Benodigheden : 4 à 6 pers. 7 soorten groenten ; ajuin,prei,wortels,spruiten savooikool,rapen(witte),aardpellen. Vlees ;Mager stoofvlees,kalfsfricassé,ossestaart of schenkel - boullie. Peper,zout,laurier.
Bereiding : Groenten kuisen en kort goed wassen, Vlees toeschroeien,vet weg pan deglaceren. (snelle manier om je vlees mals te krijgen,in de perspot).je groentjes' behalve aardappelen' en spruiten sueren(laten stoven ).Vlees in de pot,groenten er over,bedekken met water tot 1 cm boven de groenten en vlees.Spruiten en aardappel het laatste 1/2 uur toevoegen. Vergeet niet ! vocht van je pan bij te doen, daar zit veel smaak in. Naar kookpunt brengen,laten sudderen +- 3 uur.(in perspot +- 1 uur). De beste smaak krijg je als je het geheel een nachtje laat rusten en dan pas opdient !
Reacties op bericht (1)
02-06-2007
leuke hobby
Een leuke hobby ,nog veel plezier ermee ,
Mijn hobby is wielrennen.
Daaaaag!!