Inhoud blog
  • Zelf aardappelsalade maken
  • Welke saus bij welke soort pasta?
  • Welke bakvorm voor tatintaart?
  • Zoetzuur
  • Rijstvellen.
  • Zondigen kan ook gezond zijn!
  • Salie
  • Perfect op smaak (pasta)
  • Over kaasgebak
  • Over gelatine
  • Olijfolie beschermt de maag.
  • Oost-Indische kers.
  • Noten goed alternatief voor vlees
  • Is Hüttenkäse hetzelfde als kwark?
  • Al dente, per favore! (beetgaar)
  • Chorizo wat is dat?
  • Marjolein
  • Kent u deze al?
  • Kunnen appels in de diepvriezer?
  • Koken met geuze
  • Koken met Abdijbieren: tripel
  • Koken met donkere Abdijbieren
  • Koken met fruitbieren
  • Koken met witbier
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Kervel
  • Honing
  • Hoe maak ik knoflookolie
  • Courgette
  • De perfecte pizzadeeg
  • Lavas
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Hoe geef ik smaak aan kweeperengelei en chutney?
  • Kersen
  • Kleine pimpernel.
  • Brioche
  • Bijzondere peulvruchten
  • Knoflook
  • Kiwano
  • Boordevol Vitamine
  • Chilipepers
  • Bladerdeeg
  • Hoe vers is een ei?
  • Guldenroede
  • Gemberwortel
  • Gebrande suiker: karamel
  • Gelatine
  • Engelwortel
  • Amandelen
  • Een pittige geschiedenis over koffie
  • Wat zijn artisjokken?
  • Rijst.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Goudbloem
  • Bernagie
  • Dille
  • Heemst.
  • Beetje uitleg over de mosselen
  • Kaneel heilzaam voor diabetes
  • Zuring
  • Citroen Melisse
  • Bonenkruid
  • Bieslook
  • Wat is lady finger?
  • Aardappelkeukengeheimen.
  • Goed bewaard.
  • De Bramen
  • Vleesbroodje of gehaktkoek.
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Gratin van witloof en 'hoorn des overvloeds"
  • Gevulde tomaten
  • Proficiat!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Keuken

    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieslook

    Als familielid van de ui is bieslook een kruid dat zijn culinaire talenten al bewezen heeft. Het kruid is niet alleen delicieus, het bevat ook een flinke dosis vitamine C, wekt de eetlust op en zorgt voor een goede vertering. En als je dan nog weet dat bieslook kweken kinderspel is, dan kan niets je nog tegenhouden.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Hoe rijk bieslook ook mag zijn van smaak, wat de geneeskundige krachten betreft is het plantje niet echt een haantje de voorste. Toch zijn er een aantal licht heilzame eigenschappen die je niet over het hoofd kunt zien. Zo heeft bieslook niet alleen een eetlustopwekkend effect, bovendien zorgt het kruid voor een goede vertering van de vetten achteraf. Let op: zeer gevoelige magen moeten voorzichtig zijn met het overdadig gebruik van bieslook. Ook het positieve effect van bieslook op de cholesterol en de bloeddruk mag niet worden vergeten. Bieslook heeft verder een gunstige invloed op de doorbloeding en houdt de aders elastisch. Net als de andere leden van de uienfamilie is het kruid waterafdrijvend. Bieslook wordt ook weleens de papaja van het westen genoemd. In warmere oorden gebruikt men papaja als een middeltje tegen wormen. Ook bieslook heeft deze eigenschap. Het verdrijft parasieten uit de darmen en is geschikt voor baby's en kinderen. Nog even vermelden dat bieslook vluchtige olie bevat met zwavelhoudende bestanddelen die voor de typische uiengeur zorgen. Daarnaast mogen we het aandeel aan vitamine A en C niet vergeten. Een glaasje bieslooksap stimuleert niet alleen de maag en de gal, het is ook nog best versterkend.

     

    TIPS

     

    Mooi met bieslook: Voor een stralende huid is een masker met bieslook een echte aanrader. Laat twee eetlepels bieslook gedurende tien minuten trekken in een liter kokend water. Meng twee eetlepels yoghurt onder dit aftreksel. Op het gezicht uitstrijken en tien minuten laten inwerken. Afspoelen met een geconcentreerd bieslookaftreksel (één eetlepel bieslook gedurende twee uur laten trekken in twee eetlepels kokend water). Herhaal dit elke week voor een stralende en gezonde huid.

    Te diep in het glas gekeken: Volgens het volksgeloof zou bieslook met zijn ontnuchterende werking je er snel weer bovenop helpen.

    Rozen en bieslook: Wie bieslook in de nabijheid van rozen plant, behoedt deze mooie bloemen voor zwarte vlekken.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)




    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 24/09-30/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007

    Gastenboek
  • Zonnige groetjes
  • Nieuwjaarswensen 2012
  • Fijne Kerstdagen
  • Bezoekje
  • Bezoekje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!