Reis USA 2008

06-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19
We gingen eens vroeg opstaan, maar dat is ook in het water gevallen. Zoals in het hele verlof zijn de vrouwen het eerst op en de mannen het eerst klaar !
Het was mistig zoals verwacht. Wat doen we ... ?
Een ploeg oudere fietsers, die ook in het hotel logeerden, maakten zich klaar voor de verderzetting van hun tocht. Zoals een Amerikaan betaamt zijn ze volledig uitgerust zoals een echte tour-renner, maar dan nog met spiegeltjes aan hun petje voor het achterop komende verkeer te kunnen zien aankomen, net hollandse boerinnekes.
Bij ons was het minder sportief, wij stapten de auto in en reden richting .... Los Angeles, ons einddoel komt in zicht !
Het zag er naar uit dat we de zon niet gingen zien vandaag, maar naarmate we op onze weg vorderden en het ook wat later werd, kon de zon de dichte mist toch wat oplossen.
Hier was de highway 1 niet meer zo speciaal en we voelden dat we dichter en dichter bij de grotere steden kwamen, het verkeer werd drukker en er werd harder gereden. Zoveel mogelijk probeerden we de kustweg te volgen en niet de autostrade, want hier was het landschap toch nog steeds prachtig glooiend en afwissellend begroeid met tapijten van gele en oranje bloemen, zeer mooi !
We moesten toch gaan beslissen, ..., willen we nog voor een halve dag genieten van de zon, dan moesten we van die frisse zeewind en de mist afgeraken, in de bergen hadden we misschien meer geluk.
In Ventura reden we richting Fillmore, de bergen in.
Nog geen 5 miles verder klaarde het al op en werd het warmer en warmer, we hadden de goede keuze gemaakt. Fillmore ligt amper op 20 miles van de kust en verder rijden had helemaal geen zin, want morgen moeten we toch terug naar de kust, waar we de rondborstige Bay-watch girls van Malibu gaan bekijken, de gedachte alleen al ...!
Natuurlijk was er plaats in het Best Western hotel in dit vergeten oord en  het was nog maar 14h00, veel tijd dus om te zonnen aan het zwembad ! De dames hadden niet veel tijd nodig om uit te pakken, na 10 minuten lagen ze al op de ligbedden te sudderen.
De mannen wilden de meisjes eens verwennen en trokken er met de auto op uit  voor aperitief en apetisers te gaan zoeken.
Vemits we een microgolf op de kamer hadden, konden de apetisers zelfs "warm" geserveerd worden.
Champagne met lekker gemarineerde kippenvleugeltjes was een welgekomen verrassing voor onze lieftallige, al lichtjes aangebrande, jonge dames.
Het water aan het zwembad was wat te koud voor een verfrissende duik, maar de jacuzzi werd wel gebruikt, behalve door Diane dan.
Tijdens onze zoektocht naar de aperitief hebben we ineens een goed restaurant gevonden voor vanavond. De menu kregen we al mee en die zag er niet slecht uit en heel wat betaalbaarder dan onze twee vorige uitspattingen !
El Pescador, typisch Mexicaans restaurant, waar zelfs de diensters beter Spaans dan Engels spraken. De apetiser was al heeeeel pikant. We bestelden een Tilapia visschotel gemarineerd in look en Diane met zalm. Om te starten kregen we al eerste een lekker pikant soepje en even snel moesten we water bijbestellen. De plats zagen er enorm uit, de vis was goed krokant gegrild en zag er vervaarlijk uit met zoveel tanden. Niemand kreeg zijn schotel leeg en een doggybag was aan ons niet besteed, zoals de andere klanten wel deden. We vroegen de wijnkaart, maar die bleek niet te bestaan, wel drie soorten wijn, die ze normaal per glas verkochten. Wij namen een fles Merlot wijn; de garçon komt met een fles maar we wisten nog helemaal niet hoeveel dit ging kosten en hij begint een 1,5 liter fles te openen ! Hoeveel kost die, vroegen we nieuwsgierig, want we wisten nog helemaal niets van de prijs. 
Dit waren de flessen die men gebruikte als men een glas vroeg; wij kregen ze voor 24$; ja Ok, 1,5 liter dan maar ! 
Terwijl we onze reusachtige plat verorberden, speelde men op de flatscreens die boven iedere tafel hingen, live muziek van Gloria Estefan, een opname in Miami. Dan toch nog maar een koffie om nog wat te blijven genieten.
Maar het werd bijna 21h00, de meisjes snakten naar hun bedje dus reden we maar naar onze kamer voor een heerlijk nachtrust ! Morgen dus naar van Malibu, de "big boebies" voor de jongens en de blokskes voor de meisjes, wat zullen we allemaal heerlijk dromen !


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!