De courgette is een komkommerachtigen en wordt vooral in Zuid-Europese landen gekweekt. Vanaf juli tot september groeien ze ook in Nederland. De vrucht is 10 tot 25 cm lang en wordt jong geoogst. De kleur kan zeer verschillend zijn: heldergroen, geel of wit. Het vruchtvlees is witgeel van kleur en bevat kleine, eetbare pitjes. Heel lekker is de zogenaamde courgette-fleur: jonge, vingerlange vruchten. Courgettes smaken vrij neutraal maar met een typisch eigen aroma en zijn zeer geschikt voor salades.
Om een perfecte pizza te maken, moet je op drie dingen letten. Ten eerste moet je stevig kneden, minstens 20 minuten lang. Ten tweede moet je het deeg dun uitrollen, tot amper 1 mm dik. Ten derde ga je de pizza kort bakken (10 à 12 minuten) in een hete oven (300°C) en liefst op een steen of ten minste op een hete bakplaat. Dat laatste is niet zo evident, want hoe krijg je de belegde pizza op een hete bakplaat in de voorverwarmde oven? Juist, zoals de bakker dat ook doet, met een schop, die je kunt vinden in de kookwinkel.