Reis USA 2008

05-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 18
Na een zware nacht werden we tijdens het ontbijt bediend door twee lieftallige Mexicaanse vrouwen; geen "eggs and bacon" maar toch lekker en verzorgd !
We gingen eerst Monterey by day eens verkennen en reden naar de haven, Fishermans Wharf. Ook hier speelden de zeeleeuwen tussen de vissersboten en vlogen de pelikanen en aalscholvers rustig in het rond.
We volgden de kleine wegen langs de kust waar mooi, maar oudere houten villa's stonden. Aan de overkant van de straat keken zij op de golfterreinen, die hier uitgebreid zijn aangelegd. Dat is nog eens een leven, aan zee wonen en buitenstappen en kunnen golven !
Ook mooi aangelegde tuintjes met alle planten in bloei, hiervoor is mei natuurlijk de uitgelezen maand om te reizen.
We vervolgden nog wat langs de kust en namen dan de highway 1 om verder zuidwaarts te rijden.
Het weer was iets warmer maar nog niet voldoende voor onze meisjes.
Het eerste deel van de kustweg vorderde niet erg goed, maar het werd steeds mooier. Rond 12h00 begon zelfs de zon te schijnen en klaarde de hemel helemaal open.
Onderweg zagen we vanop de rotsen de zeeleeuwen, als kleine zwarte kopjes,  dobberend langs de kust, prachtig zicht !
Even verder langs de klippen, waren onze kleine prairiehondjes weer paraat om de toeristen te animeren. Met een klein stukje brood kon je ze uit je handen laten eten en ze rekten zich op hun achterste pootjes om het lekkers te pakken te krijgen, mooi om zien en oh zo schattig !!
Langs de bermen van de weg kwamen alle soorten bloemen voor in verschillende prachtige kleuren en terwijl de weg zich kronkelend verder zette langs haarspeldbochten werd het warmer en warmer.
Iets voor San Simeon, waar de highway terug beneden langs de kust loopt, zagen we, zoals vermeld in de documentatie, de honderden zeeolifanten zonnebadend liggen op het strand. Het overgrote deel zijn vrouwtjes, terwijl enkele jonge mannetjes het hof probeerden te maken bij enkele jonge vrouwtjes, met het nodige gebrul van het uitdagende mannetje.
Ieder zandstrand lag vol luie vleesklompen, die de eerste uren nog geen zin hadden om eten te gaan zoeken in de zee.
Het weer was zo mooi en we moesten ook nog gaan tanken (ongelooflijke prijzen rond de 5$/barrel), dat we in Cambria stopten en gingen kijken naar de Best Western vlak aan zee. Met verwarmd zwembad, een fles Californische champagne , wat zoute koekjes en volop zon, ..., wat hadden de meisjes nog meer nodig ? 
Aan het zwembad hebben we dan nog een aangename namiddag doorgebracht met een beetje zwemmen en een warme jacuzzi als afsluiter.
Voor we gingen eten, maakten we nog een kleine wandeling langs de kust op mooi aangelegde paden, terwijl we de zee aftuurden naar walvissen of eventueel dolfijnen.
Om te gaan eten namen we toch maar de auto om een restaurant te zoeken.Cambria is een zeer gezellig en mooi verzorgd stadje met redelijk wat restaurantjes. Het restaurant aan de bakkerij beviel ons wel, het was een mooi gebouw en het interieur leek gezellig ingericht en misschien waren de broodjes nog lekker ook.
Een zeer vriendelijke en correcte bediening wees ons op het overheerlijke vlees dat zij serveerden van de Hearst Ranch, nabij het gekende Hearst Castle.
Dit was ongelooflijk lekker bereid met heerlijke rode wijnsaus en een aangepast syrah wijntje ! Vermits we in een bakkerij waren, kon een passende dessert niet ontbreken, ... mmmmh, ... overheerlijk !
De volgende dagen zullen we wel minder nemen, maar dat zeggen we al een paar dagen.
Als het weer zo blijft, volgen we morgen nog verder de kust tot, .... we zullen wel zien !

 



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!