Conchiglie: kleine geribbelde schelpjes
Farfalle: vlindertjes
Linguine: lange, smalle en platte pasta linten
Orechiette: oortjes. Ze lijken op schelpjes maar zijn niet geribbeld
Penne: buisjespasta van zo'n 8 cm, met of zonderribbels
Paccheri: platte, extra brede pastavelletjes
Ruote: kleine, geribbelde wieltjes van pastadeeg
Spaghetti: de alom bekende pastaslierten zijn er in verschillende diktes en lengtes. De allerfijnste sliertjes heten spaghettini
Tagliatelle: lange, dunne pastalinten
Tortelloni: kleine pastavierkantjes, gevuld en dan op een speciale manier opgevouwen. De vulling kan van allerlei ingrediënten gemaakt zijn: paddestoelen, ricotta en spinazie, ham, gehakt, kaas...
De meest courante pastasoorten zijn in het warenhuis vers te koop in de koelafdeling. Groene pasta is met spinazie, rode met tomaat en zwarte krijgt zijn kleurtje van inktvisvocht. Bij de specialiteiten vindt u ook pasta met tijm, rozemarijn, salie of citroen.
|