Italiaanse Kalfsspies met gestoofde groenten
--------------------------------------------
Ingrediënten
------------
1 winterwortel
1 struik bleekselderij
2 uien,gesnipperd
3 el olijfolie etra vierge
1 blikje extra geconcentreerde tomatenpuree à 140 g
2 tl gedroogde oregano
peper en zout
4 kalfsspiesen
Bereidingstijd:+/- 25 min
Gerecht voor 4 personen
Bereiding
---------
1.Schil de wortel met een dunschiller,snijd hem in dunne plakjes en halveer ze.
2.Was en snijd de stengels bleekselderij in plakjes.
3.Verhit 3 el van de olie en fruit de ui 3 min. op een halfhoog vuur.
4.Schep de wortel en de bleekselderij erdoor en bak alles 5 min op een halfhoog vuur.
5.Roer de tomatenpuree, de oregano, 1 1/2 dl water en peper en zout erdoor en stoof de groenten in +- 7 min gaar.
6.Bestrijk de spiesen met de rest van de olie en rooster ze onder de hete grill rondom bruin en gaar.
Serveer de spiesen met de groenten.Lekker met stokbrood.