NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Welkom op mijn blog, hier kan je mijn reizen volgen !
Inhoud blog
 • Rondreis in China
 • Rondreis in Peru
 • Rondreis in India
 • Rondreis in Zambia
 • wereldkaart

   

  Foto's van reis naar China
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto's van reis naar Peru
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto's van reis naar India
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto's van reis naar Zambia
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  mijn wereldreizen

  verkenning van de wereld
  29-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondreis in China
  .


  Wereldwonder Chinese muur
  .

  Kaart van China met reisroute

  .
    klik op foto 

    voor diavoorstelling
  .
  verslag :  Groep van 22 personen, Hoogtepunten van China, via Kopenhagen naar Peking,Tian-an-Menplein, Hemeltempel s'avonds in restaurant "Peking Duck", dag 2 naar de Minggraftomben in een rustige vallei, onderweg langs de "Heilige weg" met stenen beelden van dieren en confucianistische ambtenaren, dan fabriek cloissonneé, in de namiddag de "Verboden stad" prachtig een gigantisch keizerlijk paleis drie uur nodig om de helft te doen,s'avonds Bejing opera, dan het Zomerpaleis aan een groot meer met prachtige boten in de vorm van een draak, een overdekte gang in hout helemaal beschilderd met chinese taferelen, een marmeren boot in de namiddag naar de Chinese Muur een wereldwonder, volgende dag bezoek aan de tempel van de reuzen boeddhas, gebedsmolens, dan de "Kleine Potala" dit is een Tibetaans kloostercomplex met een boedha in hout van meer dan 20 meter, aan de buitenkant wel duizend boedhas, dan nemen we de nachttrein naar Luoyang,dan een muzeum uit de Han dynastie, een holwoning waar nog een 96jarige dame woont die haar voeten ooit werden samengebonden,dan de Tempel van het witte paard,een heerlijke voetmassage,volgende dag de Longmenggrotten langs de Li rivier met 100000 Boeddhas, s'middags gaan eten op 25ste verdiep ronddraaiend panoramisch zicht,volgende dag naar Xian het 8ste wereldwonder, een graf met het Terracotta leger pas ontdekt in 1974, later de pagode van de Grote Wilde Gans, ook de stadsmuur rond Xian is adenbemend je kan er met ritska's of fietsen 14 km op rondrijden. om de dan af te sluiten een voorstelling van de Tangdansen, volgende dag het "Woud van de Opschriftpalen van Conficius" er staan wel 1000 reuzestenen op een schildpad. Dan het Yadefabriek, een winkelgalerij aan de moskee en door naar Guilin,daar zien we vissen met aalscholvers, vier uur varen op de Li rivier in het Karlsheuvels uniek, volgende dag naar Suzhou, daar doen we de Mandarijntuinen, een zijdefabriek, de Tijgerheuvel met Pagode, s'avonds met bootjes op de kanaaltjes zoals in Venetië, laatste dag naar Shanghai de grootste stad ter wereld en eerste haven van China, we bezoeken de tuinen van Mandarijn Yu en wandelen door de oude stad, de tempel van de Yade Boeddha,De Bund is een mooie laan langs een groot kanaal, vele wolkenkrabbers, koloniale gebouwen, de 467 meter hoog televisietoren gaan bezoeken terug naar huis via Frankfurt naar Brussel

  .

  ......

  28-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondreis in Peru
  .


  Wereldwonder Machu Picchu
  .

  kaart van Peru met reisroute

  .
    klik op foto 

    voor diavoorstelling
  .
  verslag :  Groep van 8 personen met persoonlijke gids. Lima, volgende dag vlucht naar Arequipa met Juanita (mummie jong meisje gevonden boven op een berg bevroren goed bewaard) en het klooster Santa Catalina. Colca-vallei, Cruz del Condor, Uros eiland in riet op Titicaca meer nadien naar idianeneiland Amantan overnachten en een boottocht van vier uur via eiland Taquile terug naar Cusco. Wandeling met bezoek aan sites rond Cusco, Tambo Machay, te voet terug via Puca Pucara, Qenko, Sacsayhuaman. Volgende dag Tipon, Andahuaylillas (pre-inca) nadien indianenmarkt Pisac in Valle Sagrado. Volgende dag bergtocht Calca ruïnes Huchocosco. Nadien archeologisch Cusco bezoek aan kathedraal, S.Domingo, Companïa, S.Catalina, Museo Historico Regional, mirador de Pachacutec, San Blas.
  Hoogtepunt Machu Picchu hoog in de berg en mist, nooit gevonden door de spanjaarden. Daar toegekomen nog een bergbeklimming van een uur zie grote foto op de achtergrond. Met binnenvlucht terug naar Lima.
  Laatste dag stadswandeling in Lima

  .

  ......

  28-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondreis in India
  .

  Wereldwonder de Tay Mahal


  .

    kaart van India met reisroute
  .
  klik op foto
  voor diavoorstelling
  .
  Verslag : Groep van 12 personen met Jetair. New Delhi door naar Agra bezoek aan het Rode Fort. Bezoek aan het feeëriek mausoleum Taj Mahal (het hoogtepunt van onze reis). Naar Fatehpur Sikri paleizen in rode zandsteen die verlaten werden omdat er geen water was. Verder naar Jaipur hoofdstad van Rajasthan, s'avonds wandeling doorheen kleurrijke bazaar. Per jeep naar het Amber Fort, nadien City Palace waar de maharadja van Jaipur woont, dan Jantar Mantar, een korte stop aan het Hawa Mahal(Paleis der Winden = is alleen een gevel) Rit naar de rustige tempelstad Pushkar, onderweg halte bij het islamitisch bolwerk Ajmer. s'Avonds bezoek aan de Rangji en Brahma Tempel gelegen aan de oevers van het heilig meer. Dan naar Udaipur bezoek City Palace nadien boottocht op het Pichola-meer.Op de weg naar Ranakpur bezoeken van het jaïnistisch tempelcomplex in wit marmer. Doorreis naar de omwalde stad Jodhpur, bezoek aan het 15e eeuwse Mehrangarh Fort en het marmeren mausoleum van Jaswant Thada. Rit naar Jaisalmer een historische karavaanstad in de Thar-woestijn, in de Sam-duinen een kamelenrit. Vertrek naar Bikamer bekend om zijn kamelenfokkerijen, namiddag bezoek aan het prachtige Junagarh Fort.
  Vertrek naar Mandawa met vele koopmanshuizen met geschilderde 'haveli's.
  Terug naar Delhi, laatste dag de stad bezoeken.
  . .

  ......

  31-12-2004
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondreis in Zambia
  .
  .


  Wereldwonder Victoria watervallen in Livingstone

  .

  kaart van Zambia met reisroute


  .
  klik op foto
  voor diavoorstelling

  Verslag : eerste grote en emotionele reis. Prachtige watervallen en als hoogtepunt het vluchtelingekamp waar Hannes en Sarah zes maanden gewerkt hebben. In Lusaka geland nadien met taxi wel 500 km richting Serenge. Sarah kwam ons tegen met chauffeur en jeep van organisatie. Verder naar Mporokoso waar zij in een huisje zes maand logeerden. Dit was een uur van het kamp. Unieke ervaring tijdens verblijf in hun huisje, kamp, kerstfeest met personeel, ontvangst in kamp. Nadien een week samen met Hannes en Sarah de mooiste watervallen gaan bezichtigen, Het Shiwa house, hot springs de max, mooie Lodge's en natuur en vooral vriendelijke kindjes. Via Kasama, Lusaka naar Livingstone naar de watervallen. Daar ontmoette we de familie van Sarah, mooie wandelingen en samen barbeque, echt gezellig tussen de natuur en de aapjes.

  ......

  31-12-2003
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wereldkaart

  create your own visited country map  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!