Welkom op mijn blog en krijg de smaak al in je mond
Inhoud blog
  • hutsepot op mijn wijze
  • cake maken op mijn wijze
  • Appelstrudel
  • tips in de keuken
  • problemen in de keuken
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog


    in de keuken van guy
    problemen met recepten
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tips in de keuken

    Aardappelen

    Bevatten veel vitamine C, daarom zijn ongeschilde aardappelen gezonder
    dan geschilde.

    Aardappelen worden lichter verteerbaar als u een paar kummelzaadjes (komijn) bij het
    kookwater doet.

    Gekookte aardappelen kunt u nog even warm houden door een schone theedoek over de pan leggen.
    Deze doek neemt het vocht op en de aardappelen blijven droog.

    Aardappelwater bevat veel voedingstoffen en mineralen, u kunt dit water
    ook gebruiken voor soepen, sausen of als vervanging van bouillon.

    Aardappelwater verwarmen en daar uw zilveren bestek inleggen, daarna
    even oppoetsen en het ziet er weer als nieuw uit.

    Bewaren

    Gekookte, geschilde aardappelen kunnen maximaal twee dagen in een afgesloten schaal bewaard worden.
    Als je ze insmeert met wat sla olie dan drogen ze niet uit.
    Gekookte aardappelen mogen niet open met andere levensmiddelen bewaard worden(gevaar voor salmonellavergiftiging).
    Gekookte ongeschilde aardappelen kunnen een dag langer bewaard worden, omdat de schil het vochtverlies vermindert.
    Rauwe aardappelen kunnen, als ze gewassen zijn, twee dagen in een kom met water in de koelkast bewaard worden.
    Wel elke dag het water verversen.
    Rauwe voorgesneden aardappelen kunnen in een kom met water maximaal 12 uur in de koelkast worden bewaard.

    Blancheren van aardappelen
    Aardappelblokjes in een metalen zeef een paar minuten in een pan met kokend water, waaraan wat zout is toegevoegd, hangen.
    Dan de blokjes hangend laten uitlekken, op een bakplaat uitspreiden en laten afkoelen.
    Hele aardappelen een paar minuten in een pan met kokend water, waaraan wat zout is toegevoegd, leggen.
    De aardappelen met een schuimspaan uit de pan halen en op een rooster laten uitlekken



    Altijd vers Citroensap bij de hand

    U heeft altijd 'vers' citroensap bij de hand als u een flink aantal citroenen tegelijk koopt,
    uitperst en het sap invriest in de ijsblokjeshouder van uw koelkast. 1 Blokje is dan circa 2 eetlepels sap.

    Frisse kleur van Groenten behouden

    Als u groente z'n oorspronkelijke kleur wilt laten behouden, moet u een scheutje citroensap in het kookwater doen en de groente zonder deksel op de pan koken. Zo blijven ze er lekker fris uitzien.
    Dit is zeker van belang bij b.v. Salades waarin groenten verwerkt zijn

    02-10-2006 om 05:22 geschreven door guy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.problemen in de keuken

    als je iets niet begrijpt van een recept of vragen heeft in verband met keukenrecepten vraag het mij gerust,ik kijk dan voor een oplossing

    nog veel plezier op mijn blog!!!!!!

    01-10-2006 om 00:00 geschreven door guy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vissoep
    Ingrediënten 4 pers.):
    Visbouillon
    250 gram zalmfilet
    250 gram krabsticks/surimi
    een blikje tomatenpuree
    4 tomaten
    100 gr. pasta (strikjes)
    dille, om te garneren

    Bereiding:
    Snijd de tomaten in stukjes en verwijder het vocht. Doe de tomatenblokjes in de bouillon. Laat de in stukjes gesneden zalm in de bouillon gaar worden. Voeg de tomatenpuree toe. Kook de pasta vlgs. de gebruiksaanwijzing, spoel af en voeg toe. Prak de krab en laat deze warm worden in de soep. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en evt. wat suiker. Garneer met een takje dille en ....... SMULLEN!!!

    TIP:
    u kunt er ook nog een rouille bij doen

    je klopt 2eierdooiers met wat olie en een klein beetje mosterd en 3 teentjes verse geperste looken een klein beeetje tomaatenpuree

    EET SMAKELIJK!!!!!!!

    01-10-2006 om 00:00 geschreven door guy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!