze in Haarlem gevestigde steenhouwerij en natuursteen handelaar bestaat als sinds 1898 en is in de wijde omtrek bekend. Als u op zoek bent naar een grafsteen kunt u zelf langsgaan en de showroom bekijken maar het is ook mogelijk om op afspraak langs te komen, als u dat liever hebt kan troupin ook bij langs komen.

Om te beginnen zal troupin met u het ontwerp gaan bepalen, dit gebeurd allemaal digitaal en u kunt meteen het ontwerp van de grafsteen in digitale vorm bekijken. Zo kunt u ook verschillenden lettertypes zien en ook is er de mogelijkheid om   de verlichting van te voren te bekijken.

Naast een grafsteen kan troupin ook ander soort gedenk monumeten voor u maken, bijvoorbeeld in het geval van een crematie. Laat u hier in dit geval ook eens over informeren.

De levertijd voor een op maat gemaakte grafsteen is ongeveer 12 tot 14 weken, voor een grafsteen uit de showroom is de levertijd een stuk korter, deze is ongeveer 2 a 3 weken.  Als u het ontwerp heeft goedgekeurd zal troupin alle zaken regelen zoals vergunningen enz. Als de grafsteen eenmaal geplaatst is zal u bericht krijgen en kan u het eindresultaat gaan bekijken. Op deze manier hoeft u zelf niet alles te regelen in een periode die toch al moeilijk genoeg is.

Geef de overledene een mooie laatste rustplaats, iets waar u als familie en vrienden nog vaak langs kunt komen. Bedrijven zoals troupin kunnen het graf van een dierbare prachtig aankleden van de grafsteen tot de verlichting, alles kan geregeld worden.  


grafsteen van troupin

23-04-2012 om 16:36 geschreven door Martijn van Dorst

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
Tags:grafsteen
>> Reageer (0)
09-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonen voor senioren

Vergrijzing

 


Nederland en België zijn aan het vergrijzen , er komt dus steeds meer vraag naar seniorenwoningen. Om de steeds groter wordende groep senioren onder te brengen worden er zowel nieuwe woningen bijgebouwd als al bestaande woongebieden geschikt gemaakt voor senioren.

Werk

Dit brengt natuurlijk een flinke hoeveelheid werk en kosten met zich mee want senioren hebben andere behoeften dan bijvoorbeeld starters. Zo moeten er in senioren woningen  vaak aangepaste badkamers zijn, een directe verbinding met een alarmcentrale en moeten de woningen toegangbaar zijn voor bijvoorbeeld rolstoelen.

Locatie

Voor de locatie van seniorenwoningen moet er ook nagedacht worden over de plaatsing, senioren zijn vaak minder goed ter been. Daarom moeten voorzieningen zoals supermarkten altijd in de buurt zijn en bij voorkeur op loopafstand.  Ook moet er nagedacht worden over thuiszorg, ziekenhuizen enz.

Nieuwbouwprojecten worden vaak opgezet in de buurt van het centrum van een stad, dit breng als voordeel met zich mee dat bijna alle voorzieningen in de buurt liggen en dus niet extra hoeven worden aangelegd.

Initiatieven

Om  aan de vraag te blijven voldoen zal er nog veel moeten gebeuren maar in heel Nederland wordt er hard aan gewerkt om iedereen een woning met de juiste voorzieningen aan te bieden.  Er is sinds kort dan ook een nieuw bedrijf dat zich volledig heeft gefocused op het aanbieden van woningen voor senioren. Wonen voor senioren is een iniatief van aangepast wonen en als u op zoek bent naar een woning dat zich op uw gezondheidsklachten en leefstijl aanpast kunt u eens bij hun aankloppen. 

09-04-2012 om 13:08 geschreven door Martijn van Dorst

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheugen verbeteren
Wanneer u ouder wordt is het zo dat het geheugen afneemt. Gelukkig is het wel mogelijk om het geheugen te verbeteren. U kunt namelijk het geheugen verbeteren door het spelen van spelletjes. Dit klinkt wellicht vreemd in de oren, maar er zijn een aantal spellen op de markt die zich richten op het trainen van de hersenen. Bijvoorbeeld het spel "Big brain academy" voor de Nintendo DS. Als u niet houdt van spelcomputers kunt u ook veel lezen over het brein zodat u hem beter leert begrijpen. 

Het geheugen kunt u dus verbeteren door de hersenen uit te blijven dagen. Sommige mensen spreken in dit geval van hersengymnastiek. Toch zijn er nog een aantal andere tips om het geheugen te verbeteren: 
  • Zorg ervoor dat u niet gespannen bent. Ontspan uzelf met regelmaat door dingen te doen die u leuk vindt. Stress leidt er namelijk toe dat u niet goed meer in staat bent om te leren. 
  • Zorg er tevens voor dat u goed slaapt. Een goede slaap is ontzettend belangrijk voor het behouden van een goed geheugen. 
  • Verdiep uzelf in het brein. Dit is niet alleen heel intressant en leuk maar geeft u ook handvaten om het geheugen daadwerkelijk te trainen. 

02-04-2012 om 12:54 geschreven door Martijn van Dorst

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus voor senioren; logo ontwerper

De ontwikkelingen op het gebied van internet en technologie gaan erg snel. Nieuwe telefoons en gadgets worden elke dag weer vernieuwd en verbeterd op de markt gebracht. Het world wide web groeit zelfs nog sneller. Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit onze dagelijkse bezigheden. De jeugd van nu is met de computer opgegroeid en kunnen zich dus makkelijk aanpassen aan deze ontwikkelingen, maar voor de ouderen onder ons is dit niet zo normaal. Je moet jezelf nieuwe dingen aanleren, en een computer was in de jeugd een grote luxe.

 

Voorbeelden van logo's ontworpen door een logo ontwerper


Doordat er zoveel zaken nu via het internet gaan, worden hier vaak jongeren voor gezocht. Deze zijn snel en handig met een computer en weten er veel van af. Het is dus erg handig als je mee ontwikkeld met de trends van deze tijd. Probeer actief bezig te zijn met het internet en laat dit ook zien. Wat je erg kan helpen is het volgen van een cursus “logo ontwerper”. Hiermee leer je een logo ontwerpen. Een logo ontwerper zal de creatieve kant van zijn brein moeten gebruiken om verfrissende logo’s te maken. Als je lekker creatief bezig kunt zijn met zo’n logo ontwerp zal je vanzelf meer en meer feeling krijgen voor de handelingen op de computer. Zo groei je mee met de trend van het internet.

 

Wat je vaak ziet is dat ouderen moeilijk worden aangenomen nadat ze hun baan kwijt zijn geraakt. Als logo ontwerper kan je jezelf inhuren bij bedrijven om hun logo te ontwerpen. Als je hier na een tijdje erg goed in bent geworden kan je zelfs hele huisstijlen gaan bedenken voor deze bedrijven. Via deze methode ben je dus freelance logo ontwerper, het enige wat je moet doen is zorgen dat je genoeg klanten bereikt om hier een leuk inkomen uit te halen. Tips voor een succesvolle logo ontwerper; think outside the box en sta open voor aanvullingen/kritiek van klanten en of mensen die je werk beoordelen. Zo kan je alleen maar een betere logo ontwerper worden.

12-01-2012 om 13:42 geschreven door Martijn van Dorst

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Tags:Logo ontwerper, logo ontwerp, logo, ontwerp, ontwerper
>> Reageer (0)
28-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe blijft u als vijftigplusser fit

Blijf in beweging!
Het is verstandig als vijftigplusser om regelmatig in beweging te blijven. U voorkomt dan gezondheidsklachten die u kunt verwachten als u oud wordt. Het is hierbij aan te raden dat u een licht sport schema aanhoudt. U kunt hiervoor een professional benaderen zoals een fitnessinstructeur of uw dokter. Vervolgens dient u de juiste sportartikelen online in te kopen. U kunt het beste sportartikelen online inkopen omdat de prijzen hier het laagst zijn. Belangrijk aan deze sportkleding is dat deze voldoende ventileert en comfortabel draagt. Vervolgens kunt u zich aanmelden bij een sportschool of u kunt gaan zwemmen. Ook zijn er tegenwoordig steeds vaker georganiseerde wandel en fiets tochten door Nederland speciaal voor vijftigplussers.


Zwemmen vereist inspanning maar biedt tegelijk ook ontspanning voor de hersenen.

Leefpatroon
Naast een actief leven is het belangrijk dat u een gezond leefpatroon aanhoudt. Eet voldoende groente en fruit en drink af en toe water in plaats van koffie. Wist u bijvoorbeeld dat de kans op een beroerte met vijftig procent afneemt als u regelmatig witvlezig fruit of groente eet. Denk hierbij aan bloemkool, bananen e.d.

Moeite om sportartikelen online te bestellen?
U kunt sportartikelen online inkopen als u geld wilt besparen. Indien u hier grote moeite mee heeft kunt u uiteraard ook gewoon naar een winkel in de stad afreizen. Een andere optie is dat u een (klein)zoon of dochter sportartikelen online laat bestellen.

28-09-2011 om 20:29 geschreven door Martijn van Dorst

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak gebruik van het internet voor het vinden van de beste vacatures van België.

Om de beste vacatures van België te vinden dient u gebruik te maken van de hedendaagse informatievoorzieningen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van zakelijke sociale mediaplatforms om via uw netwerk naar de beste vacatures in België te zoeken. Daarnaast kunt u ook zoeken op internetfora of via een speciale zoekmachine die zich uitsluitend richt op de arbeidsmarkt.

 

De beste vacatures van België vinden via sociale media

U kunt gebruik maken van uw huidige contacten voor het vinden van een nieuwe baan. U kunt collega’s en kenissen twitteren of een linked-in profiel crëeren. Het voordeel van sociale media is dat u in korte tijd een grote groep mensen kunt aanspreken. Uiteraard geeft het ook een goede indruk aan uw toekomstige werkgever dat u participeert op digitale zakelijke netwerken.
  

 

De beste vacatures van België vinden op fora

Als u veel actief bent op niche-fora dan krijgt u autoriteit op een vakgebied binnen deze fora. Vaak kunt u dan ook via deze weg een baan aangeboden krijgen. Om autoriteit te krijgen zult u veel bijdrages moeten leveren binnen het forum. Specifieke kennis over een vakgebied is dan ook erg belangrijk.

 

De beste vacatures van België vinden via een zoekmachine

Via de zoekmachine van renego krijgt u na het beantwoorden van 2 simpele vragen een lijst met de beste vacatures van belgië getoond. Het is belangrijk dat je de kopjes scanned van de aangeboden jobs zodat u niet tientallen vacatures volledig hoeft te lezen.

 

07-09-2011 om 00:00 geschreven door Martijn van Dorst

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)

T -->

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!