Inhoud blog
  • Afwerking van de oven
  • Verdere opbouw
  • In den beginne
  • Koud roken
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Warm roken van gerechten

    08-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwerking van de oven
    Om nog iets meer reserve naar opstoken en temperatuur te verkrijgen heb ik bovenaan deovergang naar de buitenomgeving gecompartimenteerd met nog twee extra openingen die ik kan open of dicht zetten via een sluitstukje.
    Het voordeel hiervan is dat ik nu een nog iets kleinere ovenruimte heb gekreëerd en ook dat ik de warmteafvoer zeg maar schouwgedeelte ook kan regelen.
    Een test leert me dat ik de temperatuur kan laten oplopen in het ovengedeelte tot 140 à 150°C.
    Een schuif in het stookgedeelte laat me toe gemakkelijk een min of meer konstante temperatuur aan te houden.
    Een bakje met water net boven de stookruimte laat toe dat hinderlijke vetdruppels niet op de vlamplaat terecht komen. Hinderlijke en giftige rookontwikkeling van verbrand vet wordt zo belet. Dit waterscherm help ook te zorgen voor een konstante temperatuur














    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    11-08-2011
    Staat je blogje stil,jammer zeg toch een lieve groet
    28ja7eu.jpg

    11-08-2011 om 15:50 geschreven door valerieke



    Archief per week
  • 04/04-10/04 2011
  • 07/03-13/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!