Giet de pasta in een vergiet en vang een beetje van het kookvocht op. Vooral een dikke kaassaus of pestosaus kunt u er goed mee verdunnen. Doe in ieder geval een paar eetlepels van het kookvocht bij de pasta op het moment dat u de saus toevoegt: zo kunt u pasta en saus makkelijker mengen. Gemalen parmezaan, olijfolie extra vierge, een mix van gehakte verse tuinkruiden (basilicum, rozemarijn, tijm, platte peterselie) en de pepermolen doen het altijd goed bij pasta. Zet ze in aparte kommetjes en flesjes op tafel en laat iedereen à volonté nemen.
Voor kaastaarten mag de oventemperatuur nooit meer dan 180°C bedragen. I n een te hete oven wordt een kaasvulling onsmakelijk taai! Als een kaastaart heel langzaam afkoelt (in een uitgeschakelde oven) is het risico dat de vulling openbarst héél beperkt. Een kaastaart snijdt u in perfecte punten met een scherp mes dat u heel even in lauw water dompelt.