Voeding en gezondheid
Gekookt eten is waardeloos
07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrieven 2011

Nieuws Brief januari 2011,

Mijn beste wensen voor het Nieuwe jaar 2011.

Mag ik hopen met deze nieuwsbrieven de zelfzorgzaamheid van mijn vrienden en kennissen een beetje te kunnen verhogen, zodat een aantal welvaartsziekten kunnen vermeden worden. Maar wie zich goed in zijn vel voelt hoeft niet aan zijn/haar voeding te sleutelen.

Het is zeker dat een langzame omschakeling jonge mensen sterker en gezonder maakt.
Neem nooit meer dan 300mg vitamine C per dag, dan wordt het een oxidant.

Gezond ontbijt.
Het gezondste ontbijt is: Granen (gekiemd en vers gemalen) met daarbij vers rijp fruit.

Vitamine C in voeding per 100gram

Fruit vers en rijp

Zwarte aalbes Europese: 181,00 mg
Kiwi:                                92,70 mg
Aardbeien:                        58,80 mg
Sinaasappel:                      53,20 mg
Rode aalbes:                     41,00 mg
Kruisbes:                           27,70 mg
Frambozen:                       26,20 mg
Meloenen:                         18,00 mg
Veenbes:                           13,30 mg
Kersen zure:                      10,00 mg
Blauwbes Amerikaanse:       9,70 mg
Pruimen:                              9,50 mg
Banaan:                               8,70 mg
Kersen zoete:                       7,00 mg
Nectarines:                           5,40 mg
Peren:                                   4,20 mg
Appels:                                 4,00 mg
Druiven:                                2,00 mg

Groenten vers gekookt zonder zout.

Paprika rode:                    171,00 mg
Paprika groene                    74,40 mg
Broccoli gekookt:                64,90 mg
Spruiten vers gekookt:         62,00 mg
Kolensoorten:                      41,00 mg
Tomaten zomer rauw:           26,00 mg
Tomaten winter rauw:           10,00 mg
Spinazie:                                 9,80 mg
Alfalfa scheuten:                      8,20 mg
Aardappelen:                          7,40 mg
Wortelen:                               3,60 mg

Onze dagelijkse behoefte aan vitamineC is ongeveer 70mg.

Als we per dag één sinaasappel en 100g broccoli en daarbij nog 200 aardappelen eten, hebben we voldoende vitamine C gegeten die dag.

Citrusvruchten als limoen staan bekend om hun hoog gehalte aan vitamine C. Papaja's, aardbeien en paprika zijn er rijk aan, maar alle groenten en fruit bevatten er iets van. De vitamine verdwijnt echter tijdens het koken en door blootstelling aan zuurstof. Kook groenten dus kort, bewaar ze niet te lang en bereid (fruit)salades niet lang van tevoren. Doe geen maagzout bij spruitjes om te koken.

Aanraders Fruit:
Zwarte aalbes, Kiwi,Aardbeien, Sinaasappel

Aanraders Groenten:
Rode Paprika, Broccoli, Spruiten en Kolen, Tomaat

Weetjes:

  1. Met een kiwi en een ei per dag, hou je de dokter buiten. (spiegelei of zachtgekookt columbuseitje)
  2. Met één dikke sinaasappel of een kiwi heb je voldoende Vitamine C voor een ganse dag.
  3. Er zijn 46 voedingselementen en alleen met rauwe voeding is de ADH haalbaar.


 

Nieuws Brief februari 2011,

Diabetes type 2 voorkomen met oerdieet?

Als we niet zoveel koolhydraten zouden eten kregen veel minder mensen type2diabetes.
Vooral geraffineerde graanproducten zijn de aanjagers van diabetes:
100g aardappelen = 75 kcal
100g boterhammen = 250 kcal
100g koekjes, speculaas of taart = 450 à 500 kcal
Deze laatste zijn absoluut verboden als je diabetes wil voorkomen.

Het is ook belangrijk dat onze alvleesklier gezond blijft door voldoende alfalinoleenzuur in de voeding te voorzien. Let ook op de andere gebrekkig aanwezige schakels: Lysine, selenium, jodium en foliumzuur. Eet daarom zoveel mogelijke rauw voedsel.

Meer informatie zie file:
http://sync.nl/eten-als-een-oermens-voorkomt-diabetes/

Met voldoende magnesium in de voeding (200mg per 1000 Kcal) heb je 47 % minder kans om diabetes type 2 te krijgen,
zie ook:
http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/minder-kans-op-diabetes-door-voldoende-magnesium

Opmerking: Op Europees niveau wordt er momenteel gesproken over een diabetes type 2 epidemie. Maar hier zou beter gesproken worden over een voedingselementen gebrek op Europees niveau, want bij diabetes type 2 wordt dikwijls een gebrek aan alfa-linoleenzuur, magnesium, zink en vitamine D vastgesteld.

Weetje:
Teveel koolhydraten ineens eten veroorzaakt eerst hyperglycemie en daarna hypoglycemie. Vooral deegwaren (spaghetti,macaroni enz...) zijn taboe, toch zeker als je ouder wordt.




Nieuws Brief maart 2011

De heilzame werking van rodebietensap.

Sinds enkele jaren is door wetenschappers aangetoond dat een glas rodebietensap voor atleten een prestatie verhoging geeft van 10à15%. Ook is aangetoond dat terzelfder tijd de bloeddruk daalt met 1 punt. BV. van 13/8 naar 12/7. Deze prestatie verhoging en bloeddrukdaling zou de wijten zijn aan de nitraten in het bietensap. Tot voor kort waren nitraten nochtans beschouwd als gevaarlijk in de voeding. Maar heden wordt dat ter discutie gesteld.In het maandblad "Bodytalk" verscheen in maart een opmerkelijk artikel over nitraten en nitrieten in groenten. Het dagelijks drinken van een glas rodebietensap wordt als bijzonder heilzaam aangeprezen.
Vers sap maken:
Met een sappers (geen sapcentrifuge) kan gemakkelijk de dagelijkse hoeveelheid bietensap uitgeperst worden. Het kan puur gedronken worden of gemengd met wortelen, knolselder en witloof.
Wie het drinken van rauw sap niet gewoon is kan best met een kleine hoeveelheid (50ml) starten en opbouwen tot 200ml per dag.
Je kan de verse groenten ook in stukjes snijden en aanlengen met eenzelfde hoeveelheid water en mixen in een blender of met een staafmixer, dan bekom je een smoothie. De gezonde vezels worden dan niet weggegooid.



Nieuws Brief april 2011

Gebruik geen Microgolfoven

In een microgolfoven worden veel bioactieve stoffen vernietigd. Er zijn slechts weinig studies die dat aantonen, maar goed geïnformeerde wetenschappers en voedingsspecialisten raden het gebruik van een microgolfoven af.

Gebruik geen doorstraald voedsel
Sinds een tiental jaren worden groenten en fruit somsmet ioniserende stralen behandeld, om de bewaartijden te verlengen. Enkele studies op proefdieren hebben aangetoond dat doorstraald voedsel ongeveer dezelfde gezondheidsproblemen geeft als voedsel bereidt in een microgolfoven. Waarvan de voornaamste een verhoging van het aantal witte bloedcellen is.



Stoomkoken is een betere methode om voedsel te garen en dat gaat bijna even snel.

Weetje:
Vroeger werd kippensoep gemaakt voor zieke mensen om aan te sterken. In de jaren 50 werd dat vervangen door het Budwig-papje. De Duitse biochemicus Johanna Budwig heeft toen het zogenaamde Budwig-papje bedacht als het ideale ontbijt of gezondheidshapje. Ze vond het van groot belang dat mensen meer de zwavelhoudende eiwitten (bijv. uit kwark, soja) en de goede vetten tot zich nemen. Met name van de vetten is gebleken dat het van zeer groot belang is dat men voldoende lijnzaadolie binnen krijgt. (Lees lijnzaadolie = cis-alfa-linoleenzuur)




Nieuws Brief mei 2011,

xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Bouwstoffen voor ons lichaam

Voor een evenwichtige voeding hebben we dagelijks minimaal nodig:

 

30gram vetten waarvan:

omega-3 vetzuren     xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 gram (Alfa-linoleenzuur, DHA en EPA) 

http://www.minami-visolie.nl/watdoetomega3.html

 

omega-6 vetzuren     6 gram (Linolzuur)

omega-9                 10 gram (oliezuur)

verzadigde vetzuren 10 gram.

 

15 gram eiwitten of 8 aminozuren waarvan:

Lysine        0,84 à 2,00 gram

methionine  0,65 à 1,30 gram (gaat gemakkelijk kapot tijdens koken, verliest S)

tryptofaan   0,50 à 1,00 gram

Isoleucine    1,1 gram

Leucine        1,0 gram

Lysine          0,84 gram

Fenylalanine 1,0   gram

Threonine     0,36 à 0,7 gram

Valine           0,85 gram

Histidine*

Arginine*

Cysteine**

 

* essentiëel voor kinderen

** essentiëel voor te vroeg geborenen (prematuren)

 

21 mineralen:

IJzer         18 mg

Calcium     800-1200 mg

Magnesium 300-400 mg

Zink          15 mg

Selenium   (~0,05 mg)

Jodium      (~0,08 mg)

Fosfor       800 à 1200mg

Kalium      2000 mg

Zwavel      voldoende eiwit eten

Natrium     220 mg

Cloor         220 mg

Silicium     ?

Fluoride    

Strontium  1 à 3,2 mg

Koper

Vanadium

Mangaan   

Nikkel       minder dan 0,5 mg

Molybdeen

Kobalt

Chroom

(Tin???)

 

 

13 Vitamines

Vit. C      Ascorbinezuur  70mg (dagelijks optellen is echt wel nodig)

Vit. B1     Thiamine           1,2 mg

Vit. B2     Riboflavine        1,7 mg

Vit. B3     Niacine              30 mg

Vit. B5     Pantoteenzuur  10 mg

Vit. B6     Pyridoxine           2    mg

Vit. B7     Biotine                0,3 mg

Vit. B11 Foliumzuur        0,4mg

Vit. B12   Cobalamine         0,006 mg

Vit. A       Caroteen            5.000 IE

Vit. D                                400 à 800 IE of 7,5 à 15 mcg per dag

Vit. E       Tocoferol            30 IE

Vitamine K wordt normaal door de darmbacteriën aangemaakt.

 

 

1500 Kcal (of koolhydraten)

Suikers of zetmeel

 

1,5 liter Levend water (niet gekookt)

 

Deze voornoemde voedingsstoffen kunnen alleen met natuurlijke rauwe voeding dagelijks aangebracht worden.

 

Voedselbronnen:

Alfa-linoleenzuur: okkernoten, rauwe tonijn, wilde zalm, maatjesharing, enz…

Lysine: Rauwe noten en zaden, rauwmelkse kaas, biefsteak, tonijnsteak

Selenium en Jodium: Brazielnuts, zeevis en schelpdieren (liefst zonder zware metalen).

Foliumzuur: Noten, koolsoorten, rapen en tuinbonen.

 

Om tot op hoge leeftijd gezond te blijven is het belangrijk om zoveel als mogelijk rauw voedsel te eten.

Men lette ook bijzonder op de 5 onderlijnde voedingsmiddelen.

 

De te mijden voedingsmiddelen zijn:

Supermarktolieën, cake gebak en speculaas, alle verwarmde suikers, frisdranken, gefrituurde gerechten, te bruin gebakken brood, en dranken of voedsel uit plastiek flessen en potjes die Bisfenol-A bevatten.

 

Er zijn een 50-tal bouwstenen van onze gezondheid:

·        21 of 22 mineralen (wetenschappers zijn niet zeker of tin erbij hoort);

·        13 vitaminen;

·        8 essentiële aminozuren ( 10 voor kinderen en 11 voor te vroeg geborenen);

·        2 essentiële vetzuren;

·        een energiebron (koolhydraten vormen de zuiverste bron);

·        water;

·        zuurstof;

·        licht.

 

Degenen die al deze bouwstoffen in een voedingsprogramma hebben, zullen zeker gezonder zijn of worden, dan anderen die één of meerdere nutriënten in te geringe mate dagelijks opnemen.

Het regelmatig consumeren van allerhande sterk geraffineerde voedingsmiddelen leidt hier in het rijke westen tot veel gebreksziekten. Het raffineren van plantaardige oliën zorgt er voor dat vele voor ons lichaam nuttige stoffen verloren gaan.

Buiten de 45 essentiële nutriënten zijn er nog tal van andere stoffen die er voor zorgen dat de biochemische processen in ons lichaam optimaal verlopen. Het zijn onder meer orootzuur, pangaminezuur, het coënzym Q10, inosine, inositol, lipoinezuur, para-amino-benzoeenzuur, N-actyl glucosamine, carnithine, niet essentiële aminozuren, N-acetyl cysteïne,

 

Hormonen en neurotransmitters die van aminozuren afgeleid zijn, essentiële vetzuur derivaten (EPZ en DHZ), (bio)flavanoïden, carotenoïden (luteïne, lycopeen …). Vele van deze stoffen komen voor in kruiden en zaden van kruiden. Allerhande kruiden kunnen ons dus helpen om een goede conditie te krijgen en te behouden, vooral de donkergroene bladeren van eetbare kruiden. Dit laatste omdat deze een weinig Alfa-linoleenzuur bevatten (0,2 tot 1 %).

 

 

Dagelijkse goede voeding voorziet in vetzuren, vitamines, mineralen, eiwitten (enzymen), en koolhydraten. Samen zijn dat ~50 bouwstoffen, als je daar één van te weinig opneemt wordt je vroeg of laat ziek, het worden ook deficiëntieziekten genoemd.

 

Industrieel bereide voeding is heden te geraffineerd en steriel zodat ze niet meer geschikt is voor onze gezondheid.

 

Natuurvoeding, waarbij veel voedsel vers en rauw gegeten wordt is de oplossing.

 

Om tot op hoge leeftijd gezond te blijven is het belangrijk om zoveel als mogelijk rauw voedsel te eten.

Men lette ook bijzonder op de 5 in rood aangeduide voedingsmiddelen.

 

Te mijden voedingsmiddelen zijn:

Supermarktolieën, gepasteuriseerde melk, chocomelk en chocolade, cake gebak en speculoos, alle verwarmde suikers, frisdranken die fosforzuur bevatten, gefrituurde gerechten, te bruin gebakken brood, en dranken of voedsel uit plastiek flessen en potjes die Bisfenol-A bevatten, recyclage nummer 7 is het meest schadelijk.

 

Weetjes:

  1. Veldsla bevat 0,25% cis-alfa-linoleenzuur (portie is max. 100g per dag)
  2. Okkernoot bevat 7,5% cis-alfa-linoleenzuur (max. 30g per dag)
  3. Vlaszaad bevat 17,5% cis-alfa-linoleenzuur (max. 10g per dag)

(Samen voldoende voor onze ADH cis-alfa-linoleenzuur).

Vriendelijke groeten,

 

Bijlage bij NieuwsBrief mei 2011:
Jicht voorkomen of genezen

Rabarbertijd en spinazietijd is jichttijd!!!

Jicht is een pijnlijke middeleeuwse ziekte die tegenwoordig goed kan voorkomen of genezen worden. Als het lichaam niet kan verzuren door te veel zuurvormende voeding zal jicht niet meer voorkomen. Verzuring kan ook optreden als de nieren slecht werken. Bv. door vergiftiging met zware metalen, of nierbeschadiging door teveel tannine en andere…

Zuren in het lichaam en in voeding
In deze moderne tijd worden wij ruimschoots voorzien van:

  • azijnzuren door consumptie van zoetigheden en vet
  • melkzuren door sport en fitness
  • urinezuren door vleesvertering en ander eiwitvertering
  • zwavel- en salpeterzuren uit varkensvlees en kaassoorten
  • acetylsalicylzuren uit pijnstillers
  • looi- en chlorogeenzuren uit koffie en gewone thee
  • oksaalzuren uit rabarber, spinazie e.d.
  • koolzuur en fosforzuren uit frisdranken
  • zoutzuren uit stress, angst en ergernissen

Zuur-basen evenwicht

Voedingsstoffen met een zuuroverschot zijn niet ongezond. Integendeel, oliën, noten, vis (essentiële vetzuren) en zelfs een glaasje wijn zijn onontbeerlijk voor een uitgebalanceerde voeding.

Gezondheidsproblemen ontstaan pas als het zuur-basenevenwicht verstoord raakt door een eenzijdig dieet met verzurend voedsel. Maak niet de fout om een verstoorde zuur-basenevenwicht te willen herstellen door alleen alkaliserende, basenvormende voedingsstoffen te eten! Hoewel het door de slechte staat van onze hedendaagse voeding vrijwel nooit voorkomt, is een dieet met een overschot aan basenvormende voedingsstoffen bijna even schadelijk.

De verhouding is 20% zuurvormende en 80% basenvormende voeding. De zuur-basen balans principes toepassen in je voeding is een van de krachtigste preventieve middelen, die je kunt inzetten om de vatbaarheid voor het ontwikkelen van zuur-gerelateerde kwalen* terug te dringen.
(*o.a. botontkalking, tanderosie, artrose, jicht, zuurbranden, hernia-diafragmatica).

Verzurende voeding: (zuuroverschot, lage pH-waarde)
-vetten en oliën: avocado-olie, maïsolie, olijfolie, lijnzaadolie, sesamolie…

- fruit: veenbessen (cranberries).

- granen: rijst- of volkorenwafels, maïs, rijst, rogge, tarwe.

-zuivel: melk, kaas (van geiten- koeien- of schapenmelk), boter.

-noten: cashewnoten, pinda,?s, pindakaas, walnoten, pecannoten.

-bonen: doperwten, spliterwten, witte en bruine bonen, sojabonen en sojamelk.

-dierlijke eiwitten: rundvlees, schelp- en schaaldieren, zalm, tonijn, eend, vis, wit vlees, lamsvlees, varkensvlees, konijn, kalkoen, wild.

-pasta: alle deegwaren (spaghetti, macaroni, lasagna enz.).

-suikerwaren: alle snoep, honing, stroop, zoetstof, limonades, suiker.

-alle alcoholhoudende dranken.

-koolzuurhoudend water en frisdranken.

-geneesmiddelen, chemicaliën en pesticiden.

Alkaliserende, basenvormende voeding (basenoverschot, hoge pH-waarde)
-groenten: aubergine, broccoli, champignons, knoflook, asperge, waterkers, witlof, kool, wortel, bloemkool, selderie, komkommer, sla, andijvie, alfalfa, spirulina (alg), chlorella (alg), koolrabi.

-fruit: aardbeien, appels, abrikozen, avocado?s, bananen, zwarte bessen, kersen, rode bessen, dadels, druiven, grapefruits, meloenen, nectarines, sinaasappels, citroenen, perziken, peren, ananas, frambozen, tomaten.

-eiwitten: scharreleieren, vetvrije cottage kaas, kipfilet, biologische yoghurt, amandelen, tofu, zonnebloempitten.

-kruiden: kaneel, kerrie, gember, mosterd, chilipeper, zeezout, miso, alle groene kruiden.

-dranken: mineraalwater (niet koolzuurhoudend), versgeperst vruchtensap, ongepasteuriseerde melk, verse groentensappen, alle soorten thee.



 

NieuwsBrief juni 2011,
 
Bisfenol A, afgekort als BPA, waarvan de oestrogene werking bekend is sinds 1930, wordt nog steeds gebruikt in plastiekhouders voor dranken en verpakkingen in de voedselindustrie.

In Canada wordt BPA sinds september 2010 als een giftige stof beschouwd. In Europa zijn verschillende reporten uitgebracht waarin regeringen gevraagd werden om dergelijke plastiekproducten uit de rekken van winkels te verwijderen om de consumenten te beschermen tegen de nadelige invloed van BPA. Het gaat om de recyclage nummers 3, 6 en vooral 7 is het meest schadelijk voor onze gezondheid.

 

Ziekten die mogelijk mede veroorzaakt worden door Bisfenol A:

Obesitas, neurologische problemen, schildklier disfunctie, kankers en metastase, hormonale problemen, vervroegde pubertijd…

Zie ook: http://www.milieuadvieswinkel.be/index.php/03.06/

 

Vooral baby’s en jonge kinderen ondervinden veel nadelige gevolgen.

Vanaf januari 2011 zijn er nieuwe papflesjes op de markt die geen Bisfenol-A bevatten.

 
 
Weetjes:
  1. Water uit de kraan is beter dan water uit plastiek flessen, het moet wel enkele uren in een karaf staan om de cloor (javel) te later vervliegen.
  2. Gezond drinkwater moet bicarbonaat, magnesium en calcium bevatten en moet licht alkalisch zijn.
 

NieuwsBrief juli 2011,
 

Bij gekookte groenten kan best een zeer gezonde notensaus opgediend worden.

Hierna het volledige recept zoals het verschenen is in het maandblad “Bodytalk”

 

Gemengde stoomgroenten met notensaus.

Ingrediënten (voor 6 personen)

600g doormidden gesneden aardappelen

10 gekuiste wortelen (met 1cm groen)

2 kleine courgettes in dikke staafjes gesneden

250g sperziebonen

1 bosje broccoli

1 patisson (pompoensoort) in grote partjes

Perterselie en olijfolie voor de garnering

 

Voor de okkernotensaus:

1 snee droog wit brood zonder korst

125g okkernoten

1 knoflook

1 citroen (sap van)

150ml gevogelte bouillon

Fijngesneden koriander

 

Bereiding:

Bereid de saus door het brood 5 minuten te weken in water, uitknijpen en verbrokkelen.

Mix de noten en de knoflook in de blender.

Voeg het brood en een snuifje zout toe en mix tot een dik mengsel. Schenk al mixend  het citroensap en de bouillon bij tot een mayonaiseachtige saus ontstaat.

Zet opzij. Strooi er vlak voor het opdienen de koriander over.

 

Leg de tijm in een stoommandje en leg er de aardappeltjes op. Dek af en stoom 5 minuten boven een pan kokend water. Verdeel de wortelen over de aardappelen en laat 2 minuten doorstomen.

Leg de rest van de groenten in een ander mandje, zet er dat bovenop het eerste en laat nog 3 tot 4 minuten doorstomen, tot de groenten beetgaar zijn.

 

Schep de groenten op een voorverwarmd dienbord, bestrooi met peterselie en peper, schenk er wat olijfolie over en dien op met de notensaus.

 

 

Thuis doe ik dat veel eenvoudiger, ik neem een wokpan en giet daarin 0,3 liter water, waarin ik de versneden aardappelen de kip (of de vis) en de groenten in blokjes gesneden in deze volgorde toevoeg, eerst de aardappelen dan de wortelen en de knoflook, de broccoli, de sperziebone en de gele corgette of patison als laatste , een half blokje bouillon of kruidenmengeling van de biowinkel erover en deksel erop.

Als alles gaar is giet ik het kookvocht af en maak daarmee een nog warme notensaus voor 3 personen.

75 gram okkernoten (diepvries), 50g wit brood zonder korst (voorgebakken sandwies), 200ml kookvocht (T = max. 60°C), en soms een beetje rauwmelkse (geiten)kaas, en mixen maar. Gebruik een krachtige mixer, (600 Watt, 13.000 RPM).

Citroensap (1/2) of limoensap naar believen toevoegen.

Garneren met een beetje basillicum vers (of gedroogd).

 

Met deze rauwe saus voeg je de zwakke schakels alfa-linoleenzuur en lysine toe aan het middagmaal, alsook verhoog je de hoeveelheid vitamine C aanzienlijk.

 
Weetjes:
  1. Een heel klein beetje gezonde olie over gekookte groenten op het bord sproeien verhoogd de opneembaarheid van vetoplosbare vitamines. Gebruik verse olie zoals: notenolie, druivenpitolie, olijfolie of safloerolie en bewaar die in de frigo.
  2. Alles wat je rauw kan eten, moet je zo weinig mogelijk bakken, roosteren, koken of roken. (Vooral roosteren van noten is taboe).
  3. Gemixte groentensapjes moeten vers gedronken worden, anders oxideren de polyfenolen en worden ze bitter en vies van smaak.




Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • Vitamine-D gebrek bij bijna alle Belgen
  • Nieuwsbrieven 2011
  • Gezondheids gevaren
  • Zwarte chocolade ongezond
  • Nieuwsberichten 2010

    Archief per week
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/04-10/04 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 12/07-18/07 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Foto

    Ik ben Jo, woon in Hasselt.
    Mijn hobby is op internet zoeken naar teksten over voeding en gezondheid.
    Soms denk ik dat onze voedingsgewoonten nooit meer goed zullen komen.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!