Inhoud blog
  • Zelf aardappelsalade maken
  • Welke saus bij welke soort pasta?
  • Welke bakvorm voor tatintaart?
  • Zoetzuur
  • Rijstvellen.
  • Zondigen kan ook gezond zijn!
  • Salie
  • Perfect op smaak (pasta)
  • Over kaasgebak
  • Over gelatine
  • Olijfolie beschermt de maag.
  • Oost-Indische kers.
  • Noten goed alternatief voor vlees
  • Is Hüttenkäse hetzelfde als kwark?
  • Al dente, per favore! (beetgaar)
  • Chorizo wat is dat?
  • Marjolein
  • Kent u deze al?
  • Kunnen appels in de diepvriezer?
  • Koken met geuze
  • Koken met Abdijbieren: tripel
  • Koken met donkere Abdijbieren
  • Koken met fruitbieren
  • Koken met witbier
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Kervel
  • Honing
  • Hoe maak ik knoflookolie
  • Courgette
  • De perfecte pizzadeeg
  • Lavas
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Hoe geef ik smaak aan kweeperengelei en chutney?
  • Kersen
  • Kleine pimpernel.
  • Brioche
  • Bijzondere peulvruchten
  • Knoflook
  • Kiwano
  • Boordevol Vitamine
  • Chilipepers
  • Bladerdeeg
  • Hoe vers is een ei?
  • Guldenroede
  • Gemberwortel
  • Gebrande suiker: karamel
  • Gelatine
  • Engelwortel
  • Amandelen
  • Een pittige geschiedenis over koffie
  • Wat zijn artisjokken?
  • Rijst.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Goudbloem
  • Bernagie
  • Dille
  • Heemst.
  • Beetje uitleg over de mosselen
  • Kaneel heilzaam voor diabetes
  • Zuring
  • Citroen Melisse
  • Bonenkruid
  • Bieslook
  • Wat is lady finger?
  • Aardappelkeukengeheimen.
  • Goed bewaard.
  • De Bramen
  • Vleesbroodje of gehaktkoek.
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Gratin van witloof en 'hoorn des overvloeds"
  • Gevulde tomaten
  • Proficiat!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Keuken

    21-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marjolein

    Marjolein smaakt net zo lekker als het ruikt en dus kan het in de keuken niet mislopen met dit kruid.
    Een vleugje marjolein brengt de mediterrane zon zonder veel moeite in je gerechten... én verbetert je gemoed.
    Dit kruid heeft immers de reputatie te kunnen troosten.
    Stresssituaties lijken ineens niet meer zo onoverkomelijk als voorheen.
    Marjolein krikt je zelfvertrouwen op en laat je als een optimist door het leven gaan.
    Zowel bij een flinke verkoudheid, hoestbuien als aandoeningen van de luchtwegen kan een infusie van marjolein verlichting brengen.
    Maak een aftreksel door ongeveer 20 gram gedroogde marjoleinbloemtoppen gedurende twee à drie minuten te laten trekken in één liter kokend water.
    Marjolein werkt ontsmettend waardoor je het drankje bij een zere keel als gorgeldrank mag gebruiken. Ook voor maag- en darmproblemen kun je de hulp inroepen van marjolein.
    Drink twee à drie kopjes van deze kruidenthee tussen de maaltijden en het opgeblazen gevoel ebt weg. Het kruid vermindert daarenboven krampen, ook de krampen ten gevolge van de menstruatie.
    Wie last heeft van een slechte bloedsomloop kan eveneens een beroep doen op marjolein.
    Daarnaast is marjolein een typisch kruid voor dé kwaal van deze tijd: stress.
    Het kruid bevat immers kamfer dat de zenuwen kalmeert.
    Niet alleen de thee maar ook de etherische olie van marjolein bieden soelaas bij spanningshoofdpijn en migraine.
    Je kunt het middeltje ook preventief gebruiken, bijvoorbeeld als je een stresserende gebeurtenis te wachten staat.
    Marjolein is immers goed voor het zelfvertrouwen.
    Voeg het aftreksel toe aan het badwater om gevoelens van onrust te verzachten.
    Marjoleinolie wordt verwerkt in zalf voor verstuikingen, zwellingen en pijnen ten gevolge van reuma.
    Let op: zwangere vrouwen gebruiken dit kruid beter niet.
    Maag- en verteringsproblemen 20 à 50 gram gedroogde bloeitoppen in één liter kokend water, 2 à 3 minuten laten trekken, filteren, zoeten.
    Twee à drie kopjes per dag tussen de maaltijden; neemt het opgeblazen gevoel weg.
    Menstruatiepijn 20 à 50 gram gedroogde bloeitoppen in één liter kokend water, 2 à 3 minuten laten trek­ken, filteren, zoeten.
    Twee à drie kopjes per dag tussen de maaltijden regelt en doet de kramp ophouden.
    Migraine 5 à 10 g bloeitoppen in één liter kokend water gedurende 2 à 3 minuten laten trekken, filteren, eventu­eel zoeten.
    Drink 2 à 3 kopjes per dag.
    Slaapwel Een lichte thee van marjolein (5 à- 10 g op één liter water) en enkele druppels olie op je hoofdkussen bevorderen een goede nachtrust.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)




    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 24/09-30/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007

    Gastenboek
  • Zonnige groetjes
  • Nieuwjaarswensen 2012
  • Fijne Kerstdagen
  • Bezoekje
  • Bezoekje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!