Inhoud blog
  • Zelf aardappelsalade maken
  • Welke saus bij welke soort pasta?
  • Welke bakvorm voor tatintaart?
  • Zoetzuur
  • Rijstvellen.
  • Zondigen kan ook gezond zijn!
  • Salie
  • Perfect op smaak (pasta)
  • Over kaasgebak
  • Over gelatine
  • Olijfolie beschermt de maag.
  • Oost-Indische kers.
  • Noten goed alternatief voor vlees
  • Is Hüttenkäse hetzelfde als kwark?
  • Al dente, per favore! (beetgaar)
  • Chorizo wat is dat?
  • Marjolein
  • Kent u deze al?
  • Kunnen appels in de diepvriezer?
  • Koken met geuze
  • Koken met Abdijbieren: tripel
  • Koken met donkere Abdijbieren
  • Koken met fruitbieren
  • Koken met witbier
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Kervel
  • Honing
  • Hoe maak ik knoflookolie
  • Courgette
  • De perfecte pizzadeeg
  • Lavas
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Hoe geef ik smaak aan kweeperengelei en chutney?
  • Kersen
  • Kleine pimpernel.
  • Brioche
  • Bijzondere peulvruchten
  • Knoflook
  • Kiwano
  • Boordevol Vitamine
  • Chilipepers
  • Bladerdeeg
  • Hoe vers is een ei?
  • Guldenroede
  • Gemberwortel
  • Gebrande suiker: karamel
  • Gelatine
  • Engelwortel
  • Amandelen
  • Een pittige geschiedenis over koffie
  • Wat zijn artisjokken?
  • Rijst.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Goudbloem
  • Bernagie
  • Dille
  • Heemst.
  • Beetje uitleg over de mosselen
  • Kaneel heilzaam voor diabetes
  • Zuring
  • Citroen Melisse
  • Bonenkruid
  • Bieslook
  • Wat is lady finger?
  • Aardappelkeukengeheimen.
  • Goed bewaard.
  • De Bramen
  • Vleesbroodje of gehaktkoek.
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Gratin van witloof en 'hoorn des overvloeds"
  • Gevulde tomaten
  • Proficiat!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Keuken

    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met al zijn heilzame eigenschappen lijkt salie wel de complete medicijnkast te kunnen vervangen. In vervlogen tijden werd zelfs beweerd dat de mensen met salie geen reden meer hadden om te sterven. Vandaag weten we dat salie geen garantie is voor de eeuwige jeugd, maar verstandig gebruikt kan het onze gezondheid wel een aardig handje toesteken.
    Al van in de oudheid was salie gekend als een belangrijk geneeskruid tegen vele kwalen. Salie is immers een algemeen versterkend en stimulerend middel, vooral voor maag, darmen, zenuwstelsel, baarmoeder en lever. Salie werkt als een natuurlijk ontsmettingsmiddel voor de mond en de ademhalingsorganen. Een slappe thee kun je gebruiken als gorgelmiddel bij keelpijn, ontstoken tandvlees en mondzweertjes. Onze grootouders gebruikten salie tegen tandbederf. Ook bij verkoudheden biedt hete saliethee (15 à 20 gram vers of gedroogd blad op één liter kokend water, 10 minuten trekken) soelaas. Of ga de gevolgen van de winter preventief te lijf met een kopje hete saliemelk: één koffielepel gedroogde salie gedurende tien minuten laten sudderen in een halve liter melk. Zeef en voeg een eetlepel honing toe. Salie wekt ook de eetlust op en helpt bij een overbelaste maag. Het kruid bevat eveneens hormoonachtige stoffen die nuttig zijn bij een onregelmatige menstruatie en in de menopauze. Bovendien is het een middel dat het zweten onderdrukt. Salie blijkt ook zenuwsterkend en een weldaad voor de geest.
    Volgens de geneeskunde zou het ook goed zijn voor het falend geheugen en algemeen de gevolgen van het ouder worden vertragen.

    Let op: niet medicinaal gebruiken tijdens de zwangerschap of bij borstvoeding (zogremmend). Salie bevat een stof die bij grote doses epileptische aanvallen kan veroorzaken. Behandeling met de thee beperken tot twee weken.

    Tips:
    Grijze haren: De eerste grijze haren geef je weer kleur door je haar te spoelen met het aftreksel van salie. Ook goed tegen hoofdroos.
    Vroeger was salie bij veeartsen zeer gegeerd als geneesmiddel tegen uierontsteking bij koeien.

    23-08-2008 om 20:27 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (1)



    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 24/09-30/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007

    Gastenboek
  • Zonnige groetjes
  • Nieuwjaarswensen 2012
  • Fijne Kerstdagen
  • Bezoekje
  • Bezoekje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!