Inhoud blog
  • Weekmenu 39
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    WEEKMENU MET SEIZOENSGROENTEN
    Iedere week een lekker weekmenu
    21-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu 39

    Maandag

    Andijvie met kaassaus 3.77
    Gebakken aardappelen
    Gekookte eieren

    1,5 kg andijvie 1.35
    zout en peper 0.10
    25 gr. boter 0.10
    25 gr. bloem 0.10
    1 dl melk 0.10
    1 dl kookvocht
    100 gr. geraspte kaas 0.75
    snufje nootmuskaat 0.05
    4 eieren 0.52
    1 kg aardappelen 0.70
    Totaal 3.77

    De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Was de reepjes nog eens goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water. Laat de andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten koken. Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op). Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het kookvocht. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de kaas, wat zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat de andijvie in de saus warm worden. Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen.
    ********************
    Dinsdag

    Gebakken aubergineplakken 5.53
    Gekookte aardappelen
    Gehaktballen

    2 grote aubergines 1.98
    zout 0.05
    bloem 0.05
    100 gr. boter 0.25
    gehakt 2.50
    1 kg aardappelen 0.70
    Totaal 5.53

    Snij het stronkje van de aubergines af, was ze en snij ze in plakken van een halve centimeter dik. Strooi een beetje zout over de plakken en wentel ze door bloem. Verhit de boter in een pan en bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin. Lekker met een bal gehakt en gekookte aardappelen.
    ********************
    Woensdag

    Bloemkool met paprikasaus 6.19
    Gekookte aardappelen
    Saucijsjes

    1 bloemkool 0.99
    zout en peper 0.10
    paprikapoeder 0.05
    30 gr. boter 0.15
    1 ui 0.10
    3 rode paprika's 1.50
    25 gr. bloem 0.10
    1 dl bouillon 0.10
    1,5 dl melk 0.10
    4 saucijsjes 2.50
    gekookte aardappelen 0.50
    Totaal 6.19

    Maak de bloemkool schoon, was hem en laat hem heel. Kook de bloemkool in een pan met en beetje water en zout in ongeveer 15 minuten gaar. Maak intussen de ui en de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg dan de paprika's toe en bak deze even mee. Roer dan de bloem erdoor en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en maak hem dan op smaak af met paprikapoeder, peper en zout. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan, laat hem even uitlekken en leg hem op een schaal. Giet het sausje erover heen. Lekker met saucijsjes en gekookte aardappelen.
    ********************
    Donderdag

    Kipfilet met bleekselderij en gember 5.97
    Rijst

    400 gr. kipfilet 2.60
    zout 0.05
    1 tl kerriepoeder 0.05
    1 ui 0.10
    6 stengels bleekselderij 1.49
    1 blikje ananasstukjes 0.76
    stukje gemberwortel 5 cm 0.30
    olie 0.08
    1 teentje knoflook 0.05
    1/2 tl koriander 0.10
    rijst 0.30
    Totaal 5.97

    Snijd de kipfilet in reepjes en strooi er wat zout en kerriepoeder over. Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes. Pel het knoflookteentje en pers hem uit. Schil het stukje gemberwortel en snijd hem fijn. Laat de ananas uitlekken. Verhit wat olie in de wok en roerbak hierin de kipfilet mooi bruin. Voeg dan de ui, knoflook en gemberwortel toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de bleekselderij toe en roerbak dit 5 minuten mee. Voeg de ananasstukjes toe en laat deze warm worden. Voeg dan nog wat zout, wat peper en de koriander toe. Lekker met rijst.
    ********************
    Stamppot bietjes 6.74 of 5.50 (vers of pot)

    1 kg aardappelen 0.50
    zout en peper 0.10
    1 tl kaneel 0.05
    1 dl melk 0.10
    1 appel 0.20
    2 uien 0.20
    400 gr. gekookte bietjes 1.99 vers en 0.75 pot
    boter 0.10
    4 tartaartjes 3.50
    Totaal 6.74 of 5.50

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Snijd de bietjes in blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout. Verhit wat boter in een pan, bak hierin de tartaartjes met de ui ringen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de melk, bietjes, appel, peper en kaneel erdoor. Leg de tartaartjes met de uiringen op de stamppot.

    21-09-2014 om 21:21 geschreven door Beheerder van weekmenu seizoensgroenten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu 39
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 15/09-21/09 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Weekmenu 39 (1)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!