Welkom op mijn blog en krijg de smaak al in je mond
Inhoud blog
  • hutsepot op mijn wijze
  • cake maken op mijn wijze
  • Appelstrudel
  • tips in de keuken
  • problemen in de keuken
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog


    in de keuken van guy
    problemen met recepten
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hutsepot op mijn wijze
    Benodigheden : 4 à 6 pers.
    7 soorten groenten ; ajuin,prei,wortels,spruiten
    savooikool,rapen(witte),aardpellen.
    Vlees ;Mager stoofvlees,kalfsfricassé,ossestaart of
    schenkel - boullie.
    Peper,zout,laurier.


    Bereiding :
    Groenten kuisen en kort goed wassen,
    Vlees toeschroeien,vet weg pan deglaceren.
    (snelle manier om je vlees mals te krijgen,in
    de perspot).je groentjes' behalve aardappelen'
    en spruiten sueren(laten stoven ).Vlees in de pot,groenten
    er over,bedekken met water tot 1 cm boven
    de groenten en vlees.Spruiten en aardappel
    het laatste 1/2 uur toevoegen.
    Vergeet niet ! vocht van je pan bij te doen,
    daar zit veel smaak in.
    Naar kookpunt brengen,laten sudderen +-
    3 uur.(in perspot +- 1 uur).
    De beste smaak krijg je als je het geheel
    een nachtje laat rusten en dan pas opdient !

    03-10-2006 om 12:47 geschreven door guy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cake maken op mijn wijze


    Cake


    Benodigdheden voor 4 personen:

  • 250 gr planta
  • 250 gr suiker
  • 5 eieren
  • 250 gr bloem
  • eventueel cacao

    Bereiding:

  • Klop de zachte planta met de suiker en klop er 1 na 1 de eieren door. Spatel op het laatst de bloem erdoor
  • Scheid het deel in 2 en meng 1 deel door de cacao.
  • Meng de 2 delen terug, zodanig dat je een wit deel en een bruin deel nog kan onderscheiden.
  • Stort ze in 1 vorm en bak 30-40 minuten op 180 graden
  • 02-10-2006 om 18:41 geschreven door guy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (17 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelstrudel


    Appelstrudel


    Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 jonagoldappelen
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 2 blaadjes brickdeeg
  • 2 eigelen

    Bereiding:

  • Snij de appels in blokjes en stoof aan met de bruine suiker en de rozijnen
  • Vorm een pakje met dit mengsel en een stukje brickdeeg
  • Smeer het pakje in met eigeel
  • Bak de strudel op 170 graden
  • Serveer en strooi er wat bloemsuiker over
  • 02-10-2006 om 18:38 geschreven door guy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tips in de keuken

    Aardappelen

    Bevatten veel vitamine C, daarom zijn ongeschilde aardappelen gezonder
    dan geschilde.

    Aardappelen worden lichter verteerbaar als u een paar kummelzaadjes (komijn) bij het
    kookwater doet.

    Gekookte aardappelen kunt u nog even warm houden door een schone theedoek over de pan leggen.
    Deze doek neemt het vocht op en de aardappelen blijven droog.

    Aardappelwater bevat veel voedingstoffen en mineralen, u kunt dit water
    ook gebruiken voor soepen, sausen of als vervanging van bouillon.

    Aardappelwater verwarmen en daar uw zilveren bestek inleggen, daarna
    even oppoetsen en het ziet er weer als nieuw uit.

    Bewaren

    Gekookte, geschilde aardappelen kunnen maximaal twee dagen in een afgesloten schaal bewaard worden.
    Als je ze insmeert met wat sla olie dan drogen ze niet uit.
    Gekookte aardappelen mogen niet open met andere levensmiddelen bewaard worden(gevaar voor salmonellavergiftiging).
    Gekookte ongeschilde aardappelen kunnen een dag langer bewaard worden, omdat de schil het vochtverlies vermindert.
    Rauwe aardappelen kunnen, als ze gewassen zijn, twee dagen in een kom met water in de koelkast bewaard worden.
    Wel elke dag het water verversen.
    Rauwe voorgesneden aardappelen kunnen in een kom met water maximaal 12 uur in de koelkast worden bewaard.

    Blancheren van aardappelen
    Aardappelblokjes in een metalen zeef een paar minuten in een pan met kokend water, waaraan wat zout is toegevoegd, hangen.
    Dan de blokjes hangend laten uitlekken, op een bakplaat uitspreiden en laten afkoelen.
    Hele aardappelen een paar minuten in een pan met kokend water, waaraan wat zout is toegevoegd, leggen.
    De aardappelen met een schuimspaan uit de pan halen en op een rooster laten uitlekken



    Altijd vers Citroensap bij de hand

    U heeft altijd 'vers' citroensap bij de hand als u een flink aantal citroenen tegelijk koopt,
    uitperst en het sap invriest in de ijsblokjeshouder van uw koelkast. 1 Blokje is dan circa 2 eetlepels sap.

    Frisse kleur van Groenten behouden

    Als u groente z'n oorspronkelijke kleur wilt laten behouden, moet u een scheutje citroensap in het kookwater doen en de groente zonder deksel op de pan koken. Zo blijven ze er lekker fris uitzien.
    Dit is zeker van belang bij b.v. Salades waarin groenten verwerkt zijn

    02-10-2006 om 05:22 geschreven door guy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.problemen in de keuken

    als je iets niet begrijpt van een recept of vragen heeft in verband met keukenrecepten vraag het mij gerust,ik kijk dan voor een oplossing

    nog veel plezier op mijn blog!!!!!!

    01-10-2006 om 00:00 geschreven door guy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!